Home page
Γίνετε Συνδρομητής - Subscribe
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
Κατηγορία: Διάφορα Θέματα - Επίκαιρα Σχόλια
Ασφαλιστικό: Το άδικο δεν ευλογείται...
Συνταξιούχοι και βιοπαλαιστές μην εμπιστεύεσθε το μόχθο και τον κόπο ετών σκληρής εργασίας σε κλέφτες και ληστές...
(20/03/2008 15:35)
Για άλλη μία φορά γινόμαστε τραγικοί μάρτυρες μίας λεηλασίας του μόχθου των φτωχών βιοπαλαιστών από τους γνωστούς πλέον βαρείς λύκους, τους έξυπνους τεχνοκράτες που νυχθημερόν εργάζονται προκειμένου να αυγατίσουν τα πλούτη των ολίγων μεγιστάνων της γης. Αφού επί τρεις σχεδόν δεκαετίες κατασπατάλησαν προς ίδιον όφελος τους κόπους μίας ζωής των εργαζομένων κατασπαράζοντας στην κυριολεξία ως λέοντες ωρυόμενοι τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων τώρα επιχειρούν δήθεν να βάλουν τάξη.
Επιδιώκουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα επιρρίπτοντας όμως, και πάλι τις ευθύνες στον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο, αρνούμενοι να υποστούν οι ίδιοι το κακό που προξένησαν. Εντέχνως μάλιστα μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον... νίπτοντας τας χείρας τους και αποκρύπτοντας τα δικά τους σκάνδαλα. Κλείνουν μυστικές συμφωνίες κάλυψης εξαγοράζοντας αφειδώς και χωρίς την παραμικρή ντροπή συνειδήσεις των γνωστών και φιλόδοξων εργατοπατέρων, οι οποίοι «πάτησαν» στην εξουσία του συνδικαλιστή για να πετύχουν προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη, αλλά και άλλων φιλοχρήματων κακόβουλων μεσολαβητών. Τα πολιτικά παιχνίδια της ανομίας είτε προέρχονται με σφραγίδα των αριστερών είτε με τη σφραγίδα των δεξιών πάντα έχουν ως στόχο το μόχθο του φτωχού. Κρύβουν δε τη σατανική ιδιοτέλεια που στο διάβα της γεμίζει με απογοήτευση και θλίψη τους φτωχούς βιοπαλαιστές, που εμπιστεύθηκαν υπακούοντας στους νόμους που θέσπισαν οι «παράνομοι», τεράστια ποσά από τους μισθούς τους για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα στα γηρατειά τους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς.
Ξεγελάστηκαν και έδωσαν σε αδίστακτους «ληστές» του δημοσίου χρήματος τους κόπους τους. Και τώρα τα έχασαν όλα και σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Όμως και πάλι εναποθέτουν τις ελπίδες σε παρόμοιους λειτουργούς της ανομίας, που τους υπόσχονται και τους τάζουν «λαγούς και πετραχήλια» εκ της ασφαλούς αντιπολιτευτικής, όπως λέγεται, οδού.
Καλοί μου άνθρωποι, όλοι αυτοί οι αδίστακτοι φρόντισαν εντέχνως να σας αιχμαλωτίσουν σε παγίδες που σας έστησαν, ώστε οι αντιστάσεις και οι αντιδράσεις σας να τις σκορπούνε στους πέντε ανέμους. Πως να αντισταθεί και σε ποιόν ένας οικογενειάρχης σήμερα που πνίγεται στα χρέη και τα δάνεια; Απλώς σκύβει το κεφάλι και δέχεται καρτερικά τις κάθε λογής πιέσεις των πλουσίων δυναστών.
Στ’ αλήθεια σήμερα με το ματογυάλι ψάχνεις να βρεις φτωχούς ανθρώπους της εξουσίας. Όλοι τους κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα, διαμένουν σε πανάκριβα σπίτια χλιδής και λαμβάνουν παχυλούς μισθούς προκειμένου να ασχολούνται με την εξεύρεση τρόπων ευημερίας της ζωής του απλού βιοπαλαιστή. Άκουσα κάποιον σοφό γέροντα να λέει πως ο χώρος της εξουσίας ανήκει κατά βάση στους τεμπέληδες. Μήπως έχει άδικο; Όχι, αφουγκράζομαι να ψιθυρίζετε. Τότε καλοί μου άνθρωποι γιατί συνεχίζετε να πιστεύετε τους ψεύτες; Γιατί εμπιστεύεστε τους απατεώνες άρχοντες αυτού του κόσμου; Μα θα μου πείτε, τι να κάνουμε; Πως να αντιδράσουμε και να αποτινάξουμε τη λαίλαπα των ιδιότυπων δημοκρατών δικτατόρων;
Καλοί μου άνθρωποι, υπάρχουν πολλά όπλα αντίδρασης. Αν για παράδειγμα είχατε συμβουλευθεί το προφήτη Δαυίδ που αναφέρει πως δεν πρέπει να ελπίζουμε σε άρχοντες αλλά να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας μόνο στο Θεό, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένας βασιλιάς των Ιουδαίων προτρέπει το λαό του να στρέφεται και να εμπιστεύεται τον Παντοκράτορα και όχι τον ίδιο; Μα γιατί όλα αυτά που βλέπετε γύρω σας, ο ουρανός και η γη δεν ανήκουν σε επίγειους εφήμερους βασιλιάδες αλλά στον Παντοκράτορα. Εκείνος ρυθμίζει τα πάντα.
Όσο λοιπόν και να προνοούν και να προβαίνουν σε υπολογισμούς οι επίγειοι άρχοντες, το «κουμάντο» που λέει ο λαός το κάνει ο κάτοχος του Αμπελώνα, που δεν είναι άλλος από τον Πανάγαθο Θεό. Εάν Εκείνος λοιπόν δεν στείλει τις βροχές τότε οι σοδιές πάνε στο βρόντο. Εάν Εκείνος δεν φροντίσει να γεμίζουν τα δίκτυα των ψαράδων, τότε είναι μάταιος ο κόπος τους; Υπάρχει το απτό παράδειγμα στη λίμνη της Γαλιλαίας με τους κατάκοπους και απελπισμένους ψαράδες και μετέπειτα Αποστόλους και τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Είδατε πως στις περιπτώσεις που ο Θεός άρει την προστασία Του τι γίνεται; Για κοιτάξτε λίγο προς το Μεξικό, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, τη Μ. Βρετανία αλλά και εδώ πιο κοντά σε εμάς την Πελοπόννησο. Κατολισθήσεις, καταιγίδες, τυφώνες, πλημμύρες, σεισμοί, παγετοί και φωτιές τινάζουν στον αέρα κάθε οικονομικό προϋπολογισμό... Τότε εμφανώς παρουσιάζονται τα αδύναμα ξύλινα πόδια και η γύμνια των σημερινών οικονομικών γιγάντων, που σώνει και καλά θέλουν να εκδιώξουν το Δημιουργό Θεό από τον Αμπελώνα Του!
Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριο ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού, (ψαλμ. 34, 10) ανακράζει ο σοφός προφήτης Δαυίδ. Μήπως έχει άδικο; Η επιστροφή λοιπόν καλοί μου άνθρωποι στα χέρια του Θεού και ο απόλυτος εναγκαλισμός των σύγχρονων ασώτων ανθρώπων με τον ουράνιο Πατέρα θα δώσει αφορμή για να σφαγεί και πάλι ο μόσχος ο σιτευτός και θα γιορτασθεί δεόντως, αφού ο ουρανός αυτό αναμένει. Δοκίμασε καλέ μου βιοπαλαιστή και φτωχέ μου συνταξιούχε να εναποθέσεις την εμπιστοσύνη σου απολύτως στα χέρια του Παντοκράτορα και τότε θα δεις πως θα αρθεί η κοινωνική αδικία. Γιατί δεν είναι τυχαίο πως στα ιερά γράμματα κατηγορηματικά αναφέρεται πως ο Θεός είναι δίκαιος και δεν αγαπά το άδικο. Αναζητείστε τη δικαιοσύνη του Θεού και θα δείτε την ειρήνη να γαληνεύει τις ταραγμένες από την αδικία ψυχές σας.
Ο Θεός δεν ζητά την ψήφο σας. Ζητά την καρδιά σας. Ζητά να μην αδικείτε τον γείτονά σας, το φίλο σας. Ζητά να μην έχετε δόλο στις συναλλαγές σας. Ζητά να αγαπάτε ανιδιοτελώς και να θυσιάζεστε για τον πλησίον. Ζητά πράγματα που δεν σας κοστίζουν ακριβά για να σας ευεργετήσει με το έλεός Του και να σας δώσει πλούσιο Άγιο Πνεύμα. Να είστε έντιμοι, συνετοί, προσηνείς, μεγαλόθυμοι, καρτερικοί.
Δυστυχώς όμως, εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε μία εμμονή να μένουμε προσηλωμένοι στον «απαγορευμένο καρπό» που οργίζει το Θεό και να γυρίζουμε την πλάτη σε όλους τους άλλους καρπούς του Παραδείσου. Όμως, να που και τώρα τα βήματα του Κυρίου ακούγονται στο δειλινό και η στεντόρεια φωνή Του μας καλεί. Τι θα του πούμε και πως θα κρύψουμε τη γύμνια μας;
Ω άνθρωποι, πάψτε να φροντίζετε μόνο για το τι θα φάτε, πως θα διασκεδάσετε και πως θα πλουτίσετε. Υπάρχει και η ψυχή σας την οποία ως φαίνεται συνταξιοδοτήσατε από τη νεαρή σας ακόμη ηλικία. Φροντίστε και λίγο γι’ αυτήν για να βρείτε την πραγματική ευτυχία που δεν μπορεί να σας χαρίσει κανένας άρχοντας του κόσμου τούτου. Η ευημερία βρίσκεται στην επαναφορά της εμπιστοσύνης προς τον Τριαδικό Θεό. Ξυπνήστε και με το όπλο της ειλικρινούς κατανυκτικής προσευχής πολεμήστε τους ληστές, τους κακοποιούς και τις αρρώστιες που λυμαίνονται τους κόπους σας στη ζωή τούτη. Πάψτε να εναποθέτετε τις ελπίδες σας σε κόμματα και πολιτικούς της δεκάρας που σας εμπαίζουν μέρα και νύκτα. Στραφείτε σταθερά στον ουρανό και τότε θα δείτε την αλλαγή που προσδοκάτε στη βιοτή σας. Ο Κύριος είναι μαζί σας και σας αναμένει. Γένοιτο

Συντάκτης: Ένας δούλος Κυρίου
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας Τεύχος Μαρτίου 2008
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
16/04/16 (12:47) -  ΕΠΙΚΑΙΡΟ . από MARIA VARELA
ΑΝ Κ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ 2008 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 16/04/2016.ΤΟΤΕ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΕΔΩ Κ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Διάφορα Θέματα -...

  Ευχαριστήριο μήνυμα

  Η Βαβυλωνία των σύγχρονων ανθρώπων γρήγορα θα πάρει τέλος...

  Η τρίχα, η τριχιά, η τηλεοπτική δικτατορία και η διέξοδος από την κρίση

  Έλληνες δεθείτε στο άρμα του Χριστού και μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά

  Οι κανόνες λειτουργίας στην «επιχείρηση» σωτηρίας του ανθρώπου

  Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και η πίστη των Ελλήνων αληθινή

  Τηλεοπτικές «μοιρολογίστρες»

  Όχι διαζύγια, όχι πορνεία αλλά σεβασμό στον Θεό

  Κάτω τα χέρια από τον ιδρώτα του βιοπαλαιστή, υπάρχει Θεός

  Φρίττουν τα δαιμόνια με την Ελλάδα και τους Έλληνες
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 79
Σύνολο Χρηστών 79
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr