Home page
Γίνετε Συνδρομητής - Subscribe
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
Κατηγορία: Ειδήσεις - Θέματα
Με την ανωμαλία και την προστυχιά βάλλουν κατά της Μ. Σαρακοστής
Τα λιοντάρια τώρα βρυχώνται και βγάζουν κόκκινες φωτιές από το στόμα τους
(13/03/2008 17:38)
Την πιο κατανυκτική περίοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τη Μ. Σαρακοστή επιλέγουν, όπως διαπιστώνεται και όχι τυχαία, οι βδελυροί κύκλοι της ανομίας και όλοι αυτοί που συνθέτουν σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αποστόλου Παύλου το μυστήριο της ανομίας (Β Ἐπιστολή προς Θεσσαλονικείς) προκειμένου να ταράξουν την εσωτερική στροφή και διεργασία μας προς τη μετάνοια. Αυτή δυστυχώς την περίοδο της ταπείνωσης και της περισυλλογής για κάθε συνειδητό Ορθόδοξο Χριστιανό προτιμούν για να εκδώσουν άσεμνα και υβριστικά προς τον τριαδικό Θεό μας βιβλία, να κυκλοφορήσουν ανάλογου περιεχομένου θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, να αμφισβητήσουν την ιστορική αλήθεια σπέρνοντας ζιζάνια, που σκοπό έχουν να χαλάσουν την εσωτερική διαδικασία κάθαρσης, που πάντοτε προηγείται της βιωματικής συμμετοχής μας στο σωτήριο πάθος και στο μέγα θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου μας.
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός Χριστιανοί μου, μαρτύρησε για να μας σώσει από τον αβυσσαλέο θάνατο. Μαρτύρησε για να μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί Του στον ουράνιο θώκο. Κάποτε λοιπόν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός επισκέφθηκε μία κωμόπολη και μίλησε μπροστά σε δυό χιλιάδες Χριστιανούς. Τους ρώτησε λοιπόν ποιός θα ήθελε εκείνη την ημέρα που μιλούσε να φύγει εκ του κόσμου τούτου και να ενταχθεί στη βασιλεία των ουρανών. Μόνο ένας σήκωσε το χέρι του από τους συγκεντρωμένους και αποδέχθηκε ως ο ληστής ο επί του σταυρού το αναπάντεχο αυτό δώρο...! Οι υπόλοιποι προτίμησαν να συνεχίσουν να ζουν συμβατικά δήθεν με το νόμο του ευαγγελίου. Απέρριψαν την πρόσκληση του ουρανού και προτίμησαν τη γη αντί αυτού, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Καθώς αποχωρούσε ο Άγιος από την κωμόπολη χτύπησε η καμπάνα πένθιμα καθώς εκείνος που προτίμησε σαν τον ληστή τη βασιλεία των ουρανών και την αιωνιότητα πέθανε. Τρόμαξαν τότε οι συγχωριανοί του γιατί είδαν ιδίοις όμμασι πως ο Θεός αφουγκράζεται τους αγίους Του και ενεργεί άμεσα οποτεδήποτε χρειαστεί...
Πριν από δυό περίπου χρόνια εν μέσω πάλι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι κύκλοι της ανομίας κυκλοφόρησαν το βιβλίο και αργότερα την κινηματογραφική ταινία που τιτλοφορείται «Κώδικας Ντα Βίτσι» σ’ όλο το χριστιανικό κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Με την επίκληση της δημοκρατίας και της ελευθερίας εξύβρισαν χυδαιότατα τον Χριστό και την Παναγία μας προκαλώντας την οργή του Υψίστου. Εκείνη ακριβώς την περίοδο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατεγράφη το εξής περιστατικό. Ο εκεί ταπεινός Επίσκοπος Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς προέβη σε μία πράξη, η οποία αποσιωπήθηκε σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα μετέβη στις αρχές του νομού και είπε πως αν παιχθεί η κινηματογραφική υβριστική ταινία στην περιοχή της επισκοπίας του στην ουσία θα ακύρωναν τον ίδιο. Γιατί όπως τους εξήγησε ο ρόλος του είναι να προστατεύει πνευματικά το ποίμνιό του από τους βαρείς λύκους. Και τέτοιο λύκο βαρύ αποτελούσε η ταινία. Τους έθεσε λοιπόν ενώπιον των ευθυνών τους λέγοντας πως θα αναγκαστεί να τους παραδώσει το εγκόλπιο και την ποιμαντορική ράβδο του. Ομολόγησε δηλαδή με λίγα λόγια δημοσίως Αυτόν που συνειδητά επέλεξε να διακονεί, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Τα φλογερά λόγια του Επισκόπου Κοσμά του νέου ομολογητή συγκλόνισαν τους άρχοντες, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν να συστήσουν στους κινηματογραφιστές να μην παραγγείλουν την ταινία. Και η ταινία Χριστιανοί μου δεν παίχθηκε!
Η Ελλάδα είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι παραμένει ακόμη χώρα αμιγώς χριστιανική. Εκ του αδιαμφισβητήτου αυτού γεγονότος λογικό είναι να πηγάζουν κάποιες αρχές και να απορρέεται ο σεβασμός προς την πλειονότητα των Ορθοδόξων. Βάσει των αρχών αυτών ρυθμίζονται άλλωστε ο ρόλος του πρωθυπουργού και των λοιπών κυβερνώντων, ο ρόλος της αντιπολίτευσης και των λοιπών πολιτικών παρατάξεων, οι οποίοι λαμβάνουν την εντολή διακυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που εκ των προτέρων παρουσιάζουν στον λαό. Ανάλογο ρόλο έχει και ο εκάστοτε ρασοφόρος σε όποια βαθμίδα και αν βρίσκεται. Οι πρώτοι «δένονται» με όρκους και υποσχέσεις προς το λαό, οι δεύτεροι δένονται με όρκους προς το Θεό. Έτσι οι πρώτοι φροντίζουν για την ευταξία, την θωράκιση της χώρας από εχθρούς, την εξασφάλιση εργασίας, την εύρυθμη και ειρηνική λειτουργία της χριστιανικής αυτής χώρας. Οι δεύτεροι αναλαμβάνουν να θωρακίσουν με το Άγιο Πνεύμα το ποίμνιό τους, μικρό η μεγάλο, ώστε να μην γίνεται εύκολη λεία και βορά στους μοχθηρούς λύκους...
Κανένα λοιπόν πρόγραμμα πολιτικής παράταξης αν ενθυμούμαστε καλά δεν έκανε λόγο περί αλλαγής της υπάρχουσας νομοθεσίας, ούτε περί ισοπέδωσης όλων των αρχών, ώστε να ζούμε πλέον στην Ελλάδα μέσα στην ανωμαλία εμείς και τα παιδιά μας. Καμιά πολιτική παράταξη δημοσίως δεν υπεραμύνθηκε ούτε στήριξε τις αρχές που επικρατούσαν στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Τι άλλαξε λοιπόν και θέλουν τώρα να θεμελιώσουν και νομικά στο μικρό αυτό κρατίδιο που λέγεται Ελλάδα την πορνεία και το ψεύδος; Θα μου απαντήσετε πως σήμερα το χρήμα κυβερνά την ανθρωπότητα. Έτσι όταν έχουν, τότε μόνο είναι καλός ο Θεός. Και για να ρέει σήμερα το χρήμα από τους κύκλους της ανομίας και τους πλουτοκράτορες που το κατέχουν είτε αυτοί εδρεύουν στο Λονδίνο, είτε στις Βρυξέλες, είτε στη Ν. Υόρκη φροντίζουν οι δικοί μας να αποδέχονται και όλους ανεξαιρέτως τους όρους... Εξαγοράζονται δηλαδή, όπως ο Ιούδας ο Ισκαριώτης και πωλούν για λίγα μόλις αργύρια το σεβασμό, το φιλότιμο, την τιμή, την υπόληψη αποδεχόμενοι πλήρως την ανωμαλία και την προστυχιά.
Ο Παντοκράτωρ Χριστιανοί μου, έβαλε στη γη τους ανθρώπους και ότι άλλο χρειαζόταν για τη θρέψη τους. Έδωσε στον άνθρωπο ακόμη μυαλό και σοφία για να τα εκμεταλλευθεί. Με το μυαλό και τη σοφία η ανθρωπότητα έθεσε τις προϋποθέσεις, οι οποίες θα έκαναν ευτυχισμένο τον άνθρωπο και θα τον οδηγούσαν στην αιώνια βασιλεία.
Τώρα γίνεται φανερό πως στην Ελλάδα έπεσε επιδημία που χάλασε τα μυαλά μας. Απευθύνομαι και σε λαϊκούς αλλά και σε ρασοφόρους, σε μικρούς και σε μεγάλους. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευθεί η συνειδητή και επιβεβλημένη επιλογή ακόμη και από τους άρχοντες του ευλογημένου και θεμελιωμένου με αίμα και θυσίες αυτού τόπου, πούαποσκοπεί στο να μας κάνει να ζούμε μέσα στην κραιπάλη της προστυχιάς και της ανωμαλίας;
Κάτι τέτοιο θα μου πείτε δεν είναι φαινόμενο νέο. Έχετε απόλυτα δίκαιο. Και ο Κύριος άλλωστε θα συμφωνούσε με την ορθή παρατήρησή σας. Γιατί και τα παλιά χρόνια και σ’ άλλες παρόμοιες εποχές παρατηρείτο η μανία του ανθρώπου να φθάσει το Θεό. Μία μανία που εκ του ασφαλούς τον καθιστούσε εντελώς ξένο προς τις αρχές και το νόμο και την αγάπη του Παντοκράτορα και φιλικό η οικείο στο νόμο του Βελζεβούλ. Μία μανία που πάντοτε έχει την κατάληξη των Σοδόμων και των Γομόρρων και του πύργου της Βαβέλ. Και τότε οι προγονοί μας, όπως και σήμερα παρίσταναν τους κωφούς και δεν άκουγαν τον Κύριό μας που διαχρονικά μας λέγει: «Ω άνθρωποι τώρα καταφέρατε και χτίσατε τον πύργο της Βαβέλ ψηλό για να φθάσετε στον ουρανό. Αλλά στο τόλμημά σας δεν υπολογίσατε τα λιοντάρια που τώρα βρυχώνται και βγάζουν κόκκινες φωτιές από το στόμα τους». Γι’ αυτό άλλωστε και ήρθε το μπέρδεμα της γλώσσας. Τους μπέρδεψε ο Θεός και δεν καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον...
Αλήθεια Χριστιανοί μου, φοβάμαι πλέον για την ανθρωπότητα και την Ελλάδα μας που τα έκανε πάλι έτσι. Φθάνει λοιπόν η ομοφυλοφιλία. Ο Θεός είναι οργισμένος. Και αυτό σημαίνει πως οι ομοφυλόφιλοι είναι πλέον προτιμότερο να βάλουν το κεφάλι τους μόνοι τους στη λαιμητόμο από το να γνωρίσουν την οργή του Θεού. Ας αφήσουν λοιπόν τις ανωμαλίες τους και τις διεκδικήσεις τους περί του γάμου.
Ο μόνος γάμος καλοί μου άνθρωποι είναι αυτός που σε στεφανώνει ο Θεός με το Άγιο Πνεύμα. Τέτοιο γάμο συνάπτουν οι πιστοί και οι ρασοφόροι μας κατά τη χειροτονία τους. Τέτοιος γάμος διέπεται από τις αρχές του ευαγγελίου και τις διδαχές του Χριστού. Και οι αρχές αυτές καλοί και σεβαστοί Ιεράρχες εμπερικλείουν την αρχή της σθεναρής αντίστασης στα τραγικά αυτά φαινόμενα της σήψης. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρουσιάζεστε ως συνεχιστές των Αποστόλων και ως αντιπρόσωποι του Θεού.
Θα μου πείτε όμως, καλοί μου άνθρωποι πως όλοι σήμερα είναι συνεπαρμένοι από το ποιός θα κάτσει στην καρέκλα. Και αυτή η προσήλωση τους κάνει να μην βλέπουν. Ας λυπηθεί ο Θεός εμάς και τα παιδιά μας.

Καλή Σαρακοστή

Σ.Ο.

Συντάκτης: Σ.Ο.
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Ειδήσεις - Θέματ...

  Ἄρχισαν οἱ διωγμοὶ

  Ευρωεκλογές 2019

  ΤΑ ΔΥΟ ΘΗΡΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ

  Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ 'ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ' 11/12/2016

  Το MEGA στο εδώλιο, οι Χριστιανοί στο πόδι

  MEGA...ΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ

  Όχι, διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας

  Αναίσθητοι, σκληροί και αδιάλλακτοι τραπεζίτες

  Έχει βαθιές ρίζες το δέντρο της πίστεως στην Ελλάδα

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

  Η αρχιερατική ασυδοσία ξεπερνά τα όρια ανοχής του Θεού

  Το «καλό το φάρμακο», η ευλογία και το μέλι

  Σε καιρούς ακρίβειας «μία χούφτα μάλαμα μία χούφτα αλεύρι»

  Οι ελληνορωσικοί αγωγοί και ο αγωγός του Θεού

  Τα «φακελάκια» της ντροπής και η σύγχρονη «χρηματιστηριακή» περίθαλψη

  Απαράδεκτη «εισπήδηση» του Φαναρίου σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

  Το ποθούμενο, η προφητεία του Αγίου Κοσμά και το Διαδίκτυο

  Αναβίωση παλαιών λειτουργικών συνηθειών θέλουν οι νέοι
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 84
Σύνολο Χρηστών 84
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr