Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Κατηγορία: Ειδήσεις - Θέματα
Σε καιρούς ακρίβειας «μία χούφτα μάλαμα μία χούφτα αλεύρι»
Μεγιστάνες: Κάτω τα χέρια από τους εργάτες για να μην σας βρουν συμφορές
(26/05/2008 17:16)
«Οι αρμόδιοι πολιτικοί και μεγάλοι επιχειρηματίες να ισοβαθμήσουν άμεσα τους μισθούς, ώστε ένας εργάτης να πληρώνεται καλά»

Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής από τους μεγάλους επιχειρηματίες της γης είναι λογικό να προβληματίζουν έντονα τους εργάτες και φτωχούς βιοπαλαιστές. Η ακρίβεια αλλά και ο προσανατολισμός των μεγιστάνων του πλούτου στα οικονομικά χρηματιστηριακά παιχνίδια σκοπιμότητας που έχουν ως αφετηρία την αύξηση των κερδών τους και την απόκτηση πλούτου γίνονται αιτία δημιουργίας κοινωνικής ανασφάλειας και απογοήτευσης.
Και η ανασφάλεια τούτη καλλιεργείται έντονα από τα αδηφάγα ΜΜΕ και κυρίως την τηλεόραση αλλά και ενισχύεται λόγω της απομάκρυνσης του σύγχρονου ανθρώπου από την ορθόδοξη πίστη. Οι συνέπειες της αντιευαγγελικής στάσης του ανθρώπου διαπιστώνονται στην σκληρή σήμερα καθημερινότητα πρωτίστως στις σχέσεις με τον συνάνθρωπό του, όπου η αδικία κερδίζει συνεχώς έδαφος και δευτερευόντως στις σχέσεις του με τη φύση... Τούτο δε έχει ως επακόλουθο οι εντολές του τριαδικού και μόνου αληθινού Θεού να μην τηρούνται.
Αντί λοιπόν της ανιδιοτελούς αγάπης που κήρυξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κυριαρχεί το επιβλαβές συμφέρον, το οποίο στερεί στην ουσία την ευτυχία και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ανθρώπου σε ευτελή πάθη και σε δαιμονική απομόνωση... Η εμμονή στο συμφέρον και το νεοσύστατο χρηματιστήριο τροφίμων συνέβαλε όχι μόνο στην ανατίμηση των προϊόντων αλλά και στην μόλυνση των περισσοτέρων εξ αυτών με διάφορες χημικές ουσίες. Αποτέλεσμα τραγικό να αυξηθούν οι αρρώστιες και να προκύπτουν και νέες άγνωστες ασθένειες που με τη μορφή επιδημίας απλώνονται σ’ όλον τον πλανήτη. Όλα τα κράτη μικρά η μεγάλα είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως υποφέρουν από το ίδιο πράγμα.
Η πλειονότητα μάλιστα των πολιτικών ηγετών έχοντας αναδειχθεί με τη βοήθεια και πάσης φύσεως συνδρομή των μεγιστάνων του πλούτου σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Στην κυριολεξία αυτό σημαίνει πως αδυνατούν να αντιπαρατεθούν στα αδίστακτα αφεντικά τους και να εφαρμόσουν μία πιο δίκαιη πολιτική. Ως εκ τούτου επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία σφίγγοντας ακόμη περισσότερο το ζωνάρι του βιοπαλαιστή με έμμεσες και άμεσες φορολογίες και με το να διατηρούν σταθερούς τους μισθούς! «Μη ελπίζετε επί αδικίαν και επί άρπαγμα μη επιποθείτε’ πλούτος εάν ρέη μη προστίθεσθε καρδίαν’ άπαξ ελάλησεν ο Θεός δύο ταύτα ήκουσα ότι το κράτος του Θεού και σοι Κύριε το έλεος, ότι συ αποδώσεις εκάστω κατά τα έργα αυτού» (Ψαλμ. 62, 10-13)
Η καθαρή πλέον πολιτική γραμμή διατηρήσεως των μισθών σε χαμηλές βάσεις είναι φυσικό να κάνει τον βιοπαλαιστή και τον εργάτη να προβληματίζεται για το πως θα ζήσει. Γι’ αυτό χρειάζεται οι αρμόδιοι πολιτικοί και μεγάλοι επιχειρηματίες να ισοβαθμήσουν άμεσα τους μισθούς, ώστε ένας εργάτης να πληρώνεται καλά. Εάν δεν το πράξουν και δεν διορθωθούν τότε ο Κύριος είναι απολύτως βέβαιο πως θα τους συνετίσει με μεγάλες συμφορές. Γι’ αυτό οι μεγάλες δυνάμεις ας βοηθήσουν για να μην τιμωρηθούν οικτρά. Γιατί οι συμφορές και τα δεινά απ’ αυτές θα ξεκινήσουν βροντοφωνάζει ο ουρανός. Πληρώστε μεγάλοι επιχειρηματίες και μεγιστάνες του πλούτου για να έχετε ευημερία.
Ο ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητεύσει για την κατάσταση αυτή και για τις ανατιμήσεις λέγοντας πως θα ‘ρθει καιρός που μία χούφτα μάλαμα θα ισοδυναμεί με μία χούφτα αλεύρι. Και ο άγιος γέροντας Αγιορείτης Παϊσιος συνιστούσε στους πιστούς να έχουν ένα χωράφι για να μπορούν να ξεπερνούν τέτοιες δύσκολες περιόδους. Οι αγρότες ας αρχίσουν να δουλεύουν τα χωράφια τους χρησιμοποιώντας αγνά λιπάσματα για να έχουν την ευλογία του Κυρίου μας και να λάβουν πλούσια σοδειά. Ας γνωρίζουν ότι ο Χριστός καθάρισε τα δηλητηριασμένα από τα βιοχημικά χώματα και έριξε νέο αβλαβές λίπασμα που ευνοεί τις καλλιέργειες. Ας σκεφθούμε τι θέλει ο Θεός από τους πιστούς ορθοδόξους;
Ο Κύριος και Θεός μας πάντα φροντίζει για τα παιδιά του. Οι άνθρωποι όμως ακόμη δεν καταλάβαμε πως μόνο ο Κύριος κινεί τα νήματα. Και γι’ αυτό εμμένουμε να είμαστε προσανατολισμένοι στις κραιπάλες και τις ανωμαλίες οργίζοντας τον Κύριο αντί να Τον δοξάζουμε. Ο Κύριος προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας συνετίσει. Θέλει πίστη και έργα για να καταστούμε ευπρόσδεκτοι δίαυλοι και δοχεία καλά του Αγίου Πνεύματος.
Γιατί η εμφανής χαλάρωση της ορθόδοξης πίστης και η απομάκρυνση του σύγχρονου ανθρώπου από την ορθοπραξία και την τήρηση των εντολών του Παντοκράτορα έχει σοβαρότατες κοινωνικές συνέπειες.
Γιατί ως συνέπεια νοείται η αύξηση των προβλημάτων και η ταυτόχρονη αδυναμία επίλυσής τους στις σύγχρονες κοινωνίες.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τα διάφορα παιχνίδια των κερδοσκόπων του χρηματιστηρίου, που δίνουν τη δυνατότητα στους διάφορους αετονύχηδες λάτρεις και πιστούς του εύκολου χρήματος να αυγατίζουν τον πλούτο τους. Αδιαφορούν ωστόσο αν προκαλούν δυστυχία και ενισχύουν την φτώχεια. Και ως τυφλοί δεν διακρίνουν τη ρομφαία του Κυρίου που ήδη έχει στραφεί προς αυτούς...
Οι μεγάλες δυνάμεις του χρήματος παρά τις προειδοποιήσεις του ουρανού εμμένουν ακόμη να μην αφήνουν το βυθό ήσυχο. Ψάχνουν να βρουν καινούργια ορυκτέλαια. Ας αφήσουν ήσυχο εδ[ω και τώρα το βυθό. Δεν βλέπουν τι έγινε στον Ινδικό Ωκεανό με την έκρηξη της βάσεως που διατηρούσε εκεί μια μεγάλη δύναμη και που είχε ως συνέπεια το τσουνάμι; Δεν βλέπουν ότι με τις πυρηνικές δοκιμές τους έκαναν τις πλάκες της γης να δονούνται πιο πολύ; Η γη κατά καιρούς είναι φυσικό να κάνει ανακατατάξεις των πλακών της, οι οποίες τώρα όμως ενισχύονται λόγω των πυρηνικών δοκιμών... Και όλα αυτά για να έχουν χρήματα. Για το χρήμα και τη δόξα εκμεταλλεύονται τον κόσμο τον μεροκαματιάρη. Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχο το βυθό γιατί ο Κύριος οργείται.
Ο Παράδεισος δεν πατιέται μ’ αυτά. Ο Κύριος σκύβει και αφουγκράζετε τον καθένα μας. Γι’ αυτό καλοί μου άνθρωποι, εσείς που πιστεύετε αγνά και με θέρμη στο Θεό χαρείτε γιατί ξημερώνουν για εσάς καλύτερες ημέρες. Μην απελπίζεσθε αλλά κοιτάξτε να κάνετε καλές πράξεις για την πορεία προς τον Θεό και για να έχετε πλούσιο το Άγιο Πνεύμα. Γένοιτο!

Ένας δούλος Κυρίου

Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΕΥΧ. 90 ΜΑΪΟΣ 2008
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Ειδήσεις - Θέματ...

  Ὅσιος Ἰάκωβος Τσαλίκης: Θά δοῦν πολλά τά μάτια μας. Τό Ἔθνος καί ἡ Ἐκκλησία θά δοκιμασθοῦν

  Προκαλεῖ καί τόν Θεό ... ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος!

  Ευρωεκλογές 2019

  ΤΑ ΔΥΟ ΘΗΡΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ

  Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ 'ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ' 11/12/2016

  Το MEGA στο εδώλιο, οι Χριστιανοί στο πόδι

  MEGA...ΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ

  Όχι, διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας

  Αναίσθητοι, σκληροί και αδιάλλακτοι τραπεζίτες

  Έχει βαθιές ρίζες το δέντρο της πίστεως στην Ελλάδα

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

  Η αρχιερατική ασυδοσία ξεπερνά τα όρια ανοχής του Θεού

  Το «καλό το φάρμακο», η ευλογία και το μέλι

  Οι ελληνορωσικοί αγωγοί και ο αγωγός του Θεού

  Τα «φακελάκια» της ντροπής και η σύγχρονη «χρηματιστηριακή» περίθαλψη

  Απαράδεκτη «εισπήδηση» του Φαναρίου σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

  Με την ανωμαλία και την προστυχιά βάλλουν κατά της Μ. Σαρακοστής

  Το ποθούμενο, η προφητεία του Αγίου Κοσμά και το Διαδίκτυο

  Αναβίωση παλαιών λειτουργικών συνηθειών θέλουν οι νέοι
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 104
Σύνολο Χρηστών 104
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr