Home page
Γίνετε Συνδρομητής - Subscribe
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
Κατηγορία: Ειδήσεις - Θέματα
Τα Ορθόδοξα «δώρα» που ετοιμάζουν στον αρχιμάχο Ντέϊβιντ Κόπερφιλντ
Οι πρώτες αντιδράσεις, τα μαγικά συμβόλαια και οι επιδιώξεις του δαιμονικού μάγου
(02/09/2006 12:02)
Γιατί έρχεται στην Ελλάδα; Είναι τυφλός οπαδός του Εωσφόρου; Με ποιο σκεπτικό διαφημίζει τη μαγεία ως θεραπευτικό μέσο; Στις μεθόδους που χρησιμοποιεί επικαλείται τους δαίμονες και τον Σατανά; Γιατί επέλεξε την Ορθόδοξη Ελλάδα για να δείξει τις ικανότητές του; Επιδιώκει, όπως συνηθίζει, χρήμα (σημ. οι παραστάσεις θα έχουν συνολικό κόστος 4,5 εκατομμύρια ευρώ) και δόξα ή επιθυμεί να παρασύρει και να απομακρύνει τους Έλληνες από το Θεό, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της δαιμονικής του επηρείας; Θα υπάρξει επίσημη αντίδραση εκ μέρους της επίσημης Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου; Ποιο «δώρο» του ετοιμάζουν Αγιορείτες γέροντες και ασκητές από όλη την Ελλάδα; Θα αντιδράσει ο οικείος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών στην περιφέρεια του οποίου θα δοθούν οι μαγικές παραστάσεις;
Τα ερωτήματα αυτά έχουν αρχίσει να στροβιλίζουν το νου και τη σκέψη πολλών Ορθοδόξων Χριστιανών εξ αφορμής των επτά παραστάσεων που προγραμματίζει να δώσει στο Κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου ο υποτιθέμενος μεγαλύτερος μάγος στον κόσμο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Εκκλησιαστικά περιοδικά υποστηρίζουν ότι η έλευση του αρχιμάγου στην Ελλάδα αποσκοπεί στη μύηση του ελληνικού λαού στη μαγεία και τον αποκρυφισμό (βλ. περιοδικό Παρακαταθήκη τευχ. 48 σελ. 24).
Την ίδια στιγμή ασκητές-γεροντάδες του Αγίου Όρους υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό η Ελλάδα αποτελεί ένα μεγάλο στόχο του μυστηρίου της ανομίας. Οι κύκλοι της ανομίας, προσθέτουν, για άγνωστους προς το παρόν λόγους επιστρατεύουν ότι το καλύτερο διαθέτουν για να παρασύρουν τους ανύποπτους Έλληνες και δη τη νεολαία. Οι ίδιοι σεβάσμιοι εραστές της αδιάλειπτης προσευχής ισχυρίζονται πως οι παραστάσεις του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έπ’ ουδενί πρέπει να εκληφθούν ως απλό θέαμα και ψυχαγωγία. Αντιθέτως μάλιστα πρέπει να εκληφθούν ως μέσο εισαγωγής στον κόσμο των δαιμονίων και του Σατανά. Επεξηγούν και ερμηνεύουν μάλιστα την όλη στάση τους με δύο δεδομένα, τα οποία είναι άγνωστα στους πολλούς.
Το πρώτο έχει να κάνει με τα σημάδια που χρησιμοποιεί ο αρχιμάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ πάνω στη θεατρική σκηνή. Συνηθίζει στη θεατρική σκηνή του Λάς Βέγκας να χρησιμοποιεί το σταυρό, πάνω στον οποίο ποδοπατά προκειμένου να επικαλεσθεί τους δαίμονες και να εφαρμόσει τα μαγικά τεχνάσματά του. Επίσης, είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος αρχιμάγος αντιδρά αρνητικά και παραμένει αμήχανος απέναντι σε θρησκευτικά αντικείμενα και σύμβολα, όπως είναι ο σταυρός και το κομποσχοίνι. Τα ανωτέρω αποτελούν αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις ενός Ορθοδόξου Χριστιανού, πιστού και ενθέρμου μέλους της Εκκλησίας του Χριστού, που παρακολούθησε πριν από 15 περίπου μήνες μία εκ των παραστάσεων που έδωσε ο αρχιμάχος στο Λάς Βέγκας.
Το δεύτερο δεδομένο που επικαλούνται οι Αγιορείτες Πατέρες έχει να κάνει με την διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει ο συγκεκριμένος μάγος να εισαγάγει τη μαγεία, δηλαδή την επίκληση των δαιμόνων και του Σατανά στην εκπαίδευση και στη υγεία, ως τρόπο θεραπείας! Προς τον σκοπό αυτό και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά αμερικανικά ιδρύματα έχουν ιδρυθεί έδρες μαγείας στο Νιού Τζέρσεϋ και αλλού, ενώ ταυτόχρονα οι δαιμονικές ενέργειες παρουσιάζονται ως θεραπεία και εφαρμόζονται σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά νοσοκομεία. Ο ίδιος ο Κόπερφιλντ δίδασκε μαγεία σε Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Ως είναι φυσικό, είναι αυτονόητο ποιον εκλαμβάνει ως Θεό ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ...

Μπούμερανγκ ή τέχνασμα η εξαφάνιση της Ακρόπολης;

Σε ότι αφορά μάλιστα την αδυναμία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να «εξαφανίσει» την Ακρόπολη οι Αγιορείτες Πατέρες την αποδίδουν στο γεγονός του καθαγιασμού και της ευλογίας του Παρθενώνα, ο οποίος, ως γνωστό κατά τα χρόνια της απελευθέρωσης από τους Τούρκους λειτούργησε ως Ιερός Ορθόδοξος Ναός, αφιερωμένος στην Παναγία. Η αρχική πολυδιαφημιζόμενη πρόκληση για τον αρχιμάχο, που αποτέλεσε και το διαφημιστικό τρυκ για να πουλήσει τα εισιτήρια των παραστάσεων του αποδείχθηκε τελικά μπούμερανγκ. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους επιχείρησε να διασκεδάσει την αδυναμία του λέγοντας: «Μα, ποιος θέλει να δει την Ακρόπολη να χάνεται;».
Αναγινώσκοντας κανείς τους όρους που έχει επιβάλλει στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με την διοργανώτρια εταιρία κατανοεί εύκολα –εάν διαθέτει απλές γνώσεις περί του τρόπου λειτουργίας της μαγείας και των δαιμόνων- τον αποκρυφισμό και τη μυστικότητα με την οποία καλύπτει την όλη δραστηριότητά του ο αρχιμάχος Κόπερφιλντ. Απαιτεί λοιπόν βάσει του συμβολαίου οι εργαζόμενοι που θα βοηθήσουν στις παραστάσεις, εκτός της 100μελούς μόνιμης ομάδας του, να υπογράψουν συμβόλαια πως δεν θα αποκαλύψουν τίποτε απ’ αυτά που τυχόν θα δουν ή θα αντιληφθούν. Επίσης απαγορεύει κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε όλους να βρίσκονται στο θέατρο. Και απαγόρεψε κατηγορηματικά να παρακολουθήσει τις παραστάσεις και ο φίλος του Έλληνα διοργανωτή που τον έφερε σε επαφή με τον Κόπερφιλντ, ο οποίος σημειωτέον είναι και ο ίδιος μάγος!!!
Τι φοβάται;
Ο αείμνηστος Αγιορείτης γέροντας Παΐσιος εξ αφορμής μιας επίσκεψης ενός νεαρού μάγου είχε μιλήσει περί της σύγχυσης των δαιμονίων. Αξίζει να αναφέρουμε λοιπόν ένα γεγονός που είχε συμβεί στον γέροντα Παΐσιο κατά την επίσκεψη του 16χρονου Γιάννη, ο οποίος από πέντε ετών είχε εντρυφήσει στη μαγεία στο Θιβέτ. Ο νεαρός Γιάννης επισκέφθηκε τον γέροντα προκειμένου να κάνει μια επίδειξη των δυνατοτήτων του (βλ. βιβλίο Ο βίος του Γέροντα Παϊσίου ιερομονάχου Ισαάκ). Ο νεαρός Γιάννης λοιπόν έδειξε στο γέροντα μια μεγάλη πέτρα. Εν συνεχεία την κοίταξε επίμονα και εκείνη έγινε κομμάτια και θρύψαλα. Ο γέροντας τον κοίταξε στα μάτια και του ζήτησε να σπάσει και μια μικρή πέτρα, στην οποία προηγουμένως είχε κάνει το σημείο του σταυρού. Ο νεαρός μάταια επιχειρούσε να τη σπάσει. Αντί να σπάσει την πέτρα άρχισε να κυλιέται χάμω και να βγάζει μπροστά στο γέροντα αλλά και σε πιστούς προσκυνητές αφρούς από το στόμα. Ο νεαρός Γιάννης έπειτα απ’ αυτό παρέμεινε ένα μήνα σχεδόν στο κελί του γέροντα μέχρι να απαλλαγεί από το σύνδρομο των δαιμονίων που του προσέδιδαν τη «δύναμη» της μαγείας. Ο γέροντας είχε διαλύσει τα δαιμόνια προκαλώντας τους σύγχυση με την ένθερμη προσευχή του και τον σταυρό του Κυρίου. Με συνεχείς προσευχές προς τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους κατάφερε να απαλλάξει τον Γιάννη από την επιρροή τους.
Ο φόβος λοιπόν του Κόπερφιλντ, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, έχει ακριβώς να κάνει με τη προκληθείσα πιθανή σύγχυση που δύναται να δημιουργηθεί στις δαιμονικές δυνάμεις και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να τιναχθεί η παράστασή του στον αέρα και ο ίδιος να μην αποφύγει το διασυρμό. Και γι’ αυτό λαμβάνει τα μέτρα του, όσο το δυνατόν μπορεί...
Γιατί ίσως διαισθάνεται πως το «δώρο» που του επιφυλάσσει η Ορθόδοξη Ελλάδα, λένε οι ίδιες πηγές έχει να κάνει με τις παρακλήσεις, τους εξορκισμούς και τις προσευχές αγίων ασκητών, ιερέων και λαϊκών προκειμένου να απαλλαγεί ο ίδιος από τα δαιμόνια που κατευθύνουν τη ζωή του αλλά και να μην παρασυρθούν ανυποψίαστοι πολίτες που θα τρέξουν να δουν τις παραστάσεις.
Πολλοί μιλούν για μια μεγάλη σύγκρουση, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί η έλευση του Ντέϊβιντ Κόπερφιλντ. Με νόημα μάλιστα κάποιοι Πατέρες υποστηρίζουν ότι είναι βέβαιο ότι ο αρχιμάχος θα συναντήσει εκπλήξεις που δεν έχει διανοηθεί κατά το σχεδιασμό της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Λεζάντα: Μετά τα τέρατα της eurovision ακολουθεί ο μάγος των ΗΠΑ!!!

Συντάκτης: Δ.Μ.
Πηγή: ΑΚΤΕ-Στύλος Ορθοπδοξίας Τεύχος 71
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Ειδήσεις - Θέματ...

  Η εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ 'ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ'

  Γιατί πῆγε κρυφὰ ὁ Τσίπρας στὸν Ἱερώνυμο!

  Γιατί ὁ Ἀμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα ἀποτελεῖ τό κόκκινο πανί τοῦ Κρεμλίνου

  ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!

  Η ΕΡΤ χορηγός της παρέλασης ανωμάλων....

  Να γιατί μας φακελώνουν ηλεκτρονικά!

  ΤΑ ΔΥΟ ΘΗΡΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ

  ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ

  Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ 'ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ' 11/12/2016

  Ἐπικίνδυνες καί ἀντορθόδοξες οἱ θέσεις της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου

  Το MEGA στο εδώλιο, οι Χριστιανοί στο πόδι

  MEGA...ΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ

  Όχι, διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας

  Αναίσθητοι, σκληροί και αδιάλλακτοι τραπεζίτες

  Έχει βαθιές ρίζες το δέντρο της πίστεως στην Ελλάδα

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

  Η αρχιερατική ασυδοσία ξεπερνά τα όρια ανοχής του Θεού

  Το «καλό το φάρμακο», η ευλογία και το μέλι

  Σε καιρούς ακρίβειας «μία χούφτα μάλαμα μία χούφτα αλεύρι»

  Οι ελληνορωσικοί αγωγοί και ο αγωγός του Θεού
www.vimaorthodoxias.gr
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 97
Σύνολο Χρηστών 97
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr