Home page
Γίνετε Συνδρομητής - Subscribe
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
Κατηγορία: Έρευνα
Σύγχρονοι επώνυμοι Έλληνες Χριστομάχοι και υβριστές της Εκκλησίας
Ποιοι συνθέτουν την εικόνα της αντιχριστιανικής σκουπιδογραφίας και λυματολάσπης
(22/05/2006 10:40)
Η αμφισβήτηση της θεότητος του Ιησού Χριστού αποτελούσε για 20 αιώνες σ’ όλο τον κόσμο και συνεχίζει να αποτελεί και τώρα και θα αποτελεί και στο μέλλον το επίκεντρο του μυστηρίου της ανομίας, επαληθεύοντας τα λεγόμενα του Αποστόλου Παύλου στην Β’ προς Θεσσαλονικείς επιστολής του.
Στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι οι εκφραστές των κύκλων της ανομίας δραστηριοποιούνται με μεγάλη ευχέρεια σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Αναβαθμίζονται σε καίριες θέσεις, εξελίσσονται σε ποδηγέτες της νεολαίας. Στην ουσία όμως το μόνο που κατορθώνουν είναι να αμαυρώνουν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. Εν γνώσει ή αγνοία τους προετοιμάζουν το έδαφος για μια πολτοποιημένη και μακράν του Θεού κοινωνία και αναδεικνύονται σε κτίστες της κακώς νοούμενης παγκοσμιοποίησης. Δηλαδή της παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών άθεων συμφερόντων, του φθηνού και καταδικαστέου ακόμη και από τους Αμερικανούς, αμερικανικού μοντέλου ζωής, που έχει ως αφετηρία την δημιουργία ζαλισμένων κοπαδιών. Εκ της συμπεριφοράς αυτής συνειδητά ή ασυνείδητα ταυτίζονται με τους σατανολάτρες αρχηγούς του τάγματος των Ναϊτών, οι οποίοι παρά την πάνδημη κατακραυγή τους συνεχίζουν να εμπνέουν σκοτεινές στοές του τεκτονισμού και να καθίστανται πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση σε βαριά αρρωστημένες ψυχές.
Στους υβριστές του Χριστού και έμμεσους ή άμεσους, εν γνώσει ή αγνοία οπαδούς του Αντίχριστου περιλαμβάνονται πολιτικοί, εκδότες, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δημοσιογράφοι κ.ά.
Όλοι αυτοί συνθέτουν την εικόνα της αντιχριστιανικής σκουπιδογραφίας στην χώρα μας. Κάλλιστα θα μπορούσε η ελληνική «αντιχριστιανική ομάδα» να διεκδικήσει και το «πρωτάθλημα» στους αγώνες που καταβάλει ο Σατανάς να απομακρύνει τον άνθρωπο από το Θεό. Ο συγγραφέας του Κώδικα Ντα Βίντσι Νταν Μπράουν και η οργάνωση «Ηγουμενείο της Σιών» που κρύβεται πίσω του ωχριούν μπροστά στους σύγχρονους Έλληνες Χριστομάχους. Και το χειρότερο είναι ότι η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνο εθελοτυφλεί και παρακολουθεί αδιάφορα την αντιχριστιανική σκουπιδογραφία αλλά συνδιαλέγεται και βραβεύει και κάποιους εξ αυτών στην προσπάθειά της δήθεν να τους προσεγγίσει. Η αδυναμία της να ορθώσει λόγο ουσίας και να επαναλάβει τη ρήση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ «Στώμεν καλώς» τραντάζοντας τις βυθισμένες στο λήθαργο της αγνωσίας ψυχές οφείλεται στο συνεχές φλερτάρισμα της με την κοσμική εξουσία και στην οικειοποίηση της ψευδαίσθησης απόκτησης μιας ανύπαρκτης και ανούσιας εξουσίας.
Για πρώτη φορά επιχειρήσαμε να συλλέξουμε αντιχριστιανικά κείμενα και απόψεις επωνύμων Ελλήνων για τον Χριστό. Δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε περιοδικά, εφημερίδες και εκδόθηκαν σε βιβλία. Διαβάζοντας τα συνειδητοποιείς την ασχήμια και την απογοήτευση της σύγχρονης κοινωνίας των επωνύμων. Διαπιστώνεις το συντονισμένο ψαλίδισμα της ελπίδας και προσγειώνεσαι σε μια πραγματικότητα που μεθοδευμένα και συντονισμένα προωθούν τα κέντρα και οι κύκλοι της ανομίας. Στην ανάγνωση των θέσεων και των απόψεων των σύγχρονων Χριστομάχων τα σχόλια περιττεύουν ...

Δηλώσεις και δημοσιεύματα

Πέτρος Κωστόπουλος, Εκδότης

«Με τρελαίνουν τα πιτσιρίκια που ουρλιάζουν μες στο αεροπλάνο ή στο αυτοκίνητο. Τον Ηρώδη σκέφτομαι. Αλλά τότε, πάλι, δεν είχαν ούτε αεροπλάνα ούτε αυτοκίνητα. Τσάμπα τα έφαγε τα μούλικα, για να πετύχει ένα ψωνισμένο, που έλεγε από μικρός ότι είναι γιος Θεού. Δεν τον αδικώ, πάντως τον Ιησού. Όλα τα παιδιά θέλουν να γίνουν κάτι. Εγώ ήθελα να γίνω σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Και απέτυχα». Απόσπασμα από άρθρο του γνωστού εκδότη περιοδικών Πέτρου Κωστόπουλου. (NITRO Μάιος 2004 σελ 26)

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

«Όποιος είναι πιστά αφοσιωμένος στο Θεό, δεν είναι ελεύθερος άνθρωπος» φέρεται να είχε τονίσει σε ομιλία της στις Σέρρες, προσκεκλημένη της «Σερραϊκής Πολιτιστικής Εταιρίας» η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, καθηγήτρια Βυζαντινολογίας. (Εφημερίδα Α1 αρ. φύλλου 120 Ιούλιος 2002). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προσφάτως της απένειμε το Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, ανώτατο παράσημο τον περασμένο Ιανουάριο, αναγνωρίζοντας την προσφορά της!!!

Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην υπουργός, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Σε μια από τις γνωστές εκρήξεις του ο κ. Πάγκαλος μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, συνέστησε στους πολίτες αυτής της χώρας «να ακούνε λιγότερο τη φωνή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ιουλίου Καίσαρα και του Χριστού ή άλλων προσώπων που δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στο ακουστικό μας σύστημα!
Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ως παιδισμό τον επηρεασμό των ατόμων από προσωπικότητες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρ και ο Χριστός!...» (Απογευματινή Σάββατο 16 Μαρτίου 1996 σελ. 7)

Ιστορικά Ελευθεροτυπίας

«Το ερώτημα αν υπήρξε ο Χριστός ως φυσικό πρόσωπο δεν απαντήθηκε τελεσίδικα επί 2000 χρόνια. ...Φοβάμαι πως δεν θα απαντηθεί ούτε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου ούτε σε αυτό το τεύχος...» Ελευθεροτυπία 21 Δεκεμβρίου 2000 Ένθετο Ιστορικά (Η ιστορικότητα του Ιησού) σελ. 44

Θέμος Αναστασιάδης (εκδότης εφημερίδων «Το Θέμα», «Πρωταθλητής»)

«...Έχεις κατακτήσει κάτι μόνο όταν μπορείς να πεις και στον Παντοδύναμο «Σε έχω γραμμένο στ’ αρχ... μου. Αυτή είναι η ολοκλήρωση του άνδρα.
Όταν ξυπνάς το πρωί τι κάνεις;
Το σταυρό μου
Είσαι θρήσκος;
Όχι απλώς τον κάνω προκαταβολικά, γιατί που ξέρεις; Αν υπάρχει;
Αν υπάρχει δεν θα ξέρει ότι είσαι απατεώνας;
Θα ξέρει αλλά θα πει, εντάξει το παιδί είχε τις αμφιβολίες του όμως τα βασικά τα έκανε». Συνέντευξη περιοδικό STATUS Ιανουάριος 2005. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιοδικό κυκλοφόρησε παραμονές Χριστουγέννων 2004 προκαλώντας σάλο στους πιστούς.

Γιάννης Μαρκόπουλος, μουσικοσυνθέτης

«Ο χριστιανισμός στην Ελλάδα έκανε πολλά και ανεξήγητα κακά... Η Ορθοδοξία στο κοντινό παρελθόν έκαμε κινήσεις δυνατές, πλησιάζοντας θέσεις και ιδεολογήματα σύγχρονα, επομένως ελληνικά... Αναμένεται στην αυγή αυτής της χιλιετίας να κάνη διορθωτικές κινήσεις, καταργώντας την Παλαιά Διαθήκη, που τόσα ψέματα δίδαξε στα ελληνόπουλα στα σχολεία... « Από τη συνέντευξή του στο περιοδικό «Δαυλός» Ιανουάριος 2002 τεύχος 241.

Μίκης Θεοδωράκης, μουσικοσυνθέτης, πρώην υπουργός

Ιουδαϊσμός και Ελληνισμός είναι δύο αντίθετα πράγματα, τα οποία συγκρούονται... Το κύριο στοιχείο του Ιουδαϊσμού είναι το παρανοϊκό κτίσιμο ενός οπαδού του Ιεχωβά ή του Αλλάχ ή και του Χριστού ακόμη... Κατευθείαν από τον Ιεχωβά της Βίβλου βγαίνει ο Χίτλερ. Κατ’ ευθείαν. Και τρώει τους Εβραίους. Δηλαδή ο Χίτλερ είναι δικό τους δημιούργημα...
Ένας καταπτοημένος άνθρωπος, που ξέρει, ας πούμε, ότι είναι καταραμένος από το Θεό του και ξαφνικά παίρνει μία εξουσία, θα πάη να καταπιέση άλλους ανθρώπους. Ε, αυτό έγινε:Κατέστρεψε την ανθρωπότητα ο Χριστιανισμός. Καταπτοημένοι πήγαν στην Ν. Αμερική, τους σκότωσαν όλους΄στην Αφρική τους έσφαξαν΄στη Β. Αμερική το ίδιο» ( Λόγοι του Μίκη Θεοδωράκη:Από τη συνέντευξή του στον «Δαυλό», τον Ιούνιο του 1996, τεύχος 174)


Αντώνης Ξυλούρης ( Ψαραντώνης) μικρότερος αδελφός του Νίκου Ξυλούρη, λυράρης από τα Ανώγεια της Κρήτης

«Άκου παιδί μου, να αγαπούμε τον Χριστό γιατί ήταν καλός, αλλά υπήρξανε πολλοί Χριστοί και πιο ανώτεροι απ’ αυτόν: Ο Δίας, ο Ορφέας, ο Όμηρος, ο Κορνάρος, ο Καζαντζάκης... θεάνθρωποι ήταν όλοι αυτοί, με μεγάλη φλόγα μέσα τους».

Κορνήλιος Καστοριάδης, φιλόσοφος

« Αυτό που ανέκαθεν με έβγαζε από τα ρούχα μου με τον χριστιανισμό είναι αυτή η ιδέα ότι υπάρχει ένας Θεός ο οποίος μπορεί να με αγαπάει, εμένα. Ποιο είναι αυτό το άπειρο Όν που ενδιαφέρεται αν έφαγα όλη τη σούπα μου ή αν δεν την έφαγα, αν αυνανίστηκα ή αν δεν αυνανίστηκα, αν πόθησα ή όχι τη μητέρα μου, που απαγορεύει τη σοδομία, το ένα, το άλλο κ.λ.π. Είναι αυτά άξια ενός Θεού;Όχι. Γιατί ο Θεός έχει όλα αυτά τα κατηγορήματα; Διότι παρουσιάζεται ως υποκατάστατο ακριβώς της αρχής της απαγόρευσης, προσφέροντας την παρακάτω πριμοδότηση:Αν το κάνεις αυτό, ο Θεός θα σε αγαπάει»-και αυτή είναι η επανασεξουαλικοποίηση...» Βιβλίο «Διάλογοι» Εκδόσεις Ύψιλον.

Νίκος Δήμου συγγραφέας, δημοσιογράφος-αρθρογράφος εφημερίδος «Το Βήμα»

«...Βλέπω τον Χριστό ως άνθρωπο: χαρισματικό, μεγαλοφυή, μεγαλόκαρδο-αλλά άνθρωπο... Ένας ημίθεος ή θεάνθρωπος θα παρουσίαζε ενδιαφέρον ως σύνθετο όν (κάτι σαν Κένταυρος) αλλά περιέχει ανυπέρβλητες εννοιολογικές δυσκολίες... Η θεώρηση του Χριστού ως ανθρώπου όχι μόνο δεν αποδυναμώνει τη διδασκαλία του αλλά την ενισχύει. Θα μπορούσε μάλιστα να ισχυρισθεί κανείς ότι η διδαχή του αποκτά νόημα, κύρος και αξία, μόνον αν είναι άνθρωπος. Αν είναι Θεός, πρόκειται για «πολιτική προπαγάνδα»-και όλη η πορεία και Σταύρωσή του γίνεται κάτι σαν σκηνοθετημένη παράσταση.... Αν υπήρχε Θεός ο οποίος «τα πάντα εν σοφία εποίησεν», ο Χριστός και το κήρυγμα του θα περίττευαν... Θα έλεγα, περισσότερο (πως ο Ιησούς εμφανίζεται) σαν άνθρωπος παρά σαν Θεός. Ακόμα και στα (μεταγενέστερα) Ευαγγέλια, ο ίδιος ουδέποτε δηλώνει ευθέως πως είναι Θεός... Γι’ αυτό μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία του Χριστιανισμού...» (Νίκος Δήμου συγγραφέας, δημοσιογράφος-αρθρογράφος εφημερίδος «Το Βήμα». Απόσπασμα από άρθρο του που τιτλοφορείται «Χριστός εναντίον Θεού» και εμπεριέχεται σε βιβλίο που εξέδωσαν οι εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ «2000 χρόνια μετά τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι;»

Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, συγγραφέας

«Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο πρώτος αληθινός φίλος των γυναικών σ’ αυτά τα δύο χιλιάδες χρόνια, αλλά ο χριστιανισμός υπήρξε μισογυνικός. ... Κορυφαία του στιγμή βέβαια η σχέση του με την πόρνη Μαρία Μαγδαληνή. ...Ε, αυτήν την πόρνη την έκανε μαθήτριά του, ίσως και γυναίκα του.
...Ο απόστολος Παύλος σεξουαλικά ανίκανος και παρανοειδής προσωπικότητα...
...Όλοι οι εκκλησιαστικοί πατέρες, σε πλήρη αντίθεση με το λόγο του Ιησού, συμφωνούν απόλυτα, ότι η γυναίκα είναι επικίνδυνη.
Ο μισογυνισμός της Εκκλησίας οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στα βασανιστήρια ή και στην πυρά σαν μάγισσες. Την ίδια στιγμή βέβαια πολλά μοναστήρια λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής με κέντρα ομοφυλοφιλικού έρωτα, ανδρικού και γυναικείου...
... Για μια πόρνη έγινε η Σταύρωση; Έτσι αφήνει να εννοηθεί η κυρία.
...Κυκλοφόρησε ότι έμεινες έγκυος από τον Ιησού. Τι απόγινε το παιδί; Το διοχέτευσες όπως λένε στη Γαλλία;
Τελικά αυτός είναι ο Ιησούς. Ο καθένας και ο κανένας. Τα πάντα και το τίποτα. Το μηδέν και το άπειρο. Πανταχού παρών και ανύπαρκτος. Πασίγνωστος και εντελώς άγνωστος. Το τελειότερο μυθιστορηματικό πρόσωπο... Το πραγματικό του ιστορικό πρόσωπο πάντα θα μας διαφεύγει. Αινιγματικό κι άπιαστο. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν ήταν ένας, κανένας ή πολλοί, πότε γεννήθηκε και πέθανε, πόσοι ήταν οι μαθητές του, τι πίστευε για τον εαυτό του, ποια ήταν η ζωή του, το πρόσωπό του, τα χρώματά του, η σεξουαλικότητά του. Ανοικτός σε όλες τις εικασίες...
Δίχως τον Εβραϊκό μονοθεϊσμό... η ιστορία του Ιησού θα ήταν μια κοινή, συνηθισμένη υπόθεση καταδίκης και εκτέλεσης ενός από τους χιλιάδες ήρωες-αντάρτες της Ιστορίας.
Ο δισχιλιετής θρίαμβος της χριστιανικής παραίσθησης έχει να κάνει με τις ασυνείδητες φαντασιώσεις των παιδιών, των ενηλίκων και κυρίως των νευρωτικών και των σχιζοφρενών... Το μυθιστόρημα «Ιησούς»φέρει το γυναικείο άγγιγμα της Μαγδαληνής... Γιατί λοιπόν «Πατήρ-Υιός- Άγιο Πνεύμα» και όχι «Πατήρ-Θυγατέρα- Άγιο Πνεύμα; Στην πραγματικότητα, η γυναίκα εκδιώκεται από τον ιδρυτικό μύθο του χριστιανισμού, και ας έκανες, Μαγδαληνή έρωτα με τον Ιησού. Ο Θεός που έλεγε:» Γεννηθήτω το φως», μου έφερνε γέλια.. Αυτή, περίπου, είναι και η δική μου θέση απέναντι στο Θεό, και δεν έχει μεταβληθεί από την παιδική μου ηλικία. Ποτέ δεν του ζήτησα τίποτα, ποτέ δεν με ξεγέλασε. Ποτέ δεν του διατύπωσα τα αφελή αιτήματα των παιδιών...» ( Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το Βιβλίο με τίτλο «Μν » Εκδόσεις Καστανιώτη)

«...ο ιεροφάντης ξεκινούσε το ενορατικό του ταξίδι, έχανε την επικοινωνία, συσπόταν, πίστευε ότι βρισκόταν σε αιώρηση, ψέλλιζε προφητικά λόγια, έλεγε πως τον οδηγεί ο Ιησούς στον υπερ-κόσμο, στον όγδοο ουρανό, ότι γίνεται ένα με το Υπέρτατο Ένα, με τον θεο-μηδέν, περνούσε στην «κατοχή του θεού»... ( Βιβλίο «Η γυναίκα της ογδόης μέρας Εκδόσεις Καστανιώτη)


Γρηγόρης Ψαριανός, δημοσιογράφος Ρ/Σ BEST

Περί του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας

«...όταν έρχονται να κοινωνήσουν οι γριέντζες, κάτι χαζές, γέροι για να πίνουνε σαμιώτικο κρασί με τοπ κουταλάκι αντί να πάνε στον μπακάλη να πάρουνε ένα Σάμος γλυκό και να το τσακίσουνε, πάνε και το πίνουν με το κουταλάκι από του τραγόπαπα την κουτάλα. Μαλακία δέρνει τον κόσμο άγρια. Τέλος πάντων. Ο παπάς την ώρα που τους κουταλώνει με το σαμιώτικο λέει από μέσα του, α ρε μαλάκες, γιατί έχει κάνει εν τω μεταξύ τρεις χιλιάδες ευρώ εισπράξεις από τα κεριά και τα λιβάνια και κουταλώνει τους γελοίους από κάτω , τους καραγκιόζηδες τους χαζούς και αυτός κάνει μπάζα ας πούμε και από μέσα του λέει τι μαλάκες. Ο δε κουταλωμένος που πάει να κουταλωθεί εκείνη τη στιγμή, είναι μερικοί απ’ αυτούς την ώρα που κουταλώνονται λένε από μέσα τους «ου να χαθείς, παλιοαδελφάρα τραγόπαπα»την ώρα που κοινωνάνε, γιατί δεν γουστάρουνε τους παπάδες, ότι τον παίρνουνε, ότι είναι πούστηδοι κι όλ’ αυτά, ότι είναι τράγοι, αλλά από μέσα τους ξέρετε πιστεύουν λίγο. Καβάτζα μη τυχόν και υπάρχει κανένας Θεός και τους μπικικονιάσει σε καμιά Δευτέρα Παρουσία, κατάλαβες;»Δηλαδή είναι ο Βαγγέλης, ο οποίος λέει από μέσα του α να χαθείς τραγόπαπα, βρίζει τους παπάδες, τους αρχιεπισκόπους, όλους ότι κάνουνε μπίζνες, πούστηδες και τέτοια, αλλά πιστεύει και πάει και κοινωνάει κιόλας, βαπτίζεται και λοιπά. Καβάτζα, διότι σου λέει έχει γούστο να υπάρχει κανένας Θεός να πούμε και μια μέρα των ημερών, όταν θα τα κακαρώσω, να ακούσω τις καμπάνες μετά το κακάρωμα ντον, ντον, ντον, και να δω το γέρο με τα μούσια και να μου πει «έλα δω Βαγγέλη εσύ δεν πίστευες» και να με ρίξει στα Τάρταρα και στους διαβόλους. Όποτε πάνε να κοινωνήσουν οι διάφοροι και από μέσα τους βρίζουν τους παπάδες και αυτοί βρίζουν αυτούς που κυβερνάνε... «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 13 Νοεμβρίου 2005».


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επισημαίνεται ότι για όλες τις ανωτέρω ύβρεις παρατηρήθηκε αντίδραση μόνο σε μία περίπτωση. Συγκεκριμένα το ΕΣΡ αποφάσισε να σφραγίσει έστω και προσωρινά το ραδιοφωνικό σταθμό Best. Η απόφαση του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη λογιζόμενη και αυτοκαλούμενη σύγχρονη «πνευματική ηγεσία» του τόπου... Πολλοί εξ αυτών των αυτόκλητων σύγχρονων ποδηγετών του Έθνους μίλησαν για προσπάθεια φίμωσης και για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Δύο κόμματα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ τοποθετήθηκαν κατά της απόφασης ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έτρεξε στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού για να εκφράσει εμπράκτως τη συμπαράσταση του! Από την πλευρά της η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει το σκεπτικό του Ποντίου Πιλάτου αποποιούμενη των ευθυνών της.
Αναλογίζομαι πως θα είχαν πράξει όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι προστάτες της ελευθερίας του λόγου εάν οι ύβρεις κατά του Χριστού απευθύνονταν προσωπικά στους ίδιους και τα κόμματά τους... Θα μου απαντήσετε πως όποιος θίχθηκε από τις ανόητες ύβρεις των Χριστομάχων της εποχής μας μπορεί να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Σε ποια όμως δικαιοσύνη; Σ’ αυτή που εκφράσθηκε από τη γραφίδα και την απόφαση ενός συγκεκριμένου δικαστή, ο οποίος προσφάτως έκρινε πως αποτελεί τέχνη ο πίνακας που δείχνει ένα πέος να εκσπερματώνει στο πρόσωπο του Χριστού και απήλλαξε τους σατανόπληκτους αρρωστημένους δημιουργούς του; Ή σ’ αυτή που δεν αισθάνεται την ανάγκη να δράσει αυτεπαγγέλτως, όπως θα έπρεπε, όταν διαπιστώνει πως διαπράττεται ποινικό αδίκημα, προβλεπόμενο ρητώς και σαφώς από την ποινική νομοθεσία, απ’ αυτούς που καταφέρονται με το χυδαιότερο τρόπο κατά της κεφαλής της εν Ελλάδι επικρατούσης θρησκείας κατά το ισχύον Σύνταγμα . Δηλαδή από τα τρισάθλια εκείνα αρρωστημένα και δύστυχα ανθρωπάκια, τα οποία έχουν ταυτίσει τη ζωή τους μ’ αυτή των εντόμων που στριφογυρνούν τυφλωμένα κάτω από το φως των προβολέων, μέχρι που ξεροψήνονται ή εξαφανίζονται μόλις ο προβολέας σβήσει, στις σκοτεινές στοές και διαδρόμους και σε γενικότερα μέρη που βασιλεύει η παράνοια των αντίχριστων ιδεών των γνωστών –αγνώστων κύκλων της ανομίας.
Στην ουσία πρόκειται για ισοπεδωτές των πάντων, για οπαδούς του τίποτε και του μηδενός που αν ζούσαν σε εποχές υπεροχής του πνεύματος θα ήταν οι καλύτεροι πελάτες ψυχιατρικών κέντρων. Ανήκουν στην ομάδα θρασύδειλων Χριστομάχων και εκμεταλλεύονται την δημοσιότητα που τους προσδίδουν τα κοσμικά αξιώματα. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που με περίσσιο θράσος υβρίζουν τον Ιησού Χριστό δύνανται να προχωρήσουν σε ανάλογες ύβρεις προς τον Μωάμεθ. Δεν το τολμούν. Και ξέρετε γιατί; Τους εμποδίζει η μνήμη του θανάτου και η μήνη των μουσουλμάνων, στοιχεία που αναδεικνύουν την ολοφάνερη δειλία τους και τους απογυμνώνουν στα μάτια του ελληνικού λαού... Είθε ο Χριστός να τους ελεήσει.
Σε ότι αφορά τέλος τη βραβευμένη από την Ιερά Σύνοδο Ελένη Γλύκατζη –Αρβελέρ αναφέρουμε ότι τα χαρακτηριστικά της ελευθερίας και της μοναδικότητας ο άνθρωπος ως πρόσωπο τα έχει προίκα από τον Δημιουργό Του, καθώς ο Θεός εκτός από ελευθερία είναι αγάπη. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Γι’ αυτό θεωρούμε μάλιστα μέγα ατόπημα της Ιεράς Συνόδου να της απονείμει το παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

Συντάκτης: Διονύσης Μακρής
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
19/01/13 (23:21) -  Οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος δεν περιορίζονται σε λίγα φρ ... από Παπανικόλας
Τα παραδείγματα που προβάλλετε είναι λίγα και όχι τόσο «κακά» συγκριτικά με τη δράση άλλων προσώπων που βάλλονται κατά της Ορθοδοξίας όχι με λόγους αλλά με πράξεις από πολύ ποιο δυνατές θέσεις, πολιτικές και μη. Άλλωστε όσα παρουσιάσατε είναι ένα ελάχιστο μέρος του οργανωμένου παγκόσμιου πολέμου κατά της αληθινής εκκλησίας και όχι προσωπικές γνώμες. Ο κ Πάγκαλος εδώ παρουσιάζεται ως λεκτικά αντικείμενος στην Ορθόδοξη δογματική. Εμπράκτως όμως, είναι πολύ ποιο δραστήριος και αποτελεσματικός απ’ όσο ξέρουμε και ακόμα περισσότερο απ’ όσο δεν ξέρουμε κατά της Πίστης μας, εντασσόμενος και υπηρέτης της παγκοσμιοποίησης. Ανατρέπεται όλη αυτή η υστερόβουλη επίθεση κατά της Ορθοδοξίας όχι με αντεπίθεση κατά μέτωπο αλλά με την αναπλήρωση των πνευματικών μας καινών μέσω της εκκλησίας μας. Ευχαριστώ.
Παπανικόλας.
Έρευνα

  Τώρα ήταν η ψίχα... ύστερα θα είναι η τρίχα

  Οι δήθεν ανεξάρτητες Αρχές και Εξουσίες και το μάθημα των θρησκευτικών

  Εραστές της καταστροφής και της αποτυχίας οι επιστήμονες του CERN

  Δυναμώστε την πίστη και σηκώστε το λάβαρο του Θεού

  Φρένο στους ασύνετους επιστήμονες του CERN

  Ανθρώπινο δικαίωμα ...και η ανωμαλία!

  Επικίνδυνα πειράματα στην καρδιά της Ευρώπης

  Τα καρκινώματα, ο κύκνος και ο σκαντζόχοιρος

  Μη μαδάτε το τριαντάφυλλο...

  Πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες στα δίκτυα μάγων και μέντιουμ

  Η Ορθόδοξη πίστη και η Μασωνία

  Τα πετρέλαια του Αιγαίου και ο π. Πορφύριος

  Οι πραγματικές αιτίες της αντιπαράθεσης Χριστοδούλου και Βαρθολομαίου

  Οι Ρωσικοί βυζαντινισμοί και οι πονηρές επιδιώξεις του Βατικανού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  Ποια μυστική οργάνωση «όπλισε» τον συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι

  Τι λένε τα απόκρυφα ευαγγέλια για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη

  Πως η Αγία Μαρίνα έσωσε τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου από τη Λεμεσό της Κύπρου

  Οι μάρτυρες του Ιεχωβά και το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

  ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 207
Σύνολο Χρηστών 207
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr