Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Κατηγορία: Ειδήσεις - Θέματα
Οι ελληνορωσικοί αγωγοί και ο αγωγός του Θεού
«Η μικρή Ελλάδα πρέπει κάποτε να ελευθερωθεί και να έχει πολλούς συμμάχους για να πάει ο τόπος καλά»
(20/05/2008 12:14)
Στην επικαιρότητα που ακολούθησε αμέσως μετά το Πάσχα κυριάρχησε ως πρώτο θέμα η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα διασχίζει τη Μαύρη θάλασσα και αφού περνά από Βουλγαρία, Ελλάδα και Ιταλία θα καταλήγει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα διακλαδώνεται με πολλές χώρες των Βαλκανίων. Η συμφωνία αυτή μεταξύ δυό Ορθοδόξων χωρών αποτέλεσε επίκεντρο πανηγυρικών εκδηλώσεων αλλά και αιτία έκφρασης δυσαρέσκειας εκ μέρους των ΗΠΑ. Η συμμαχία με τη Ρωσία είναι καλό. Και οι δυό χριστιανικές αυτές χώρες θα έχουν την εύνοια του Θεού για πολλά πράγματα μελλοντικά. Άλλωστε οι νυν ηγέτες ένθεν και ένθεν είναι φερέγγυοι. Ο αγωγός αποτελεί πάντως σαφές δείγμα της εύνοιας του ουρανού στην ενέργεια αυτή και ως εκ τούτου είναι βέβαιο πως θα κατασκευασθεί σύντομα...
Όσο για τις ΗΠΑ βέβαια στενοχωρήθηκαν πολύ γιατί νόμιζαν πως μόνο αυτές μπορούσαν να είναι για όλο τον κόσμο. Όμως, ο Θεός αγαπά τη δικαιοσύνη. Η Ουάσιγκτον ανέκαθεν πίστευε πως λόγω της έντονης παρουσίας της ομογένειας η Ελλάδα θα ήταν δεδομένη και ως εκ τούτου δεν την υπολόγιζε... ειδικά από τον καιρό της κρίσεως των Ιμίων. Αυτό διαπιστώθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπου ούτε καν κράτησε τα προσχήματα συμμάχου χώρας αλλά εναντιώθηκε κιόλας (βλ. Σκοπιανό)! Ίσως να θεωρούσε ότι οι Αμερικανό -σπουδαγμένοι πολιτικοί άρχοντες της χώρας μας δεν θα μπορούσαν ποτέ να υψώσουν πολιτικό ανάστημα και να την αμφισβητήσουν. Τα γεγονότα όμως τη διέψευσαν.
Έτσι τώρα εξ ανάγκης αναθεωρεί τα σχέδιά της και επανεξετάζει την όλη ελληνική στάση, η οποία δεν εξυπηρετεί τα μύχια συμφέροντά της στην βαλκανική χερσόνησο αλλά και στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν αποκλείεται μάλιστα στον ανακαθορισμό των θέσεων της τα λεγόμενα και ως γεράκια των ΗΠΑ να επιχειρήσουν να τραβήξουν λίγο «το αυτί» της ατίθασης Ελλάδας προκαλώντας μία «ελεγχόμενη» για αυτούς σύρραξη στην Κύπρο η σε κανένα Αιγαιοπελαγίτικο ακριτικό νησί. Δια του τρόπου αυτού πιθανόν να επιδιώξουν από τη μία πλευρά να «συνετίσουν» με τη βία την Αθήνα σπρώχνοντας την προς τη γνώριμη οδό της γνωστής υποτελούς γονυκλινούς εξάρτησης. Και από την άλλη να διαπιστώσουν το απόρρητο βάθος της ελληνορωσικής συμφωνίας σε ότι αφορά και τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα...
Είναι αλήθεια ότι οι προσεχείς μήνες χρειάζονται εγρήγορση και προσοχή γιατί οι δολιοφθορείς ήδη βρίσκονται στην επεξεργασία σχεδίων επί χάρτου, τα οποία δεν θα διστάσουν να εφαρμόσουν... Αυτό ακριβώς το γεγονός επιτάσσει από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας να επιδείξει ενότητα και ψυχραιμία και να προετοιμάσει αναλόγως το λαό για το ανωτέρω ενδεχόμενο της αδίστακτης πολεμόχαρης μηχανής των ΗΠΑ. Και η ενότητα αυτή οφείλει να έχει ως κέντρο αναφοράς το μόνο αληθινό και ιστορικά επιβεβαιωμένο αγωγό σωτηρίας, τον αγωγό δηλαδή του Θεού. Γιατί τότε και μόνο τότε δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά πως έχουν και στη χώρα μας συμφέροντα και αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να φοβόμαστε από τα έντεχνα πολιτικά «γαυγίσματά» της που είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω της Άγκυρας επιθυμούν να ακούγονται στην Αθήνα . Ως τέτοια «γρυλίσματα» άλλωστε εκλαμβάνονται και οι δηλώσεις συμπαράστασης του Τούρκου προέδρου Γκιουλ προς την Σκοπιανή ηγεσία. Τέτοιοι εκφοβισμοί εθνών που ο Κύριος, όπως διαλαλεί ο ουρανός έχει ήδη σβήσει από το χάρτη δεν μας τρομάζουν εμάς τους Έλληνες και απλά επιβεβαιώνουν το ρηθέν εκ του γέροντος Παϊσίου ότι η Τουρκία έχει τα κόλλυβα στο ζωνάρι της. Τώρα τα κόλλυβα έχει αρχίσει να τα γεύεται και η μεγάλη ώρα της Ρωμιοσύνης πλησιάζει ως αναγγέλλουν οι ουράνιες δυνάμεις.
Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ γνωρίζουν καλά ότι η συμμαχία που άντεξε στο χρόνο παρά τις μονόπλευρες προδοσίες εκ μέρους τους θα συνεχιστεί αφού γι’ αυτές και τα συμφέροντα της αποτελεί μονόδρομος.
Και αυτό γιατί η μικρή Ελλάδα πρέπει κάποτε να ελευθερωθεί και να έχει πολλούς συμμάχους για να πάει ο τόπος καλά. Οι Έλληνες ως γνωστό ξεπέρασαν κακουχίες και προβλήματα στο διάβα των αιώνων γιατί επεδείκνυαν αγάπη και σεβασμό πρωτίστως προς τον Παντοκράτορα. Για του Χριστού την πίστη την αγία πολεμούσαν και με την πίστη τούτη κοσμούσαν με νίκες θαυμαστές τις σελίδες της ένδοξης ιστορίας μας. Την Παναγιά έβλεπαν να προπορεύεται τα ελληνικά στρατεύματα στις σκληρές μάχες στα ιερά βουνά της Βορείου Ηπείρου. Ο αγωγός λοιπόν αυτός της επικοινωνίας με τον τριαδικό Θεό κατέστησε τον λαό μας σοφό, πρωτοπόρο, ειρηνικό. Ο αγωγός αυτός μετέφερε με τη δέουσα εγγύηση την προστασία του ουρανού που απλώνεται ως πέπλο και σκεπάζει τα ιερά ελληνικά χώματα.
Σ’ αυτόν τον ορθόδοξο αγωγό οφείλει να ευελπιστεί και να πιστεύει ο ελληνικός λαός και επιβάλλεται σ’ αυτόν να επενδύσει και η Πολιτεία και οι άρχοντες αυτής εάν θέλουν να συμβάλουν και αυτοί με ένα μικρό λιθαράκι στις σελίδες της ένδοξης ιστορίας του τόπου. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσουν τάχιστα να κλείσουν τις κερκόπορτες που άνοιξε ο πονηρός Βελζεβούλ με πράξεις που πηγάζουν δήθεν από τις ιδέες και αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας αλλά κατ’ ουσία εκπορεύονται από τη σατανοκρατούμενη φιλοσοφία του ανόμου τεκτονισμού που δυστυχώς έχει απλώσει πολλά πλοκάμια ιδιαίτερα τον προηγούμενο αιώνα και στη χώρα μας, παρασύροντας ψυχές στα τάρταρα και στο απόλυτο σκότος.
Μπορεί λοιπόν τα πλοκάμια του τεκτονισμού, γνωστού και ως θεομίσητη μασωνία να άνοιξαν διάπλατα την κερκόπορτα της προδοσίας με το να σαγηνεύουν ως οι σειρήνες στην αρχαία εποχή τον πολυμήχανο Οδυσσέα με το εύκολο χρήμα και την εφήμερη δόξα την πλειονότητα των Νεοελλήνων’ Μπορεί τα πλοκάμια τούτα της ανομίας να εισήλθαν στα χριστιανικά σπίτια από τις οροφές των σπιτιών, όπως έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και να διέφθειραν ψυχές απομακρύνοντάς τες από τα λυτρωτικά μονοπάτια του Χριστού’ Μπορεί οι επιδιώξεις του Βελζεβούλ να όπλισαν χέρια δολοφόνων με κάθε λογής ψυχοφθόρα σκευάσματα και τοξικές για τον εγκέφαλο ουσίες, για να σκοτώνουν τα νειάτα μας στο όνομα του εύκολου πλουτισμού και της δόξης’ Μπορεί η απογοήτευση να φαίνεται προσωρινά πως κυριαρχεί της ελπίδας... Μπορεί, μπορεί, μπορεί...
Ένα όμως είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός. Πως το φως ουδέποτε νικήθηκε από το σκότος. Αρκεί μία μικρή φλόγα, ένας ελάχιστος σπινθήρας για να διαλύσει μονομιάς το σκότος των ανόμων. Και η φλόγα αυτή καλοί μου χριστιανοί να είστε βέβαιοι πως έχει ήδη ανάψει και σιγοκαίει σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας στις καρδιές πολλών Ελλήνων, που δείχνουν σταθερότητα στην αληθινή ορθόδοξη πίστη. Η χαρμόσυνη αυτή είδηση ήδη τρομάζει τους κύκλους της ανομίας που διαισθάνονται τη ρομφαία του Κυρίου στα κεφάλια τους και τρέχουν εδώ και εκεί τρομοκρατημένοι.
Αυτοί οι νέοι εκκολαπτόμενοι και προστατευμένοι στην γη της Αιγύπτου (αποφεύγοντας επί του παρόντος τους διωγμούς συγχρόνων μιμητών του Ηρώδη) νέοι ήρωες της πίστεως σύντομα θα λάβουν εξ ουρανού το μήνυμα της επιστροφής τους στο νέο Ισραήλ για να λάβουν τα ηνία μίας νέας πορείας. Θα λύσουν το Γόρδιο δεσμό της ασυδοσίας. Θα σφραγίσουν με το λόγο του Κυρίου τις κερκόπορτες της προδοσίας. Θα υψώσουν νέα τείχη αλώβητα τα οποία θα απλώνονται σ’ όλον τον πλανήτη, ώστε να επανέλθει απ’ άκρη, σ’ άκρη και σε κάθε τόπο το ύδωρ το ζων ο Ιησούς Χριστός μέσα από το μοναδικό αναστάσιμο αγωγό της σωτηρίας.
Με την ευλογία του Κυρίου όλα θα πάνε καλά. Αμήν.

Συντάκτης: Διονύσης Μακρής
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΪΟΣ 2008
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Ειδήσεις - Θέματ...

  Ὅσιος Ἰάκωβος Τσαλίκης: Θά δοῦν πολλά τά μάτια μας. Τό Ἔθνος καί ἡ Ἐκκλησία θά δοκιμασθοῦν

  Προκαλεῖ καί τόν Θεό ... ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος!

  Ευρωεκλογές 2019

  ΤΑ ΔΥΟ ΘΗΡΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ

  Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ 'ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ' 11/12/2016

  Το MEGA στο εδώλιο, οι Χριστιανοί στο πόδι

  MEGA...ΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ

  Όχι, διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας

  Αναίσθητοι, σκληροί και αδιάλλακτοι τραπεζίτες

  Έχει βαθιές ρίζες το δέντρο της πίστεως στην Ελλάδα

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

  Η αρχιερατική ασυδοσία ξεπερνά τα όρια ανοχής του Θεού

  Το «καλό το φάρμακο», η ευλογία και το μέλι

  Σε καιρούς ακρίβειας «μία χούφτα μάλαμα μία χούφτα αλεύρι»

  Τα «φακελάκια» της ντροπής και η σύγχρονη «χρηματιστηριακή» περίθαλψη

  Απαράδεκτη «εισπήδηση» του Φαναρίου σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

  Με την ανωμαλία και την προστυχιά βάλλουν κατά της Μ. Σαρακοστής

  Το ποθούμενο, η προφητεία του Αγίου Κοσμά και το Διαδίκτυο

  Αναβίωση παλαιών λειτουργικών συνηθειών θέλουν οι νέοι
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 93
Σύνολο Χρηστών 93
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr