Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
Κατηγορία: Διάφορα Θέματα - Επίκαιρα Σχόλια
Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και η πίστη των Ελλήνων αληθινή
Είναι καλύτερα να εξαφανισθείς από προσώπου γης, ακόμη και αν λογίζεσαι υπερδύναμη σήμερα παρά να θίξεις το φιλότιμο και την πίστη του Έλληνα.
(07/04/2008 14:46)
Οι Έλληνες είναι και θα είναι παλικάρια για την πατρίδα τους και για την πίστη τους. Ως εκ τούτου, όσοι νομίζουν ότι δύνανται με πονηριές και παράλογες πιέσεις να τους εξουθενώσουν και να οικειοποιηθούν τα ιερά και όσια της φυλής τους πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι καλύτερα να εξαφανισθείς από προσώπου γης, ακόμη και αν λογίζεσαι υπερδύναμη σήμερα, παρά να θίξεις το φιλότιμο και την πίστη του Έλληνα. Για του λόγου το αληθές αρκεί μία ματιά στην μακραίωνη ιστορία του ευλογημένου από τον Παντοκράτορα αυτού Έθνους.
Όταν πληγωθεί το φιλότιμο των Ελλήνων τότε αυτομάτως αυτοί ομονοούν και ενώνονται. Παραμερίζουν διχόνοιες, μικρότητες και μίση. Γίνονται μία γροθιά. Μία γροθιά που εξολοθρεύει αυτούς που επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της φυλής τους.
Για του Χριστού την πίστη την Αγία πολεμούσαν πρωτίστως τα παλικάρια του εικοσιένα, τροφοδοτούμενοι με θάρρος και γενναιότητα από ουράνιες αόρατες δεξαμενές... Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτή η πίστη των Ελλήνων προσέδιδε μία πρωτοφανή γενναιότητα και ένα σπάνιο ηρωισμό που έκαναν τα λεφούσια των εχθρών να υποχωρούν και να διαλύονται ατάκτως ενώπιον μιας χούφτας Ελλήνων πολεμιστών. Αυτή η πίστη στον Χριστό ανέδειξε έναν Κολοκοτρώνη, έναν Παπαφλέσσα, έναν Μακρυγιάννη, έναν Νικηταρά, έναν Καραϊσκάκη και τόσους άλλους που γκρέμισαν την τότε υπερδύναμη, Οθωμανική αυτοκρατορία και έκαναν μία ολάκερη Ευρώπη να θαυμάζει και να αναγκάζεται να μετατρέπει κάι να αλλάζει σχέδια, πολιτικές και ιδέες.
Για του Χριστού την πίστη την αγία ακόμη τα θρυλικά παλικάρια μας ρίχτηκαν κατά των ιταλικών δυνάμεων στη Βόρειο Ήπειρο το 1940 και κατάφεραν με τη βοήθεια της Παναγίας μας και των λατρευτών αγίων μας να κάνουν τον πλανήτη να θαυμάζει για τη δύναμη του νέου Δαυίδ που κατατρόπωσε τον άτρωτο μέχρι τότε Γολιάθ. Γιατί οι δυνάμεις του περιβόητου φασιστικού άξονα ήταν έως τότε ανίκητες. Μεγάλοι ηγέτες τότε όπως ο Τσόρτσιλ όταν είδαν πως η ορθόδοξη ολοζώντανη πίστη των Ελλήνων είναι η βάση του ηρωισμού αυθόρμητα αναφώνησαν πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Οι Έλληνες ήταν πάντα Έλληνες. Σπαρτιάτες, Αθηναίοι, Θηβαίοι, Ευβοείς, Κορίνθιοι, Θεσσαλοί, Θράκες, Κρήτες και Μακεδόνες Έλληνες υπεράσπιζαν πάντοτε την ποτισμένη με αίμα και με θυσίες αυτή γη. Προικισμένοι με πολλαπλή σοφία από τον Πανάγαθο τριαδικό Θεό προσέφεραν στην οικουμένη μοναδικό πολιτισμό, που είχε ως βάση το φόβο, δηλαδή το σεβασμό στον Θεό. Ανέδειξαν μεγάλες μορφές φιλοσόφων όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης για τους οποίους ακόμη και σήμερα μιλά όλη η ανθρωπότητα. Ανέδειξαν μεγάλες ηρωικές μορφές όπως ο Λεωνίδας, ο Θεμιστοκλής, ο Μέγας Αλέξανδρος που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια θυσίας και προσφοράς αποτελώντας μέχρι σήμερα παραδείγματα προς μίμηση σ’ όλη την οικουμένη.
Ο Μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης που αξιώθηκε από τον Θεό να μεταλαμπαδεύσει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι την Ινδία προετοίμασε στην ουσία τον ερχομό του Σωτήρα Χριστού. Καλλιέργησε και όργωσε το έδαφος με ...ελληνικό σπόρο που αποτέλεσε ως γνωστό τη βάση της διάδοσης του Ευαγγελίου του μονογενούς Υιού του Θεού και Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Γι’ αυτό ο ουρανός συναίνεσε, ώστε την ευλογημένη τούτη γη να κοσμήσουν με την παρουσία τους μεγάλοι ασκητές της ορθής και μόνης αληθινής πίστεώς μας. Ας μη λησμονούμε πως σ’ αυτή τη γη ήρθε ο μεγάλος ασκητής και μαθητής του Σωτήρα Χριστού Ιωάννης ο Θεολόγος και απ’ αυτή την ευλογημένη γη είδε τα οράματα του Κυρίου. Αυτή τη γη επέλεξε η Παναγία μας για να φτιάξει το περιβόλι της, το Αγιώνυμον Όρος, όπου το εκεί δέντρο της χριστιανοσύνης κοσμούν μεγάλα αναστήματα της Ορθοδοξίας μας, ασκητές και όσιοι που κέρδισαν την αιωνιότητα και συνεχίζουν να μάχονται μέχρι και σήμερα γι’ αυτή. Οι ακτίνες του Αγίου Όρους κάνουν σήμερα τον Όλυμπο να λάμπει και τους Έλληνες να καυχώνται εν Ιησού Χριστώ για τα μεγάλα κατορθώματά τους. Αυτή η γη έβγαλε τον μεγάλο Ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό και εκατοντάδες αγίους θεματοφύλακες σήμερα και εγγυητές στη βαλλόμενη πανταχόθεν με τα πονηρά βέλη τη ζωή μας.
Γι’ αυτό και δεν μπορεί τη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να την γελοιοποιούν... μερικά συμφέροντα. Από που έως που λοιπόν αυτό το μικρό σέρβικο κρατίδιο, που το απαρτίζουν ανεμομαζώματα φέρει το όνομα των προγόνων μας και ξεδιάντροπα καπηλεύεται την ιστορία μας;
Κάνουν λάθος οι ΗΠΑ και μερικοί άλλοι πως ο Αλέξανδρος πέθανε. Δεν πέθανε αλλά παλεύει για να σώσει αυτό που μας άφησαν άλλοι λυσσαλέοι άρπαγες. Ας γνωρίζουν οι πάντες πως τα μεγάλα συμφέροντα των μεγιστάνων δεν περνούν εδώ. Η Μακεδονία και οι Έλληνες έχουν κότσια. Το απέδειξαν προσφάτως στο Βουκουρέστι, στην περιβόητη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα το αποδείξουν και πάλι περίτρανα όποτε και όταν χρειασθεί. Άλλωστε από βωμούς γνωρίζει καλά η ελληνική φυλή και καμιά ρομφαία, όσο ισχυρή και να λογίζεται δεν την τρομάζει.
Έτσι, ας γνωρίζουν οι ΗΠΑ και όσοι ενστερνίζονται την άδικη και παράλογη πολιτική τους πως οι Έλληνες δεν θα αφήσουν το κρατίδιο αυτό που είναι και άθεο να αρπάξει το όνομα και να καπηλευθεί την ιστορία μας. «Οφθαλμοί Κυρίου επί δικαίους, και ώτα αυτού εις δέησιν αυτών» λέγει ο προφήτης Δαυίδ.
Ας πάψουν λοιπόν οι μεγιστάνες να χαλούν τον πλανήτη, να ζητούν παράφορα πράγματα και να ταράζουν κράτη και κόσμο. Ας καθήσουν καλά οι ΗΠΑ και οι μεγάλες δυνάμεις γιατί θα τιμωρηθούν οικτρά. Ο Πατήρ οργείται και στέλνει, όπως βροντοφωνάζει ο ουρανός μεγάλη συμφορά στα ανεμομαζώματα. Όσο λοιπόν και ο αιχμάλωτος σήμερα από τον Παντοκράτορα Βελζεβούλ και οι συν αυτό πιστοί σύγχρονοι ακόλουθοί του να επιχειρούν να χτυπήσουν είτε από μέσα είτε από έξω την Ελλάδα μας, το φρούριο αυτό της Ορθοδοξίας, ας γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα συντριβούν και θα διαλυθούν από την πύρινη ρομφαία του Κυρίου, η οποία ήδη τους σημαδεύει.
Ως Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί έχουμε στο διάβα των αιώνων συνειδητοποιήσει τι σημαίνουν τα λόγια του προφήτη Δαυίδ που ρητώς αναφέρει πως «φυλάσσει Κύριος πάντας τους αγαπώντας αυτόν, και πάντας τους αμαρτωλούς εξολοθρεύσει» (ψαλμ. 144). Ω άνθρωποι και καλοί μου Χριστιανοί μην απελπίζεσθε. Η γη αυτή είναι δική μας γιατί είμαστε όλοι Μακεδόνες και Ορθόδοξοι. Ας μην λησμονούμε ότι το Άγιο Όρος είναι σταθμός όλων και ότι ο Όλυμπος λάμπει. Έλληνες πιστεύετε στον Κύριο. Αυτός σας προστατεύει. Αμήν

Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΕΥΧ. 89 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Διάφορα Θέματα -...

  Ευχαριστήριο μήνυμα

  Η Βαβυλωνία των σύγχρονων ανθρώπων γρήγορα θα πάρει τέλος...

  Η τρίχα, η τριχιά, η τηλεοπτική δικτατορία και η διέξοδος από την κρίση

  Έλληνες δεθείτε στο άρμα του Χριστού και μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά

  Οι κανόνες λειτουργίας στην «επιχείρηση» σωτηρίας του ανθρώπου

  Ασφαλιστικό: Το άδικο δεν ευλογείται...

  Τηλεοπτικές «μοιρολογίστρες»

  Όχι διαζύγια, όχι πορνεία αλλά σεβασμό στον Θεό

  Κάτω τα χέρια από τον ιδρώτα του βιοπαλαιστή, υπάρχει Θεός

  Φρίττουν τα δαιμόνια με την Ελλάδα και τους Έλληνες
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 157
Σύνολο Χρηστών 157
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr