Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
Κατηγορία: Αφιερώματα
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ
Ο μαρμαρωμένος ελεήμων βασιλιάς και η βασιλεύουσα

 

Προφητείες, θρύλοι και διηγήσεις που ζωντανεύουν στις μνήμες μας τον μαρμαρωμένο βασιλιά συνδέονται άρρηκτα με θαύματα και γεγονότα που σχετίζονται με τον Άγιο βασιλιά Ιωάννη Βατάτζη! Ξετυλίγοντας το κουβάρι του θαυμαστού βίου του θα διαπιστώσουμε ότι 
ο ευσεβής βασιλέας Ιωάννης ο Βατάτζης, είχε θέσει προτεραιότητα στη ζωή του την ελεημοσύνη! Με βάση το έλεος και την αγάπη αντιμετώπισε με τη βοήθεια του Θεού ακανθώδη ζητήματα της εποχής του. Το χριστιανικό ήθος και η προσήλωσή του στο γράμμα του ευαγγελίου συνέβαλαν στο να επιλύσει το πρόβλημα της φτώχειας. Προβάλλοντας το έλεος συνάντησε τον Θεό, όπως λέγει η ρήση του προφήτη και βασιλιά Δαυίδ! Και έτσι επίλυσε οριστικά όπως αναφέρει ο βιογράφος του και το δικό του πρόβλημα, το πρόβλημα δηλαδή του πνευματικού θανάτου, όπως αποκαλύπτει το άφθαρτο σκήνωμά του.
Μία λοιπόν από τις μεγάλες φυσιογνωμίες που λάμπρυναν την Εκκλησία και την χριστιανική αυτοκρατορία είναι ο Άγιος Βασιλέας Ιωάννης ο 3ος, Δούκας Βατάτζης ο οποίος για τις μεγάλες ελεημοσύνες του έλαβε την προσωνυμία Ελεήμων. Γεννήθηκε στα 1193 στο Διδυμότειχο και ήταν γόνος της επιφανούς οικογένειας του Βυζαντίου. Το 1204, μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους σταυροφόρους, η βυζαντινή αυτοκρατορία διαιρέθηκε σε τέσσερα αντίπαλα βασίλεια, τη λατινική αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως, την αυτοκρατορία της Νίκαιας στη Μικρά Ασία, όπου κατέφυγε ο νόμιμος αυτοκράτορας και ο οικουμενικός Πατριάρχης, το Δεσποτάτο της Ηπείρου στη δυτική Ελλάδα και τέλος το βουλγαρικό βασίλειο του Ιωάννη του 2ου του Ασάνη. Στα 1222, ο Ιωάννης Δούκας Βατάτζης διαδέχθηκε στο θρόνο της Νίκαιας τον θείο του Θεόδωρο Λάσκαρη και χάρη στην πολιτική του ικανότητα κατόρθωσε να αναδιοργανώσει τις βυζαντινές δυνάμεις κατά τα πρότυπα της παλαιάς αυτοκρατορίας. Ο Ιωάννης σαν αυτοκράτορας, επέδειξε τις εξαιρετικές ιδιότητες ενός πολιτικού αρχηγού και τις αρετές ενός χριστιανού ηγεμόνα. Χάρη σε μία σειρά από λαμπρές στρατιωτικές νίκες και έξυπνους χειρισμούς εξασφάλισε μέσα σε λίγα χρόνια τον έλεγχο της Μικράς Ασίας και ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που βρίσκονταν στα χέρια των Λατίνων. Κατέλαβε την Ανδριανούπολη, και το 1254 όταν πέθανε, η αυτοκρατορία της Νικαίας περιελάμβανε στην πραγματικότητα τα εδάφη της βυζαντινής αυτοκρατορίας πριν τη φραγκική κατάκτηση. Δεν απέμενε πλέον παρά η κατάληψη της Βασιλεύουσας, η οποία επιτεύχθηκε από τον διάδοχό του, Μιχαήλ 8ο   τον Παλαιολόγο το έτος 1261 και η οποία από τους ιστορικούς χρεώνεται στον αυτοκράτορα Ιωάννη τον Βατάτζη.
Εμφορούμενος από φλογερό ζήλο για το καλό της Εκκλησίας, ο Ιωάννης ο 3ος ο Βατάτζης διεξήγαγε πολλές διαπραγματεύσεις με τον Πάπα Γρηγόριο τον 9ο. Ματαίως όμως, γιατί ο Πάπας επέμενε στις απόψεις του.
Ο ευσεβής ηγέτης της Νίκαιας Ιωάννης είχε ήπιο χαρακτήρα, απλό και φιλήσυχο. Όλοι μπορούσαν να τον πλησιάζουν για να βρουν σε αυτόν στήριξη και κατανόηση. Ήταν ένθερμος προστάτης των αδικημένων και ιδιαιτέρως των αγροτών που καταπιέζονταν από τους μεγάλους γαιοκτήμονες. Εκτός από τους πολέμους καταπιάστηκε επιπλέον και με την αναδιοργάνωση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Μία ημέρα που συνάντησε τον ίδιο τον γιο του, ντυμένο με ακριβά ρούχα να πηγαίνει για κυνήγι, τον επιτίμησε αυστηρά λέγοντάς του:
«Πως μπορείς να ξοδεύεις έτσι το χρήμα των υπηκόων σου, σε τέτοιες μάταιες ασχολίες; Δεν γνωρίζεις ότι τα πολύτιμα τούτα ρούχα με τα χρυσά κεντήματα γίνονται από το αίμα των Ρωμιών, και ότι πρέπει να δίνεις σ’ αυτούς λογαριασμό για ότι ξοδεύεις, αφού ο πλούτος των βασιλέων είναι πλούτος των υπηκόων τους»;
Στις 4 Νοεμβρίου του 1254 ο ευσεβής αυτοκράτορας της Νίκαιας Ιωάννης ο 3ος ο Βατάτζης παρέδωσε εν ειρήνη την ψυχή του στα χέρια του Θεού. Το τίμιο λείψανό του ενταφιάσθηκε στο Μοναστήρι του Σωτήρος Χριστού, που είχε κτίσει ο ίδιος στο Νυμφαίο της Βιθυνίας.
Στα επόμενα χρόνια δια αποκαλύψεως ο ίδιος ο Ιωάννης ζήτησε να μεταφερθεί το λείψανό του στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Όταν μετά από 7 χρόνια άνοιξαν τον τάφο του, μία γλυκειά ευωδία απλώθηκε τριγύρω. Έκπληκτοι διαπίστωσαν όλοι ότι και το σώμα του ήταν άφθαρτο, σαφές δείγμα αγιότητας. Δεν είχε κανένα απολύτως σημείο που να φανερώνει ότι ήταν νεκρός. Το χρώμα του σώματος ήταν όπως κάθε φυσιολογικού ανθρώπου, ακόμη κι αυτά τα ρούχα του είχαν διατηρηθεί επί 7 χρόνια άφθορα και έμοιαζαν σαν να τα είχαν ράψει εκείνη τη στιγμή. Έτσι αντιδοξάζει ο Θεός εκείνους που τον δοξάζουν στη γη.
 
Ο θρύλος του μαρμαρωμένου βασιλιά
 
Από τότε το τίμιο λείψανο του Αγίου Βασιλέως Ιωάννη του Βατάτζη του ελεήμονος, κατατέθηκε σε Ναό της Μαγνησίας. Μάλιστα όπως σημειώνει ο βιογράφος του, χριστιανοί που προσέφευγαν στον άγιο ανταμείβονταν θαυμαστά. Στο ιερό λείψανο ασθένειες θεραπεύονταν, διώκονταν δαίμονες...
Ο ιστορικός της εποχής αναφέρει ακόμα ότι επί βασιλείας του Ανδρόνικου του Παλαιολόγου κατά τις επιδρομές των Τούρκων στην Μαγνησία, ο καστροφύλακας παρατήρησε πολλές φορές μία αναμμένη λαμπάδα να περιφέρεται στα τείχη. Έστειλε ανθρώπους του να ερευνήσουν το φαινόμενο μα δεν τα κατάφεραν. Τέλος εστάλη ο κωφάλαλος αδελφός του καστροφύλακα. Σ’ αυτόν έγινε η αποκάλυψη και επιστρέφοντας του δόθηκε και η θεραπεία. Και έτσι διηγήθηκε ότι στο μέρος εκείνο που φαινόταν το φως της λαμπάδας, βρήκε έναν άνδρα μεγαλοπρεπή με βασιλικό παράστημα ο οποίος μεγαλοφώνως προέτρεπε τους χριστιανούς να συνεχίσουν την άμυνα. Την μορφή αυτή την αναγνώρισε στο ιερό σκήνωμα του Αγίου Βασιλέως Ιωάννη Βατάτζη. Από τότε αναγνωρίσθηκε ως Άγιος και η μνήμη του ορίσθηκε να τιμάται στις 4 Νοεμβρίου. Το άφθαρτο λείψανό του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη που είχε ήδη ελευθερωθεί από τους Φράγκους όπου και το τύλιξε ο θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Κατά την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους κρύφθηκε σε κάποια κατακόμβη. Κι από τότε καρτερεί την απελευθέρωση της Βασιλεύουσας. Ακόμη ο θρύλος λέγει ότι μαζί του ο Άγιος βασιλέας έχει τη σπάθη του μέσα στο θηκάρι της και ότι κάθε χρόνο η λεπίδα του σπαθιού ξεπροβάλλει μερικά χιλιοστά, μέχρι που να φθάσει η στιγμή να ξεπροβάλλει ολόκληρη η σπάθη τότε θα έρθει και η ώρα που καρτερεί η ρωμιοσύνη, να πάρει δηλαδή την Κωνσταντινούπολη. Σύγχρονος άγιος γέροντας ασκητής αναφέρει πως εδώ και λίγο καιρό ο Ελεήμων Άγιος βασιλιάς έχει αναστηθεί και πως το ξίφος βγήκε εντελώς από το θηκάρι του. Περιφέρεται με τη μορφή παλιάτσου στην Πόλη και κατευθύνει τις στρατιές των Αγίων ώστε να λάβουν θέση γύρω από τη Βασιλεύουσα. Υποστηρίζει μάλιστα πως το ιερό λείψανο φυλασσόταν από οικογένεια κρυπτοχριστιανών που διατηρούσε το μυστικό από γενιά σε γενιά. Αυτό ακριβώς το γεγονός που με τη μορφή διήγησης αναφέρει ο άγιος αυτός γέροντας ασκητής σηματοδοτεί σειρά γεγονότων που θα επαληθεύσουν τις προφητείες του Αγίου Κοσμά πολύ-πολύ γρήγορα. Αυτά κι άλλα πολλά λένε οι θρύλοι και οι διηγήσεις για το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Βασιλέα Ιωάννη του 3ου του Βατάτζη, του Ελεήμονος.
Όλοι αυτοί οι θρύλοι και οι προφητείες ηχούν παράξενα στα αυτιά μας. Όπως και να είναι όμως οφείλουμε να τις εκλάβουμε ως βάση αξιολόγησης της προσωπικής αξίας του Αγίου Ιωάννη του Βατάτζη, του Ελεήμονος, του μαρμαρωμένου βασιλιά της ρωμιοσύνης. Βάση που συντελεί ώστε να τον ακολουθούν αιώνες αιώνων αναδεικνύοντας δια της αφθαρσίας του τιμίου λειψάνου και την αιωνιότητα της μνήμης του κι επαληθεύοντας το λόγο της Αγίας Γραφής ότι ο ελεήμων «εκ θανάτου ρύεται».

Συντάκτης: Κατσούλα Ιωάννα
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
28/08/18 (18:15) -  ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ από Περικλης Παναγιωτης Χαλιος
Καλο θα ηταν να αναγραφοταν και το απολυτικιο του Αγιου
09/04/18 (16:13) -  του βαταντζη το συνταγμα από iolas
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΛΟΓΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΩΣ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Θα αναστηλωθεί η Μία Αγία Αποστολική και Καθολική Εκκλησία σε ένα σώμα, που τώρα είναι διαμελισμένη κάτω στην Γη σε νέο και παλαιό και δεκάδες σχίσματα και αιρέσεις. Οι κληρικοί που δεν έφεραν υγιή καρπό θα απομακρυνθούν.

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.

Οι άξιοι ρασοφόροι θα βγουν να κηρύξουν την Αγάπη του Θεού. Το κήρυγμα δεν θα γίνεται μόνο στις εκκλησιές, αλλά σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Όπου αλλού μπορούν να βοηθήσουν τον λαό θα συμβάλλουν. Κληρικοί που έχουν οικογένεια θα επιδοτούνται από το κράτος για να συντηρούν την οικογένειά τους.

Θα συλληφθούν όλοι οι κλέφτες της περιουσίας της Ελλάδος και των Ελλήνων και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όλες οι περιουσίες όσων έκλεψαν θα κατασχεθούν. Οι περιουσίες εκείνων που έκλεψαν και κυβερνούν τους Έλληνες ενώ δεν είναι Έλληνες θα κατασχεθούν μέχρι 5ης γενεάς. Θα επιστρέψουν πίσω όσοι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό.

Αν δεν μας επιστρέψουν οι γείτονες τις 7 Εκκλησίες μας στην Ασία με τις περιουσίες που ανήκουν ισόβια στον Ελληνισμό, και δεν μας ανοίξουν την πόρτα της Αγίας Σοφίας, τούρκικος μιναρές στην Ελλάδα να μην ξαναηχήσει.

Οι μετανάστες θα επιλέξουν ή θα φύγουν από την Ελλάδα ή θα χρησιμοποιηθούν για την εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου ή για την καλλιέργεια της ελληνικής γης.

Όλα τα χρέη των Ελλήνων θα χαριστούν και οι Έλληνες θα πάψουν να χρωστούν. Δημόσιες σπατάλες δεν θα υπάρχουν πια. Οι εισαγωγές θα ελαχιστοποιηθούν, καθότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει όλα τα ωφέλιμα για τους Έλληνες, και οι Έλληνες επιστήμονες και εφευρέτες θα ωθηθούν. Πάσης φύσεως τεχνολογίες (ιατρικές, γεωργικές κλπ) θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα για τους Έλληνες. Δημιουργία και χρησιμοποίηση τεχνολογίας μη ρυπογόνου για το περιβάλλον σε πάσης φύσεως μηχανές. Όλες οι ρυπογόνες για το περιβάλλον τεχνολογίες καταργούνται.

Η Ελλάδα θα τιμωρήσει την ευρωπαϊκή ένωση για την απάτη που στήθηκε σε βάρος των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωπαϊκή ένωση και από το ευρωπαϊκό νόμισμα και θα κοπούν χρυσές δραχμές. Ο πλούτος της Ελλάδος είναι τόσο μεγάλος που μόνο από ένα σημείο ορυκτού πλούτου φτάνει να έχει ο κάθε Έλληνας 96 δις ευρώ.

Θα δημιουργηθεί νέα Βουλή Ελλήνων, όπου θα υπάρχουν πένητες ερημίτες και γέροντες κλητοί που δωρεάν θα καθοδηγούν τους Έλληνες ακολουθώντας το σύνταγμα του Αγίου Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατατζή.

Τα σύνορα θα θωρακιστούν με πολύ ισχυρό τρόπο και κανείς δεν θα μπαίνει μέσα χωρίς άδεια και πολύ συγκεκριμένο λόγο (θέματα τα οποία θα έχουν να κάνουν με τουρισμό, με φοίτηση ξένων – για να μπορούν να μεταδώσουν μετά το Ελληνικό Ορθόδοξο πνεύμα στους λαούς τους με συνοδεία Ελλήνων - σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και με εμπόριο) ούτε από στεριά, ούτε από αέρα, ούτε από θάλασσα.

Δυνατό κράτος είναι αυτό που έχει ισχυρή γεωργία και κτηνοτροφία. Το νέο κράτος θα φροντίσει να έχει τροφή για τον λαό δωρεάν, με καλλιέργεια γης και ανάπτυξη κτηνοτροφίας. Ένα μέρος της γης της Ελλάδος – εκτός από αυτό που θα δοθεί στους Έλληνες που δεν έχουν - θα καλλιεργείται για να μην πεινάσουν ποτέ οι Έλληνες, και για να δημιουργηθεί η αντίστοιχη ελληνική βιομηχανία. Το ίδιο θα ισχύσει και με την κτηνοτροφία και τα παράγωγά της.

Η εθνική βιομηχανία θα δημιουργηθεί εκ νέου και ξένες βιομηχανίες δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα. Ενίσχυση ναυτιλίας και θαλασσίου εμπορίου.

Η Εκκλησία ως βασιλεύουσα θα φροντίσει να δοθεί γη δωρεάν σε όσους δεν έχουν για να μπορούν να καλλιεργούν. Τα κτήματα που θα δοθούν θα ανήκουν αιώνια στον κάθε Έλληνα που θα πάρει και θα μεταφέρονται από γενεά σε γενεά, δηλαδή από τον πατέρα στον υιό του κοκ, με μόνη δέσμευση να μην πωληθούν ποτέ σε τρίτον. Η κυριότητα θα είναι της Εκκλησίας. Η Εκκλησία επίσης, θα φροντίσει δωρεάν να στεγαστούν με σπίτι όσοι δεν έχουν. Η ίδια ρήτρα της μη πώλησης σε τρίτον θα ισχύει και εδώ.

Η Εκκλησία θα φροντίσει να δοθεί στους Έλληνες δωρεάν η ελληνική παιδεία των άγιων πατέρων μας και ενδόξων προγόνων μας. Όλοι μας θα ζούμε αδελφωμένοι με οδηγό το Φως του Χριστού και τα μέτρα και τα σταθμά που όρισαν οι πρόγονοί μας. Κάθε Έλληνας θα διδαχθεί την ολοκληρωμένη ελληνική γλώσσα και το ελληνικό αλφάβητο, καθώς και την γνώση της θεάσεώς του. Επίσης, θα ξεκινήσουν ιεραποστολές για να μοιραστεί το Φως του Χριστού και της Ορθοδοξίας στον υπόλοιπο κόσμο. Θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δωρεάν σε όλους τους Έλληνες. Θα υπάρχει εθνική παιδεία. Ιδιωτική παιδεία θα έχουν μόνο οι ξένοι.

Τα ναρκωτικά θα κοπούν μαχαίρι και οι χρήστες θα λάβουν δωρεάν θεραπεία. Θα ενταχθούν στον στρατό και θα γεμίσουν τα βουνά με δέντρα, θα αναλάβουν να φροντίζουν και να προστατεύουν τα δάση.

Ο στρατός θα διδάσκει τον κόσμο πώς να καλλιεργούν την γη με τάξη και με παιδεία στρατιωτική.

Δικαστήρια, δικαστές δεν θα υπάρχουν πια, γιατί κανείς δεν θα αδικεί κανέναν. Την τάξη θα την αναλάβουν να την δίνουν πνευματικοί ιερείς όταν χρειάζεται.

Θα εφαρμοστούν άλλες πηγές ενέργειας (από τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της Ελλάδος) που δεν θα μολύνουν το περιβάλλον και θα δοθούν δωρεάν στους Έλληνες για χρήση. Κανείς δεν θα πληρώνει για το ρεύμα του ή το νερό του ή για να βάλει καύσιμο για το αυτοκίνητό του εντός Ελλάδος.

Όσοι Έλληνες δεν έχουν μεταφορικό μέσο και θα επιθυμούν να μετακινηθούν οπουδήποτε, αυτό θα γίνεται δωρεάν από τα μέσα του κράτους.

Η διατροφή θα αλλάξει με σκοπό να εξαλειφθεί το 95% των ασθενειών που σήμερα οφείλονται σε αυτήν. Υβρίδια και μεταλλαγμένα απαγορεύονται να υπάρχουν και να καλλιεργούνται. Μεταλλαγμένες τροφές για τα ζώα και τους ανθρώπους απαγορεύονται.

Νοσοκομειακή περίθαλψη, φάρμακα, και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ασθενής Έλλην θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Τα πάντα των Ελλήνων θα είναι μόνο για τους Έλληνες. Ξένη ιδιοκτησία και εκμετάλλευση στην Ελλάδα θα πάψει να υπάρχει. Όπου υπάρχει τώρα θα επιστραφεί.

Επιστροφή των Ελλήνων στους τόπους τους με πλήρη ενίσχυση περιφέρειας. Γρήγορη αποσυμφόρηση των πόλεων, όπου θα διαμένουν πια μόνο οι εκ γενετής εγγεγραμμένοι. Διευθέτηση των θεμάτων της περιφέρειας τοπικά στους τοπικούς φορείς με αναφορά στην κεντρική διοίκηση του κράτους.

Θα κτισθούν γηροκομεία, νοσοκομεία και πτωχοκομεία σε όλη την επικράτεια και κανείς δεν θα είναι πένης πια.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στην Ελλάδα και δεν θα ξαναμεταφερθεί σε ξένους λαούς, αλλά θα παραμένει στον ελληνικό χώρο και θα ανάβει αιώνια.

Οι 2 βραχονησίδες των Ιμίων θα δοθούν μόνο για χρήση στην αδερφή μας Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και στο όνομα της ειρήνης και της ανθρωπιάς θα αναλάβουν τον εκεί ορυκτό πλούτο για το καλό της ανθρωπότητας.

Όλοι οι αρχαίοι ναοί θα αναστηλωθούν. Θα κτισθούν 12 εκκλησίες όμοιες με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα.

Για τα πρώτα τουλάχιστον 10 χρόνια κανένας Έλληνας δεν θα πληρώσει φόρο (οποιασδήποτε φύσεως) στο κράτος.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ και ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
18/02/17 (20:35) -  ο ιωαννης ειναι εδω αναμεσα μας μα με ματια ψυχης κλοιστα πως να τον δ ... από iolas
ΕΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣΣτο όνομα της Αγίας Τριάδος,

Τούτες τις έσχατες ημέρες ο Θεός μας έστειλε τον άνθρωπό Του, τον έσχατο εργάτη του Ευαγγελίου, να μας κηρύξει την αγάπη του Χριστού, την αδερφοσύνη, την δικαιοσύνη και να μας υπενθυμίσει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το ανώτατο βασίλειο επί Γης. Το όνομά του Ιωάννης. Για αυτόν μίλησαν και προφήτεψαν πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας στους περασμένους αιώνες. Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι θα ανοίξει ο ουρανός κι ο αρχάγγελος Μιχαήλ θα βγει και θα τον αναδείξει, ως τυφλοί δεν είδαν ότι ο άνθρωπος του Θεού ήρθε από την πίσω πόρτα να αφυπνίσει τους Έλληνες και να δείξει ποιο είναι το πρόσωπο του αντιχρίστου.
Τυφλοί Έλληνες, ο ουρανός είναι το διαδίκτυο όπου βλέπει όλη η Γη! Αγγελιοφόρος είναι ο κάθε άνθρωπος που αναγγέλλει στο όνομα της Αγίας Τριάδος!

Ο έσχατος εργάτης του Ευαγγελίου μίλησε και κήρυξε ανοικτά και με την γλώσσα του κόρακα απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, αλλά και στους ιερείς και ιεράρχες. Αφού πρώτα μας μίλησε με αγάπη, ύστερα χρησιμοποίησε την γλώσσα των μικρών μας παιδιών (γλώσσα του κόρακα), αυτήν που όλοι λένε «μα πώς μιλά έτσι;» την ίδια ώρα που την ίδια αυτή γλώσσα την μιλάμε κάθε μέρα!

Μας φώναζε εδώ και χρόνια για την προδοσία των ιεραρχών απέναντι στον ελληνικό λαό, για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και πώς έχει εξαπατηθεί ο λαός, για το ποιοι πραγματικά κυβερνούν αυτόν τον τόπο, μας φανέρωσε χρόνια πριν την αξία και το μέγεθος του ορυκτού μας πλούτου (προτού βγουν όλοι αυτοί που τελικά παραδέχτηκαν ότι υπάρχει και μάλιστα μεγάλος), μας προφήτεψε πού και πώς δυστυχώς θα οδηγήσουν την Ελλάδα όλοι οι κυβερνώντες και πώς θα θελήσουν να μας εξαφανίσουν ή να μας σκοτώσουν (οι ακρίδες της αποκαλύψεως= οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, που δεν θα πειράξουν τα χόρτα και τα δέντρα, αλλά τους ανθρώπους), αλλά και για το πώς μπορεί η Ελλάδα να αναστηθεί και οι Έλληνες να ζουν ευτυχισμένοι.

Η ιεράρχες τον λάσπωσαν, θέλησαν να σπιλώσουν το έργο του· κι έτσι επαληθεύτηκε η προφητεία ότι όλος ο κόσμος θα τον δει κρεμασμένο, δηλαδή αποδυναμωμένο στα μάτια του λαού. Κι έτσι με την στάση τους οι ιεράρχες επαλήθευσαν τις προφητείες.

Δεν έπαψε να ζητά την ένωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που τώρα είναι διαιρεμένη σε νέο και παλαιό και μεταξύ τους κι άλλα σχίσματα, και την εφαρμογή των Νόμων της Ορθοδοξίας προς ανάσταση αγάπης και δικαιοσύνης. Και ως το ανώτατο βασίλειο επί της Γης που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Θεού, μας υπέδειξε το Σύνταγμα του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη ως πρότυπο για την ευημερία των Ελλήνων.

Είδαμε πολλά θαύματα του Ιωάννη στο όνομα της Αγίας Τριάδος, και πολύς κόσμος ευεργετήθηκε, είτε από τα θαύματα είτε και κυρίως από την διδασκαλία της Ορθοδοξίας, το άκουσμα της Αλήθειας στα λόγια του Χριστού «θεοί εστέ», την ερμηνεία της Αποκαλύψεως του Ιωάννη και την επεξήγηση της αμεσότητας των λόγων του Χριστού στην καθημερινότητά μας. Οι Πατέρες είχαν προφητέψει ότι ο απεσταλμένος του Θεού θα εξηγήσει την Αποκάλυψη και θα φανερώσει στον κόσμο την Αλήθεια.

Ο απεσταλμένος του Θεού, Ιωάννης εν Χριστώ βασιλεύς των Πενήτων, πένης ο ίδιος ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΥΓΕ !ΕΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ! ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ, ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ = ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Σε μια εποχή που ακόμα και οι εκλεκτοί μπορεί να πλανηθούν, σε μια εποχή δύσκολη που διανύουμε, ας θυμηθούμε την φράση του Χριστού «Πώς είναι δυνατόν να αγαπήσεις τον Θεό που δεν τον βλέπεις, αν δεν αγαπάς τον συνάνθρωπό σου που τον βλέπεις;».

Ας αρχίσουμε αδέρφια μου να θρηνούμε και να κλαίμε ασταμάτητα για την αμαρτωλότητά μας και την έλλειψη Αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας και στον ίδιο τον Θεό. Ας ξεκινήσουμε να οδυρόμαστε για την ελεεινότητά μας, την ίδια στιγμή που, ενώ έχουμε διδαχτεί την Αγάπη των Αλλήλων, εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ !


http://apokalypsisnow.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
11/12/15 (00:27) -  olh h alithia gia ton profiteymeno από manolhs
Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συγκεκριμένα δημοσιεύματα από μερικές εφημερίδες διαδικτυακές, αλλά και μία που βγαίνει στα περίπτερα, τα οποία αναφέρονται στον προφητευόμενο βασιλέα. Στα άρθρα αυτά έχουν επινοήσει μια φανταστική ιστορία για να φτιάξουν μια προπαγάνδα και να μπερδέψουν τον λαό. Αυτή η φανταστική ιστορία και άσχετη με τα όσα είπαν οι προφήτες έχει να κάνει με τον Μυστρά, με τον Πούτιν (ας μην ξεχνάμε ότι ο Πούτιν έχει ανάψει την επτάφωτη λυχνία των εβραίων – και επίσης ας μην ξεχνάμε ότι ο πατριάρχης της Ρωσίας είναι οικουμενιστής σαν τον Βαρθολομαίο, άρα παναιρετικός), με κάποιον εξαδάκτυλο και δεν συμμαζεύεται η πλάνη.

Αυτές οι ιστορίες είναι εκ του πονηρού και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι προφήτες μίλησαν πολύ συγκεκριμένα για τον προφητευόμενο «φίλο του Κυρίου», όπως χαρακτηριστικά λέει μία προφητεία, όπως επίσης έδωσαν και σημεία αναγνώρισης του βασιλέα.
Αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι ότι αυτές οι ιστορίες άρχισαν να καλλιεργούνται από το εβραιοκρατούμενο μασονικό σύστημα όταν ο προφητευόμενος έκανε γνωστό στον ελληνικό λαό του ποιος είναι και τι κηρύττει.

Φυσικά, αυτός που αναφέρθηκαν οι προφήτες της Ορθοδοξίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την νέα τάξη πραγμάτων, γιατί απλά κηρύσσεται το Ευαγγέλιο και ο κόσμος αφυπνίζεται.
ΜΗΝ ακούτε λοιπόν τις ιστορίες αυτές, αλλά ανατρέξτε στις προφητείες για να μελετήσετε και να έχετε άποψη.

Το πιο σημαντικό όμως που πρέπει κάποιος να αναλογιστεί είναι τα λόγια που λέει αυτός που είναι σταλμένος από τον Θεό, και όχι το πρόσωπο.

Ζούμε στις έσχατες εποχές, όπου η αποστασία έχει γιγαντωθεί, όπου οι ιεράρχες δυστυχώς έχουν θεό το χρήμα και δεν ακολουθούν τις Αποστολικές οδηγίες, ούτε και το Ευαγγέλιο, και ο απεσταλμένος αυτός είναι ο έσχατος εργάτης του Ευαγγελίου. Έρχεται προδρομικά της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, που την διακηρύσσει και επικείμενη.

Ας μην ξεχνάει ο ελληνικός λαός ότι τις προφητείες τις γνωρίζουν και όσοι πρόδωσαν, όσοι διαστρέβλωσαν, όσοι θέλουν να φτιάξουν την νέα τάξη. Δεν θέλουν να αφήσουν να δει ο λαός τον απεσταλμένο του Θεού, γιατί θα τους χαλάσουν τα σχέδια. Γι αυτό έντεχνα διαστρεβλώνουν, δημιουργούν φανταστικές ιστορίες και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Ας δούμε τι είπαν οι προφήτες για τον προφητευόμενο:

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του Αγίου Ανδρέου δια Χριστόν σαλού
“…Εν γαρ ταις εσχάταις ημέραις αναστήσει Κύριος ο Θεός βασιλέα από πενίας και πορεύσεται εν δικαιοσύνη πολλή…”

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων
“… και απέλθετε επί τα δεξιά τα μέρη της Επταλόφου και εκεί ευρήσετε άνθρωπον επί δύο κίονας ιστάμενον εν κατηφεία πολλή (έσται λαμπρός το είδος, δίκαιος, ελεήμων, φορών πενιχρά, τη όψει αυστηρός και τη γνώμη πραϋς)• έχοντα επί τον δεξιόν αυτού πόδα καλάμου ήλον και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται, στήσατε αυτόν βασιλέα, και δώσουσι αυτώ εις την δεξιάν χείρα ρομφαίαν λέγοντες αυτώ• ανδρίζου Ιωάννη και ίσχυε και νίκα τους εχθρούς σου …”

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Αγίου Ταρασίου Κων/πόλεως
“…Τούτου γενομένου εγερθήσεται πόλεμος εμφύλιος, και απολεσθήσεται πας ο λαός ο άπιστος. Και τότε εξυπνήσει ο άγιος βασιλεύς ο εν αρχή του ονόματος αυτού Ι και εν τω τέλει Σ”

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Επιγραφή εις τον τάφον του Μ. Κων/ντίνου
“…στήτε στήτε μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει• και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμόν πληρούτε…”

Ανωνύμου παράφρασις των του βασιλέως Λέοντος Χρησμών
“…Περί του θρυλουμένου πτωχού και εκλεκτού βασιλέως, του γνωστού και αγνώστου, του κατοικούντος εν τη άκρα της Βυζαντίδος… Ο αληθινός βασιλεύς… ον εδίωξαν της οικίας αυτού οι άνθρωποι… Προσκαλείται γαρ σε του ποιμαίνειν λαόν περιούσιον• και εκ δευτέρου αυτώ είπη• έξελθε ο κεκρυμμένος, μηκέτι κρύπτου, πολλοί σε ζητούσι… … εν αις εγκεχάρακται εντολαί δύο• εκδικήσαι και εθνοποιήσαι χρηστά και ασέβειαν εκδιώξαι και τους σοδομιτικά έργα ποιούντας πυρικαύστους ποιήσαι ωσαύτως και τους κακούς ιερείς εκ του ιερού διώξαι και τους αξίους εις το θείον αποκαταστήσαι… ”
“…Έχει δε ούτος σημεία. Ο όνυξ του μεγάλου δακτύλου του δεξιού ποδός τήλωμα έχων… και σταυρούς προφυρούς έχων επί τας δύο ωμοπλάτας… το δε όνομα του βασιλέως κεκρυμμένον εν τοις έθνεσι…”
“… Και ευρήσει τον άγιον αυτού, τον ηλειμμένον παρ’ουδενός βλεπόμενον και παρά μηδενός γνωριζόμενον… ο τοις πάσι σκοτεινός και αφανής, τω δε Θεώ και εαυτώ φανερός• εκ μοίρας δουκικής και εκ γένους βασιλικού καταγόμενος… και άγιος τω Κυρίω…”
***

Ο πόλεμος είναι οικονομικός, πολιτιστικός, πνευματικός, θεσμικός, αλλά ΔΕΝ είναι με όπλα και σφαίρες. Όλοι περιμένετε να γίνει ένας πόλεμος στο μέλλον και στο τώρα σας είστε νεκροί, και με την πατρίδα πουλημένη στα ξένα έθνη.
Αυτός που αναφέρεται στις προφητείες είναι ήδη ανάμεσά μας και κηρύττει τον Λόγο του Ευαγγελίου, αφυπνίζοντας τους Έλληνες.

Τα ψέμματα τελείωσαν.
Η ερμηνεία των προφητειών έχει δοθεί στον ουρανό του διαδικτύου, όπου όλος ο πλανήτης βλέπει.

Όταν εσείς Έλληνες ταπεινωθείτε και αδελφωθείτε, τότε θα βοηθήσει και ο Θεός. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις», λέει το Ευαγγέλιο.

http://apokalypsisnow.blogspot.gr/2015/11/blog-post_24.html
02/12/15 (22:25) -  ioannhs o profitevmenos από iordanhs karistintzhs
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Μετά το video “ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ”, το οποίο ανέβηκε στον Ουρανό του Διαδικτύου στις 12 Ιουλίου του 2015 (https://www.youtube.com/watch?v=ZJAJwb1lRmw), και αφού οι Αρχές της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες δεν έδωσαν σημεία μετανοίας και αδερφοσύνης, τα παγκόσμια γεγονότα άρχισαν να τρέχουν με πιο γρήγορους ρυθμούς. Όλα όσα είπαν οι Άγιοί μας, οι Πατέρες μας, πραγματοποιούνται πια και στο στρατιωτικό- πολεμικό επίπεδο, αφού ο οικονομικός, ο πολιτισμικός, ο πνευματικός και ο κοινωνικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Στο video “ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ”, που ανέβηκε στον Ουρανό του Διαδικτύου την 1η Δεκεμβρίου του 2014 (https://www.youtube.com/watch?v=D9g7Qlcct8E), είχε τονιστεί ότι “όσο δεν υπάρχει η αγάπη των αλλήλων, τα χειρότερα έρχονται, κατά το ό,τι σπείρεις θερίσεις” και ότι “δεν είναι ανάγκη να περάσουμε και την οδό των όπλων για να αδερφωθούμε”. Επίσης στο video “ΑΝΔΡΙΖΟΥ ΕΛΛΗΝΑ”, το οποίο ανέβηκε στον Ουρανό του Διαδικτύου στις 11 Μαρτίου του 2014 (https://www.youtube.com/watch?v=sjhmHQ1GYmY), τονίζεται – μεταξύ άλλων ιδιαιτέρως αφυπνιστικών θεμάτων, αλλά και απαντήσεων σε λασπολογίες – η χρονική διαφορά που έχουν δύο προφητείες που μιλούν για το ίδιο πρόσωπο, η μία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων και η άλλη του Λέοντα του Σοφού (ή/και Ανωνύμου Παράφρασις των Χρησμών του Λέοντα Σοφού) όσον αφορά τους Ισμαηλίτες. Το ένα πρόσωπο για το οποίο προφητεύουν είναι ο απεσταλμένος του Τριαδικού Θεού Ιωάννης εκ Πενίας βασιλεύς, και η χρονική διαφορά αναφέρεται στη μία προφητεία πριν το τέλος των Ισμαηλιτών και στην άλλη μετά το τέλος τους· η χρονική διαφορά πραγματοποίησης των προφητειών έγκειται στην αυτογνωσία και το αυτεξούσιό μας· πόσο τον οδηγό Λόγο πράττουμε; Πόσο εφαρμόζουμε το “αγαπάτε αλλήλους”; Η επιλογή του χρόνου είναι δική μας, του Ελληνικού λαού!

Οι διεθνείς εξελίξεις το τελευταίο διάστημα κρούουν τον κώδωνα ακόμα και σε όσους αγνοούν τα λεγόμενα των Προφητών μας. Είμαστε στην πορεία του τέλους των Ισμαηλιτών. Επίσης, ας δώσουμε όλοι οι Έλληνες σημασία στον στίχο του Διονυσίου Σολωμού στον εθνικό μας ύμνο “Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά”, όπως και στους στίχους:

“Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην πωθεί,
πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή.
Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένη έθνη αληθινά:
«Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά».
Τέτοια αφήστενε φροντίδα· όλο το αίμα οπού χυθεί
για θρησκεία και για πατρίδα όμοιαν έχει την τιμή.
Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε για πατρίδα, για θρησκειά,
σας ορκίζω, αγκαλισθείτε σαν αδέλφια γκαρδιακά.
Πόσο λείπει, στοχασθείτε, πόσο ακόμη να παρθεί·
πάντα η νίκη, αν ενωθείτε, πάντα εσάς θ” ακολουθεί.”

Κι έτσι ακόμα δεν μας πρέπει ακόμα λευτεριά αδέρφια μου. Αν δεν νοήσουμε ότι η διαίρεση, το μίσος και ο φθόνος αναμεταξύ μας οδηγεί σε όλεθρο, δεν είναι δυνατόν να δούμε και την Ελλάδα μας αναστημένη. Δεν είναι δυνατόν να σηκωθεί το Έθνος των Ελλήνων από τον καναπέ, με αδιαφορία και με στρουθοκαμηλισμό.

Το καλοκαίρι του 2012, προσωπικά ενημέρωσα την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσω του γραμματέα της πατέρα Φιλοθέου, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ενώ στάλθηκαν αντίστοιχες ενημερώσεις σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και σχεδόν σε όλες τις Συνόδους του Πατρίου Εορτολογίου, ενημερώνοντας τους Ορθοδόξους Ποιμένες ότι διανύουμε την περίοδο που προφήτεψαν οι Πατέρες μας και έδωσα εγγράφως την Ερμηνεία των Προφητειών όσον αφορά το πρόσωπο του Ιωάννη, καθώς και στοιχεία για το έργο του· έργο δίστομης ρομφαίας, δηλαδή, από την μία η καταγγελία στα μάτια του Ελληνικού Λαού των κακώς κειμένων, με απλή γλώσσα αλλά και στην γλώσσα του κόρακα, και από την άλλη το Κήρυγμα της Αγάπης του Χριστού. Ολόκληρη η επιστολή αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ” την 6η Ιουνίου του 2012, στην διεύθυνση: fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html.

Επίσης, αναρτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2012 κείμενο του Ιωάννη με τίτλο “Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΝΥΝ ΕΣΤΙ” ( fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2012/07/blog-post_19.html )· κείμενο καταγγελίας των κακώς κειμένων καθώς και έκκλησης μετανοίας και ενώσεως της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς ανάσταση του Έθνους των Ελλήνων.

Έκτοτε, αντί οι Ιεράρχες να ενώσουν όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, να ενταχθούν στους νόμους του Ιερού Συντάγματος, να απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από το κράτος της μεγάλης Βαβέλ και να αναστήσουν το Έθνος των Ελλήνων, πολεμούν τον απεσταλμένο του Θεού με κάθε τρόπο, είτε πετώντας λάσπες στο πρόσωπό του άμεσα ή έμμεσα (με διαφόρους καλοθελητές μέσα από ιστοσελίδες), είτε καταγγέλλοντάς τον ως αιρετικό, είτε προσπαθώντας να τον εξοντώσουν. Μου θυμίζουν οι πράξεις τους τα λόγια των Αποστόλων Παύλου στην Β’ Επιστολή προς Τιμόθεο, κεφ. Γ, καθώς και του Ιωάννου Α’ Επιστολή, κεφ. Β, κεφ. Γ, και την Β’ Επιστολή Ιωάννου. Επίσης, στην Α’ Επιστολή, κεφ. Β, ο Απόστολος Ιωάννης ορίζει τους έσχατους καιρούς πότε είναι:
“Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν· ὅθεν γινώσκομεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστὶν”· και σήμερα ακούμε ότι έρχεται ο αντίχριστος και ήδη πολλοί έχουν γίνει αντίχριστοι, μη ακολουθώντας την οδό του Χριστού.

Ιεράρχες, έχετε τεράστια ευθύνη έναντι του Ορθοδόξου λαού, μα και του εαυτού σας !
***

Στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος

Ενημερώνω τον ελληνικό λαό απανταχού της Γης, τούτη την ύστατη ώρα για την πορεία του Έθνους των Ελλήνων, ότι ο προφητευμένος καλός ποιμήν Ιωάννης εκ πενίας βασιλεύς βρίσκεται ανάμεσά μας αφυπνίζοντας τους Έλληνες και κηρύττοντας τον Λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ενημερώνω τον ελληνικό λαό ότι ο Ιωάννης φέρει όλα τα σημεία για τα οποία προφήτεψαν οι Πατέρες μας. Βρίσκεται στο μέρος εκείνο, που και αυτό το προφήτεψαν οι Πατέρες μας και οι Άγιοί μας. Εδώ είναι αναρτημένες οι προφητείες των Πατέρων μας :

fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2012/01/blog-post_03.html ,
fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2012/01/blog-post_01.html ,
fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2011/12/blog-post_30.html ,
fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2011/12/blog-post_29.html ,
fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2011/12/1053.html

Διαδώστε το μήνυμα αυτό σε όλους τους Έλληνες.

Με αγάπη Χριστού,

Νίκος Μιχαηλίδης
17/07/14 (23:29) -  Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΈΡΧΕΤΑΙ από ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΙΑΝΙΔΗΣ
ΑΜΗΝ! !!ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ!!!!!
03/03/14 (16:09) -  ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΝΟΣ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΔΗΜΟΥΛΑΚΗ!ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ...Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΒΑΤΑΤΖΗ?ΟΧΙ...Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ?Ο ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ?Ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ?Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ?ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΠΗΓΗ,ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙ ΒΑΤΑΤΖΗ...(ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...).ΑΡΑ,ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ(ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΝΤΑΙ...)ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΠΟ ΠΕΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΚΟΙΜΗΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΟΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΥΕΤΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ?ΕΛΕΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ,ΕΛΕΟΣ!!!ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΥ...(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΒΑΤΑΤΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
21/11/13 (16:12) -  θαυματα από ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑΚΗΣ
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΤΑΝ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΡΟΔΑΛΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΦΕΙ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΕ ΜΕ ΕΥΣΕΒΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. ΙΔΙΟΧΕΙΡΩΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΑΛΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΕΙΠΕ ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ.. ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ
11/11/13 (14:42) -  Συμφωνώ πολύ με αυτά που λεεί. από Δημήτρης Τυροπάνης.
Απο την ιστορία που λέει
ακριβώς τα ίδια πράγματα με
διαφορετικό τρόπο.
05/10/13 (23:00) -  ΘΡΥΛΟΙ Και προφητειες από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΝΟΣ
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗ ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΟΥΔΗ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΑΠΟ ΠΕΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ¨Η ΑΣΗΜΟ,ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ¨Η ΤΟΥ ΑΠΩΤΕΡΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΟΣΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΚΑ ΒΑΤΑΤΖΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ)ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΠΕΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ...Π"ΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ...ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΓΑΝΤΟΣΩΜΟΣ,ΡΩΜΑΛΕΟΣ,ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ,<ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ>!ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΠΟ ΠΕΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ...ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΣ,ΑΔΥΝΑΤΟΣ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ(ΒΛ. ΛΕΩΝ Ο ΣΟΦΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ,ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ,ΚΛΠ).ΕΠΙΣΗΣ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ(19ος αιωνας)ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΡΥΠΤΗ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΔΩΜΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ! ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΒΑΤΑΤΖΗ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ, Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΔΥΝΕΣ ΩΣ ΑΣΤΡΑΠΗ...Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...
29/09/13 (12:46) -  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ από ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΠΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ
05/07/13 (20:46) -  Aγιος Ιωαννης Βατατζης από Aggelikh Xara
Ευχαριστω πολυ για τις ωραιες πληροφοριες κ Κατσουλα, υπεροχη εργασια.
16/04/13 (10:30) -  Θρύλοι-Προφητείες από Ελένη Καλίτση
Πολύ όμορφα δοσμένο, γλαφυρή περιγραφή
Αφιερώματα

  Η μάχη με τον πόνο άνοιξε την ... καρδιά μου διάπλατα

  «Προπονητής» από τον Πανορμίτη ανέλαβε την Αγγελική

  Τι σόι Θεός είναι αυτός που πιστεύεις;

  Από την εξέδρα των φιλάθλων σέντερ –φορ στο γήπεδο του ουρανού

  Εμπρός ...στην Πύλη του Θεού

  Η δύναμη της ευλογίας στη θωράκιση του ανθρώπου

  Η συστημένη επιστολή του τρελο -Γιάννη

  Ο τρελο -Γιάννης της Αθήνας, ο διά Χριστόν σαλός

  Ο τρελο -Γιάννης της Αθήνας, ο διά Χριστόν σαλός

  Η «βασιλειάδα» του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλινίκου

  Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου Κωνσταντινουπόλεως

  Ιερά Βασιλική, Σταυροπηγιακή καί Πατριαρχική Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους

  Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους

  Ο κατά Χριστόν σαλός ποιμένας της Μακεδονίας

  Γαληνεύει ψυχές και ενισχύει την πίστη ο Ιεράρχης της Ύδρας

  Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης

  Με την ψήφο του κλήρου και του λαού η εκλογή των ποιμένων της εκκλησίας

  Η Προβληματική των Μεταμοσχεύσεων

  Ο ναός του Αγίου Γεωργίου Ασωπού Λακωνίας
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 110
Σύνολο Χρηστών 110
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr