Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
Κατηγορία: Διάφορα Θέματα - Επίκαιρα Σχόλια
Έλληνες δεθείτε στο άρμα του Χριστού και μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά
Ο ουρανός θα σας χαμογελάσει και πάλι...
(09/10/2008 14:54)
Είναι φυσικό και εύλογο η παγκόσμια οικονομική κρίση που παρατηρείται να προκαλεί μία ανησυχία και να ταράσσει την ηρεμία των κατά κοινή ομολογία εκπεσόντων πολιτικών αρχόντων σε πολλές χώρες μεταξύ αυτών και στη χώρα μας. Οι καημένοι άρχοντες κατά το παράδειγμα του σκληρόκαρδου Φαραώ επιστρατεύουν τα επιτελεία τους και τους επιφανείς επιστημονικούς συνεργάτες τους και απεγνωσμένα επιχειρούν να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους και να προστατεύσουν το οικοδόμημά τους. Λησμονούν ωστόσο, ότι «εάν μη Κύριος οικοδομήση οίκον εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες αυτόν’ εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων» (ψαλμ. 127,1).
Και τον οίκο της αδικίας που οι πολιτικοί και όχι μόνο άρχοντες ύψωσαν δεν τον ανέχεται ο Κύριος που μισεί την αδικίαν και αγαπά την δικαιοσύνην. Και είναι οίκος αδικίας γιατί στηρίζει τον πλούσιο και δίδει τα ψίχουλα στον φτωχό Λάζαρο, διανέμει άνισα τους καρπούς του αγρού του Κυρίου στους λίγους και αφήνει τη μιζέρια και τη δυστυχία να βασανίζουν την φτωχολογιά. Είναι οίκος αδικίας γιατί έχει ως κεντρικό άξονα στήριξης τη διαφθορά και ως μοχλό κίνησης τη σήψη και την παρανομία. Είναι οίκος αδικίας γιατί μέσα του κυριαρχεί η ιδεολογία της καταστροφής όλων αυτών των ευλογιών που απλόχερα πρόσφερε ο Παντοκράτωρ Πατέρας μας στον άνθρωπο. Είναι οίκος αδικίας γιατί μέσα του κρύβει την ακαθαρσία και τη βρωμιά. Είναι οίκος αδικίας γιατί αποτελεί μόνιμη εστία μόλυνσης και πηγή μικροβίων που με τη σειρά τους στο όνομα της άκρατης ηδονής και της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης κέρδους προκαλούν φοβερές μάστιγες και επιδημίες και ανίατες ασθένειες επιφέροντας τελικά το θάνατο.
Η οικονομική λοιπόν κρίση που παρατηρείται σήμερα και δημιουργεί αλυσιδωτές παρενέργειες στις εύθραυστες, όπως ααποδεικνύονται οικονομίες των κρατών δεν είναι παρά μία πληγή, ένα δυνατό ταρακούνημα, μία ουράνια γροθιά στο οικοδόμημα της σήψης που αποδείχθηκε περίτρανα πως έχει ξύλινα πόδια. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι η ισχύς των φερομένων ως δυνατών του πλανήτη, αυτών που καπηλεύονται τον πλούτο δύναται να αμφισβητηθεί σε πρώτη φάση και να εκπέσει σε δεύτερη προκαλώντας βαρύγδουπο ήχο που θα αποσκοπεί στον συνετισμό της ανθρωπότητας.
Η επούλωση δε της πληγής που άνοιξε στις ΗΠΑ εξ αιτίας αποδοχής θεομίσητων νόμων, όπως αυτός λ.χ. του φερομένου «γάμου» των ανωμάλων (ομοφυλοφίλων η κατά το αρχαίο ελληνικό λεξιλόγιο ραπανόπρωκτων -χαυνόπρωκτων) απαιτεί χρόνο, όπως και σε κάθε πληγή άλλωστε. Προϋποθέτει δε τον καλό καθαρισμό η απολύμανση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όπως λοιπόν είναι απαραίτητο το οξυζενέ και το οινόπνευμα στον γιατρό για να γιατρέψει μια πληγή, έτσι και στην παγκόσμια τούτη κρίση απαιτείται το υλικό της απολύμανσης, ώστε να επουλωθεί αυτή χωρίς τον κίνδυνο της μόλυνσης...
Και το υλικό της απολύμανσης οι άρχοντες δύνανται να το ανακαλύψουν εάν εντρυφήσουν στη φιλοσοφία του Φαραώ και αναλύσουν την όλη στάση του έναντι του θελήματος του Θεού, που εκφραζόταν τότε από τον άγιο προφήτη Μωυσή. Τώρα λοιπόν ακολουθούν επακριβώς τη φιλοσοφία του Αιγυπτίου Βασιλιά υποκύπτοντας στα ίδια με εκείνον σφάλματα και προκαλώντας δια του τρόπου αυτού τον ερχομό μίας τρίτης πιο ισχυρής πληγής η κρίσης η καλύτερα νέων δεινών.
Ο οίκος της ανομίας που κατά κοινή ομολογία έχει ανορθωθεί σήμερα σε ολάκερο τον πλανήτη εύλογα προκαλεί σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Τονίζουμε δε πως είναι εύλογο να προκαλούνται δεινά αφού ο ανεγείρων τούτον τον οίκο είναι ο Σατάν. Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν καλοί μου άνθρωποι πίσω από το δάκτυλό μας. Ο κόσμος σήμερα χορεύει σε δαιμονικούς χορούς και αφού ο χορογράφος είναι ο μισών τον άνθρωπο Βελζεβούλ είναι λογικό επακόλουθο η χορογραφία να οδηγεί στην καταστροφή. Τώρα λοιπόν αυτά που παρατηρούνται δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόγευση των δεινών που ως επιδόρπιο ετοιμάζει ο Σατάν στο τέλος του κατήφορου που τραβά σήμερα η ανθρωπότητα.
Ως μεθυσμένοι από τους ήχους των δαιμονικών σειρήνων οι άρχοντες πολιτικοί και θρησκευτικοί διευθύνουν οι άμοιροι το σατανικό τούτο γαϊτανάκι περιπλέκοντάς το ολοένα και περισσότερο. Θεσπίζουν νέους οικονομικούς προϋπολογισμούς, επιχειρούν νέες προβλέψεις συγκομιδής των καρπών, ελπίζουν μάταια να κρατήσουν το χορό της Σαλώμης και πεισματικά αρνούνται να αλλάξουν το χορογράφο. Ίσως αδυνατούν όμως να τον αλλάξουν διότι ζώντας χρόνια στο σκοτάδι της δαιμονικής αμφιβολίας που σκορπούσε από το νησί της Καλυψώς ο μιαρός Βελζεβούλ τυφλώθηκαν σαν τον Κύκλωπα τον Πολύφημο. Και όντες σήμερα οι δυστυχείς τυφλοί και σκληρόκαρδοι σαν τον Φαραώ επιδιώκουν να κατευθύνουν τον άνθρωπο στο φως, το οποίο ωστόσο με την όλη πορεία τους οι ίδιοι έχουν απορρίψει... μέσα από μία εικονική δύναμη που διαθέτουν.
Με την εικονική δε δαιμονική και φανταχτερή φορεσιά τους προσελκύουν τις προσδοκίες και τις ελπίδες των ανύποπτων ανθρώπων. Και παρά το γεγονός ότι ημέρα με την ημέρα διαπιστώνεται η γύμνια των σύγχρονων βασιλιάδων -αρχόντων προκαλώντας απογοήτευση εν τούτοις παραμένουν οι δύσμοιροι προσκολλημένοι στο εφήμερο, κάνοντας τον προφήτη Δαυίδ να αντιδρά και να βροντοφωνάζει: «Μην ελπίζετε στους άρχοντες, έχετε την ελπίδα σας στον Θεό».
Ο Δαυίδ δηλαδή μας προτρέπει σε αλλαγή. Τι είδους όμως αλλαγή συνιστά; Μας συμβουλεύει να εναποθέσουμε την ελπίδα μας στον Κύριο, τον Θεό μας. Μας συνιστά την επιστροφή στο φως και τη ζωή. Αρκεί άλλωστε ένας σπινθήρας για να διαλυθεί το σκότος. Στον σπινθήρα τούτο κρύβεται καλοί μου άνθρωποι η επίλυση της παγκόσμιας σήμερα ηθικο-οικονομικής κρίσης, η επούλωση της πληγής με ασφάλεια φωτός. Και ως σπινθήρας νοείται η απελευθέρωση του νέου Ισραήλ που θα σημάνει και την αρχή της νέας Εξόδου... προς τη γη της Επαγγελίας.
Ιδού λοιπόν η λύση για την ανθρωπότητα και δη για τους ηγέτες αυτής. Να επιστρέψουν στις αλήθειες του Ευαγγελίου, να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο Θεό, να κατευθύνουν το λαό στην πλήρη αποδοχή των σωτήριων κανόνων λειτουργίας του πλανήτη που θέσπισε ο Δημιουργός, να καταστήσουν χορογράφο του χορού της ανθρωπότητας τον Χριστό μας ώστε να γευθούν τις ευλογίες του Αγίου Πνεύματος και εν χορώ και τυμπάνω να δοξολογούν μαζί με τους αγγέλους, τους αγίους και τους οσίους την αγία μας Τριάδα.
Η στροφή προς το νέο Ισραήλ ειδικά για μας τους Ορθοδόξους Έλληνες Χριστιανούς είναι η μόνη διαχρονική διέξοδος από την εκάστοτε κρίση. Και αυτό διότι η Ελλάδα όπως διαλαλεί ο ουρανός προστατεύεται από αγγέλους. Το αίμα των αγίων και μαρτύρων της ορθόδοξης πίστης μας έχει βάψει την είσοδο του οικοδομήματος των Ελλήνων Ορθοδόξων, ώστε να μην πειραχθεί από τα δεινά που έρχονται.
Έλληνες θαρσείτε. Θυμηθείτε τους Πατέρες σας και αποτινάξτε τη σκλαβιά της ακολασίας και της απιστίας. Κρατηθείτε γερά από τον Όλυμπο και γονατίστε μπροστά στο μεγαλείο του Άθωνα σε μία ευλαβική και ειλικρινή προσευχή μετάνοιας. Αγκαλιάστε τον Χριστό και δώστε και πάλι με την στροφή αυτή το χαμόγελο στην Παναγιά μας. Ακολουθείστε τον Τίμιο Πρόδρομο που ήρθε για να ηγηθεί της επιστροφής των Ελλήνων Ορθοδόξων προς τα δοκιμασμένα νάματα των αγίων Πατέρων.
Κάντε το αμέσως γιατί ο Κύριος εξ ουρανού διαμηνύει μέσω ενός αγίου γέροντα ασκητή του Παγγαίου Όρους πως η ανθρωπότητα θα δει πολλά δεινά αν δεν αλλάξει ρότα.
«Αμήν λέγω υμίν. Εγώ το Α, εγώ και το Ω. Θέλω να αποστείλω μήνυμα στον πλανήτη γη. Γιατί άνθρωπε χάλασες ότι ωραίο σου έδωσε η Πατήρ μου; Αλλάξτε γιατί θα δείτε πολλά δεινά. Σας προφυλάσσω από τον κατήφορο που πήρατε. Κάνατε ένα μεγάλο αμφιθέατρο, μία μεγάλη πίστα για να χορεύει ο Σατάν. Την κρίση που περνά η ανθρωπότητα και τις αλλεπάλληλες αρρώστιες τις δημιουργήσατε μόνοι σας. Κατά καιρούς και αιώνες έρχεται μία κρίση στον κόσμο για συμμόρφωση. Μην γίνεσθε όργανα του χρήματος. Αυτό να το προσέξουν ειδικά οι Ορθόδοξοι ιερείς. Θα βάλω πάλι τάξη. Το μικρό αυτό κρατίδιο που λέγεται Ελλάδα δεν θα πειραχθεί. Προστατεύετε από αγγέλους. Μακρυά από μπίζνες και χρηματιστήρια οι ιερείς που με αντιπροσωπεύουν. Το Ισραήλ θα δει πολλά δεινά γιατί δεν διορθώνεται. Εκεί μαρτύρησα για σας. Μην είστε κόμπρες και έχιδνες. Ο ουρανός θα σας χαμογελάσει και πάλι. Αμήν».

Σ.Ο.

Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Διάφορα Θέματα -...

  Ευχαριστήριο μήνυμα

  Η Βαβυλωνία των σύγχρονων ανθρώπων γρήγορα θα πάρει τέλος...

  Η τρίχα, η τριχιά, η τηλεοπτική δικτατορία και η διέξοδος από την κρίση

  Οι κανόνες λειτουργίας στην «επιχείρηση» σωτηρίας του ανθρώπου

  Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και η πίστη των Ελλήνων αληθινή

  Ασφαλιστικό: Το άδικο δεν ευλογείται...

  Τηλεοπτικές «μοιρολογίστρες»

  Όχι διαζύγια, όχι πορνεία αλλά σεβασμό στον Θεό

  Κάτω τα χέρια από τον ιδρώτα του βιοπαλαιστή, υπάρχει Θεός

  Φρίττουν τα δαιμόνια με την Ελλάδα και τους Έλληνες
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
ΝΑΙ

77% (2772 ψήφοι)
ΟΧΙ

20% (721 ψήφοι)
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

3% (106 ψήφοι)
Σύνολο: 3599 ψήφοι
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 131
Σύνολο Χρηστών 131
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr