Home page
Γίνετε Συνδρομητής - Subscribe
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
Κατηγορία: Έρευνα
Ποια μυστική οργάνωση «όπλισε» τον συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι
Ποιοι κρύβονται πίσω από την προσπάθεια περιθωριοποίησης της Εκκλησίας
Αποτελεί αυτό το χρονικό διάστημα η Εκκλησία στόχο μεθοδευμένων, μελετημένων και σχεδιασμένων επιθέσεων; Τα βέλη της αμφισβήτησης της χριστιανικής πίστεως και η συστηματική προσπάθεια περιθωριοποίησής της αφορούν μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ή όλη τη χριστιανοσύνη; Ποια συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετούν οι αστείες δηλώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών που ευρέως μεταδίδονται από παγκόσμια δίκτυα επικοινωνίας περί δήθεν λογικής εξήγησης των θαυμάτων του Ιησού και περί μεταβολής των όσων μέχρι τώρα γνωρίζαμε περί του Σατανά; Υπάρχει συγκεκριμένη οργάνωση που αποσκοπεί στη διάδοση των μυθιστορηματικών και φανταστικών αντιχριστιανικών θεωριών και ιστοριών έτσι ώστε να κλονίσει ανθρώπινες συνειδήσεις;
Συνδέεται με όλα αυτά το εγχείρημα της παγκοσμιοποίησης που όπως λέγεται και δεν κρύβεται από τους ιδρυτές της έχει απόμακρο στόχο να εγκαθιδρύσει ενιαία κυβέρνηση στον πλανήτη; Η ενίσχυση και προώθηση παντός τύπου αντιχριστιανικής σκουπιδογραφίας, όπως τα βιβλία Κώδικας Ντα Βίντσι, το ευαγγέλιο του Ιούδα, ο Χάρι Πότερ κ.α αποτελεί δεκανίκι στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται από κύκλους της ανομίας για αλλαγή ηθικών αξιών, ιδανικών και αρχών που ισχύουν μέχρι σήμερα; Υπάρχει τρόπος αντίδρασης στην πολιτιστική, θρησκευτική, πολιτική και πολιτισμική ισοπέδωση που επιχειρείται ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη;
Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν πλέον φανερά την Εκκλησία αλλά και πολλούς Έλληνες, αφού είναι κοινή η διαπίστωση μιας συντονισμένης προσπάθειας αλλοίωσης των ισχυόντων θεμελιωδών για την κοινωνία παραδόσεων από άνομα κέντρα που δρουν υπό την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών.
Όπως αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος σε πρόσφατη ομιλία του κατά το Γ’ Ιερατικό Συνέδριο της Αρχιεπισκοπής «σε μια σχετική με την παγκοσμιοποίηση συζήτηση που διοργάνωσε το αναμφισβήτητου κύρους αμερικανικό περιοδικό “Foreign Peace” όργανο του Carnegie Endowment for International Peace συμμετείχε και ο πολύς κ. David Rothkopf διευθυντής της Εταιρείας πολιτικού μάνατζμεντ του κ. Henry Kissinger ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι τίποτε άλλο από την «επιβολή του αμερικανικού μοντέλου». Υπογράμμισε με ευθύτητα ότι συμφέρον των ΗΠΑ είναι να καταργηθούν όλες οι εθνικές κληρονομιές και οι εθνικές γλώσσες. Τόνισε δε ότι στην πραγματικότητα «οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ εγγυώνται ότι αν ο κόσμος προχωρήσει σε μια κοινή γλώσσα, αυτή θα είναι η αγγλική. Ότι αν ο κόσμος προχωρήσει προς κοινό σύστημα επικοινωνιών, ασφαλείας και ποιοτικών διακρίσεων αυτό θα είναι το αμερικανικό. Ότι αν ο κόσμος αποκτήσει κοινή τηλεόραση, ραδιοφωνία και μουσική, ο προγραμματισμός θα είναι αμερικανικός και αν αναπτυχθούν κοινές αξίες θα ’ναι αξίες που θα κάνουν τον αμερικάνο να νοιώθει άνετα». Γι’ αυτό και ο κ. Rothkopf απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο Παγκοσμιοποίηση και άντ’ αυτού εισήγαγε τον όρο «πολιτιστικός ιμπεριαλισμός». Στην ίδια αυτή συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Jacque Attali ο οποίος ανήσυχος προειδοποίησε ότι η λεγομένη «Παγκοσμιοποίηση οδηγεί στη διάλυση των εθνικών ταυτοτήτων και κρατών και την αντικατάστασή τους «από πεινασμένες μη κρατικές οντότητες (πολυεθνικές, μαφία, καρτέλ ναρκωτικών, εμπόρους πυρηνικών κλπ.) που θα επιβάλλουν τις αξίες που τις συμφέρει». Και το κείμενό του καταλήγει σε μια έκκληση προς όλους μας «Η σωτηρία του πολιτισμού είναι στα χέρια σας».
Επιχείρηση διάλυσης των Εθνών
Ας δούμε τώρα στην πράξη πως υλοποιείται ο στόχος που έθεσαν στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης οι βασικοί υποκινητές της. Είναι εμφανές ότι εδώ και δεκαετίες αλλά κυρίως στις ημέρες μας αμφισβητείται εντόνως το τρίπτυχο που καθόριζε ένα Έθνος. Τρίπτυχο που έχει να κάνει με την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια.
Γιατί σήμερα είναι αλήθεια πως αυτός που αγαπά και νοιάζεται για την πατρίδα λογίζεται ως εθνικιστής, αφού εκ των πραγμάτων θεωρείται αντίπαλος των οικονομικών πολυεθνικών συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να γκρεμίσουν τα σύνορα. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, το Μακεδονικό ακόμη και τα ελληνοτουρκικά παραμένουν σε δεύτερη μοίρα, υποβαθμίζονται έτσι ώστε να χρονίζει η εξεύρεση λύσεων...
Στο στόχαστρο ο χριστιανισμός
Σε ότι αφορά τη θρησκεία είναι εμφανές πλέον η παγκόσμια προσπάθεια απεγκλωβισμού των κοσμικών εξουσιών από τις θρησκείες και δη τον χριστιανισμό.
Στην Ευρώπη για παράδειγμα οι κυβερνήσεις των κρατών μελών πιέζονται να χαλαρώσουν τις σχέσεις τους με την Εκκλησία, υπό την έννοια της απομάκρυνσης του ηθικού ελέγχου που εκπηγάζει από τις διδασκαλία του χριστιανισμού. Έτσι στην Ισπανία, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα ξεκίνησαν συζητήσεις και ψηφίστηκαν αποφάσεις που αποβλέπουν στη διάρρηξη των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.
Παράλληλα με την εντονότατη αυτή κινητικότητα που φθάνει μέχρι και την εκρίζωση κάθε αναφοράς που θα θυμίζει την προσφορά του χριστιανισμού στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα (βλ. Ευρωπαϊκό Σύνταγμα) αναπτύσσεται εντέχνως και μια πολεμική σε βάρος της πίστεως. Πολεμική που αποσκοπεί να εκμεταλλευθεί τα κενά της κατήχησης και να ενισχύσει τη χαλαρότητα που έχει επέλθει στη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη θρησκεία και δη τον χριστιανισμό. Μέσα στο πλαίσιο αυτό νοείται η διείσδυση νέων ηρώων-ειδώλων στη νεολαία και η αντικατάσταση των παλιών δοκιμασμένων προτύπων, όπως λ. χ. ο Χάρι Πότερ, διαστημικά τέρατα και η μαγεία. Έτσι ερμηνεύεται ακόμη και η διάθεση τεραστίων ποσών στη διαφήμιση της αντιχριστιανικής σκουπιδογραφίας (λ. χ. ο Κώδικας Ντα Βίντσι), η βεβήλωση ιερών και οσίων( βλ. δημοσίευση σκίτσων Μωάμεθ) κ.λ.π.

Μυστική οργάνωση πίσω από τον Κώδικα Ντα Βίντσι
Στο φυλλάδιο «Προς το λαό» που διανέμεται σήμερα από τους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας και αποσκοπεί στην ενημέρωση του ποιμνίου περί των μυθευμάτων που εμπεριέχει στο σύγγραμμά του ο Dan Brown υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι: «Ο συγγραφέας του Κώδικα Ντα Βίντσι, όπως ανακάλυψε η δημοσιογράφος Μαρί Ετσεγκουάν, έχει συλλέξει τις πηγές του από μία ακραία οργάνωση με μεγαλεπήβολα σχέδια που συστάθηκε ως αστική εταιρεία το 1956 με την ονομασία «Ηγουμενείον της Σιών». Η πλαστότητα των πηγών της οργάνωσης αποκαλύφθηκε σε γαλλικό δικαστήριο στην δεκαετία του 1990. Η οργάνωση αυτή κατασκεύασε και προώθησε σειρά εγγράφων που «αποδείκνυαν» δήθεν τον γάμο του Ιησού Χριστού με την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Είναι βέβαιο ότι χρησιμοποίησαν στοιχεία της διδασκαλίας των Γνωστικών, των Σταυροφόρων, των Ναϊτών, των Καθαρών και άλλων αιρετικών.
Ο συγγραφέας Dan Brown ισχυρίζεται ότι δήθεν βασίζεται στα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας και στα Γνωστικά Ευαγγέλια ενώ απορρίπτει τα κείμενα της Καινής Διαθήκης. Τα Χειρόγραφα όμως της Νεκράς Θάλασσας δεν περιέχουν τίποτε το χριστιανικό, παρά μόνο τμήματα της Παλαιάς Διαθήκης και άλλα αποσπασματικά κείμενα, χωρίς καμμία αναφορά στον Χριστό, ούτε φυσικά στο Άγιο Δισκοπότηρο. Τα γνωστά «γνωστικά ευαγγέλια» (του Θωμά, του Φιλίππου, της Μαρίας, των Αιγυπτίων και της Αληθείας) δανείζονται τα ονόματα μαθητών του Χριστού για να προσδώσουν κύρος στα γραφόμενά τους, κάτι ανάλογο με τα κείμενα του Ψευδο-Ηροδότου η του Ψευδο-Λουκιανού της αρχαίας γραμματείας».
Ως εκ τούτου το ανωτέρω απόσπασμα αποκαλύπτει τρόπο τινά πως πίσω από την κυκλοφορία του βιβλίου και της κινηματογραφικής ταινίας κρύβονται οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα μιας μυστικής ακραίας οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στα πρότυπα του τεκτονισμού.

Αμφισβητήσεις των θαυμάτων του Ιησού

Εκτός της ανωτέρω εκδοτικής αντιχριστιανικής σκουπιδογραφίας κυκλοφόρησαν και διαφημίστηκαν παγκοσμίως οι θέσεις δύο πανεπιστημιακών καθηγητών ενός Αμερικανού ονόματι Νοθ που διδάσκει Ωκεανογραφία σε Πανεπιστήμιο της Φλόριντας των ΗΠΑ και ενός Αυστραλού ονόματι Κέλλι ο οποίος υποστηρίζει διακαώς και διδάσκει την αποκατάσταση του Σατανά.
Η Καινή Διαθήκη γράφει πως ο Ιησούς περπάτησε πάνω στο νερό, αλλά ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα πιστεύει πως υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, πέρα από το θαύμα: να περπάτησε πάνω σε ένα κομμάτι πάγου που επέπλεε. Συγκεκριμένα ο καθηγητής Ντορόν Νοφ είχε αναπτύξει τη θεωρία στις αρχές της δεκαετίας του '90 πως ο διαχωρισμός της Ερυθράς από τον Μωϋσή έχει επιστημονική εξήγηση. Συγκεκριμένα είχε επισημάνει πως ο διαχωρισμός της θάλασσας είναι πιθανόν να προκλήθηκε από ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν στον αέρα και στο νερό. Στη νέα μελέτη του καθηγητή Νοφ επισημαίνεται πως ένας ασυνήθιστος συνδυασμός συνθηκών στα νερά και στην ατμόσφαιρα στην περιοχή που σήμερα είναι το βόρειο Ισραήλ μπορεί να προκάλεσε το σχηματισμό πάγων στη Θάλασσα της Γαλιλαίας.
Ο Νοφ χρησιμοποίησε πίνακες με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην επιφάνεια της Μεσογείου και στατιστικά μοντέλα για να εξετάσει τη δυναμική της Θάλασσας της Γαλιλαίας, που σήμερα οι Ισραηλινοί ονομάζουν λίμνη Κινερέτ. Από τη μελέτη προέκυψε πως μία περίοδο όπου καταγράφηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή από το 1.500 ως το 2.600 π.Χ. είναι πιθανό να περιλαμβάνει και τις δεκαετίες που ζούσε ο Ιησούς.
«Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω πως κάποιος περπάτησε πάνω στο νερό θα απαντήσω «όχι». Ίσως κάποιος να περπάτησε πάνω σε πάγο. Πιστεύω πως η εξήγηση βρίσκεται σε ένα φυσικό φαινόμενο. Αφήνουμε σε άλλους να αποφανθούν αν η μελέτη μας εξηγεί το περιεχόμενο της Βίβλου», είπε ο πολυπράγμων καθηγητής!

«Πρωθυπουργός του Θεού ο Σατανάς»
Σχεδόν ταυτόχρονα ο καθηγητής Henry Ansgar Kelly, διακεκριμένος και πολυγραφότατος ακαδημαϊκός στον χώρο των Μεσαιωνικών Σπουδών που διδάσκει σήμερα στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και που όσον αφορά την ειδικότητά του, δεν διστάζει να αποκαλεί τον εαυτό του «διαβολολόγο» προσπαθεί για χρόνια τώρα να επιτύχει
την "ηθική" αποκατάσταση του Διαβόλου
«Ο Διάβολος αναφέρεται στην Βίβλο ως ο πρωθυπουργός του Θεού, είναι βοηθός του Θεού και γι' αυτό έχει επιφορτισθεί το έργο της δοκιμασίας των πιστών», είπε σε διάλεξη που έδωσε στο Σίδνεϊ ο καθηγητής Kelly. «Νομίζουμε όλοι μας ότι γνωρίζουμε το Διάβολο αλλά ουσιαστικά "τον έχουμε παρεξηγήσει". Και αυτό συμβαίνει, όπως λέει επειδή έχει επικρατήσει στην αντίληψη του κοινού θνητού η αντίληψη εκκλησιαστικών ηγετών του Μεσαίωνα και συγκεκριμένα του 2ου μ.Χ.
«Ο Διάβολος δεν έχει το δικό του βασίλειο, δεν είναι ο «μονάρχης» της Κόλασης και δεν προσπαθεί να κάψει στο «πυρ το εξώτερο' τον άνθρωπο» λέει ο κ. Kelly. Την ίδια στιγμή ο καθηγητής τονίζει ότι ο Διάβολος η Σατανάς είναι πολυπρόσωπος, αφού εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη σαν αγγελούδι με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα. Όπως αναφέρει, η αποκατάσταση του «παρεξηγημένου» Σατανά θα γίνει αν αποβληθεί το δόγμα του Αυγουστίνου που υπερίσχυσε στον Χριστιανισμό και έκανε το "καλό παιδί" (τον Σατανά δηλαδή), πολύ, μα πολύ "κακό". Τότε, λέει ο καθηγητής ακόμα και ο Χριστιανισμός θα γίνει "καλύτερος".
Και δεν έφθαναν αυτά το ίδιο χρονικό διάστημα, τις ημέρες δηλαδή που οι χριστιανοί γιόρταζαν το Πάσχα κυκλοφόρησε το λεγόμενο «Ευαγγέλιο του Ιούδα» από την γνωστή πολυεθνική εταιρία NATIONAL GEOGRAFIC. Πρόκειται για μία αναμασημένη τροφή που αποσκοπεί στο κέρδος αυτών που το προβάλλουν και αφορά βιβλίο της γνωστικής ιστορίας των πρώτων αιώνων που φέρει τον Ιούδα Ισκαριώτη να μην προδίδει τον Ιησού για τριάντα αργύρια! Αντιθέτως ισχυρίζονται πως δεν υπήρχε προδοσία αλλά υπακοή στο θέλημα του Χριστού!!!

Αλλεπάλληλες οι άνομες επιθέσεις και στην οικογένεια
Η οικογένεια επίσης που αποτελεί το συνεκτικό και βασικό κρίκο για μια δομημένη κοινωνία έχει δεχθεί αλλεπάλληλα κτυπήματα, τα οποία εύκολα κατανοεί κάποιος παρακολουθώντας απλά τα σήριαλ και τις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και τις αποφάσεις κυβερνήσεων. Η αποποινικοποίηση της μοιχείας, η διαφήμιση της πορνείας, η νομιμοποίηση σήμερα της ομοφυλοφιλίας, αύριο πιθανόν της κτηνοβασίας η της αιμομιξίας με το αιτιολογικό του ελεύθερου σεξουαλικού προσανατολισμού, η εξίσωση του γάμου με την ελεύθερη συμβίωση και μια σειρά άλλων παρομοίων θεμάτων αποδεικνύουν τη συντονισμένη επιχείρηση διάβρωσης του πατροπαράδοτου θεσμού της οικογένειας. Αυτό φυσικά έχει και ως συνέπεια την αλλαγή ηθικών δοκιμασμένων αξιών και τη δημιουργία κοινωνιών κατά το παράδειγμα των Γομόρρων και Σοδόμων.
Οι αντιστάσεις
Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται έχει να κάνει αν υπάρχει τρόπος αντίδρασης σε όλα τούτα που επεξεργάζονται κύκλοι της ανομίας. Η απάντηση είναι ναι υπάρχει. Ως αντίδραση νοείται η καλώς νοούμενη στροφή του σύγχρονου ανθρώπου προς το Θεό, η συνειδητή αναζήτηση και σύνδεση μαζί του και η επιθετική μεταστροφή του. Η τελευταία συνδέεται με την εντατικοποίηση της προσπάθειας διαφυγής από τα δεσμά της κακής παγκοσμιοποίησης και ο προσανατολισμός προς την αληθινή πίστη στον Χριστό. Το βέβαιο είναι πως μια μαζική στροφή ανθρώπων θα εκληφθεί ως επιθετική ενέργεια από τους κύκλους της ανομίας και θα προκαλέσει διωγμούς πιστών, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει... Δεν θα είναι κάτι πρωτοφανές αλλά μια επανάληψη της ιστορίας. Η ηθική κατάπτωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας συνετέλεσε στην ενίσχυση των διωγμών κατά των χριστιανών. Κάτι ανάλογο, όπως προφητεύει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός θα επαναληφθεί εν καιρώ. Άλλωστε κάθε αγώνας απαιτεί θυσίες, αίμα και μαρτύριο...

Συντάκτης: Διονύσης Μακρής
Πηγή: ΑΚΤΕ
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Έρευνα

  Τώρα ήταν η ψίχα... ύστερα θα είναι η τρίχα

  Οι δήθεν ανεξάρτητες Αρχές και Εξουσίες και το μάθημα των θρησκευτικών

  Εραστές της καταστροφής και της αποτυχίας οι επιστήμονες του CERN

  Δυναμώστε την πίστη και σηκώστε το λάβαρο του Θεού

  Φρένο στους ασύνετους επιστήμονες του CERN

  Ανθρώπινο δικαίωμα ...και η ανωμαλία!

  Επικίνδυνα πειράματα στην καρδιά της Ευρώπης

  Τα καρκινώματα, ο κύκνος και ο σκαντζόχοιρος

  Μη μαδάτε το τριαντάφυλλο...

  Πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες στα δίκτυα μάγων και μέντιουμ

  Η Ορθόδοξη πίστη και η Μασωνία

  Τα πετρέλαια του Αιγαίου και ο π. Πορφύριος

  Οι πραγματικές αιτίες της αντιπαράθεσης Χριστοδούλου και Βαρθολομαίου

  Οι Ρωσικοί βυζαντινισμοί και οι πονηρές επιδιώξεις του Βατικανού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  Σύγχρονοι επώνυμοι Έλληνες Χριστομάχοι και υβριστές της Εκκλησίας

  Τι λένε τα απόκρυφα ευαγγέλια για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη

  Πως η Αγία Μαρίνα έσωσε τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου από τη Λεμεσό της Κύπρου

  Οι μάρτυρες του Ιεχωβά και το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

  ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 153
Σύνολο Χρηστών 153
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr