Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Δευτέρα, 20 Μαϊου 2019
Κατηγορία: Ειδήσεις - Θέματα
Περίεργα κατευθυνόμενα παιχνίδια και προβοκατόρικες ελεγχόμενες επιστολές αναστατώνουν το Άγιο Όρος
Το παρασκήνιο που προηγήθηκε της επιστολής της Ιεράς Κοινότητας για τον Πάπα
(04/01/2007 17:16)
Για αλλοιώσεις του αρχικού κειμένου που συνέταξε τριμελής επιτροπή επί των δογματικών κάνουν λόγο οι Αγιορείτες

Του Διονύση Μακρή

Το «γλυκανάλατο» περιεχόμενο και τα σχόλια της επιστολής της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για τα όσα διαδραματίστηκαν στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στις 30 Νοεμβρίου, την ημέρα μνήμης του Αγίου Ανδρέα (θρονική εορτή για το Οικουμενικό Πατριαρχείο), δηλαδή τη συμμετοχή του Πάπα στην τέλεση Θείας Λειτουργίας και τις τιμές που του αποδόθηκαν εντός του Ιερού Ναού, προκαλούν θύελλα διαμαρτυριών και επικριτικών σχολίων. Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Κοινότητα επιχείρησε να κατευνάσει τις σοβαρότατες αντιδράσεις, εντός και εκτός της Αγιώνυμης Πολιτείας, που προκάλεσαν οι επισκέψεις του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στη Ρώμη.
Είναι ενδεικτικό ότι η επιστολή της Ιεράς Κοινότητας απέχει κατά πολύ αυτής που εξέδωσαν δεκάδες Αγιορείτες Πατέρες αλλά και αυτής που παρέδωσε η αρμόδια τριμελής επί των δογματικών Αγιορείτικη επιτροπή, ενώ λέγεται ότι εξεδόθη κατόπιν παρασκηνιακής συνεννοήσεως με την Κωνσταντινούπολη. Το τραγικό, ωστόσο, είναι ότι πέραν των επισημάνσεων της και των παρατηρήσεων της η Ιερά Κοινότητα αποφεύγει να μιλήσει για το δια ταύτα και να λάβει μέτρα δραστικά. Με φαναριώτικη διπλωματία, η οποία φωτογραφίζει συγκεκριμένο Ιεράρχη του οικουμενικού θρόνου μάλιστα επιχειρεί να αντιμετωπίσει με τους ίδιους όρους τα όσα διαδραματίστηκαν στο Φανάρι με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στη Ρώμη, ώστε να διατηρηθούν εξισορροπητικές δυνάμεις προκειμένου έτσι να απαλυνθεί το εκκολαπτόμενο μέτωπο μεταξύ του Αγίου Όρους και του Οικουμενικού Πατριαρχείου!
Πέραν όμως τούτου τα περίεργα παιχνίδια της πλειονότητας των ηγουμένων που φέρονται να είναι ποικιλοτρόπως ελεγχόμενοι (αιχμάλωτοι) από το Φανάρι, αυτό που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία είναι η φημολογία που κυκλοφορεί στο περιβόλι της Παναγίας σχετική με τα τελευταία επεισόδια στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές. Η φημολογία, την οποία δεν δυνάμεθα να υιοθετήσουμε, αλλά απλώς παρουσιάζουμε ως γεγονός που προβληματίζει μεγάλο αριθμό Πατέρων και αποτελεί κέντρο εντόνων συζητήσεων έχει να κάνει με τους ηθικούς αυτουργούς της δημιουργίας των επεισοδίων... Συγκεκριμένα, ως λέγεται, οι μοναχοί που απαρτίζουν την αποδεχόμενη από το Φανάρι και αναγνωριζόμενη από την Ιερά Κοινότητα νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου φέρονται ως αίτιοι των επεισοδίων στο Κονάκι. Το ανησυχητικό μάλιστα είναι πως φέρονται κατά τη φημολογία να λειτούργησαν καθ’ υπόδειξη και εντολή του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας, ώστε να μετατεθεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αγιορειτών από τις αντιδράσεις για το Πάπα στην γνωστή αντιπαράθεση για τη Μονή Εσφιγμένου!!! Μάλιστα το Φανάρι μέσω της αντιπαράθεσης και της μεγάλης διάστασης που αυτή έλαβε στις τηλεοράσεις και τα λοιπά ΜΜΕ επεδίωξε εμμέσως να αμαυρώσει το κύρος της Αγιώνυμης Πολιτείας, με συνέπεια να υποβαθμιστεί και η αντίδραση για τα αντικανονικά ανοίγματα προς τον Πάπα.
Εάν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με σοφό Αγιορείτη σύγχρονο γέροντα είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν επιπτώσεις για όλη την Αγιώνυμη Πολιτεία αλλά και για το Φανάρι. Επιπτώσεις, ως λέγει, του ουρανού... Και ο νοών νοείτω!
Όπως πάντως και να έχουν τα πράγματα εκείνο που διαπιστώνεται είναι ότι το Άγιο Όρος από θεματοφύλακας της πίστεως που ήταν και θα έπρεπε να συνεχίσει να είναι εξελίσσεται μετά και τη ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε ένα άριστο «Φαναριώτη διπλωμάτη» που αγωνίζεται να διατηρήσει την κατάκτηση της εκκοσμίκευσης του θυσιάζοντας βασικές αρχές της πίστεως και καταρρακώνοντας τους αγώνες αγίων ανδρών.
Πολλοί λοιπόν είναι αυτοί που μετά το «γλυκανάλατον» περιεχόμενο της επιστολής της Ιεράς Κοινότητας μιλούν για ένα είδος «αιχμαλωσίας» που επέβαλλε τα τελευταία χρόνια η διπλωματία του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ελεγχόμενους –κατευθυνόμενους, εκβιαζόμενους και απειλούμενους από το Φανάρι με αυστηρές τιμωρίες ηγουμένους των ιστορικών Μονών. Και το περίεργο είναι ότι η επιστολή της επιτροπής επί των δογματικών στην οποία μετέχουν οι ηγούμενοι της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ και της Μονής Γρηγορίου αρχιμανδρίτης Γεώργιος καθώς και ο π. Λουκάς από τη Μονή Φιλοθέου ήταν αρκετά διαφορετική και καλύτερη από αυτή που εξέδωσε τελικά η Ιερά Κοινότητα. Όλοι λοιπόν αναζητούν το «ταγκαλάκι» κατά τον άγιο Αγιορείτη γέροντα Παΐσιο, δηλαδή το δαιμόνιο που μεσολάβησε και αλλοίωσε το τελικό κείμενο. Και πολλοί πιστεύουν ότι το «ταγκαλάκι» αυτό έχει ως έδρα του το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Κωνσταντινούπολη ενώ η ουρά του φθάνει μέχρι τον Άθωνα...
Εκκλησιαστικοί κύκλοι επίσης σχολιάζοντας την επιστολή της Ιεράς Κοινότητας υποστήριζαν ότι αν και έχει ως στόχο να κατευνάσει και να εξισορροπήσει τις ποικίλες αντιδράσεις και τον εν γένει αναβρασμό που προκάλεσε κυρίως η συμμετοχή του Πάπα στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ακόμη να συμβάλλει εμμέσως στην συνέχιση του διαλόγου εν τούτοις στην ουσία πετυχαίνει το αντίθετο. Και αυτό διότι με τη στάση της η Ιερά Κοινότητα δείχνει πως κατά παρόμοιο τρόπο με τη Δύση και στην Ανατολή έχει αρχίσει να επικρατεί μια τάση οικουμενιστικής ισοπέδωσης, μία τάση εξουδετέρωσης κάθε αντίστασης που εκ των πραγμάτων οδηγεί όχι στην καταδίκη της πλάνης αλλά στην αλλοίωση του τριαδικού σωτηρίου δόγματος, το οποίο διατηρείται αλώβητο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Με τη στάση της η Ιερά Κοινότητα στην ουσία παίζει το γνωστό παιχνίδι εντυπώσεων των αριστερών πολιτικών κομμάτων. Δηλαδή στηλιτεύει το εμφανές επιζήμιο στην Ορθόδοξη πίστη απλώς για να δηλώσει την παρουσία της και να διαφυλάξει το τρωθέν κύρος της...
Και όλα αυτά, πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι, παρατηρούνται το χρονικό διάστημα που διαχωρίζεται η ήρα από το σιτάρι, το χρονικό διάστημα που συλλέγονται τα απολωλότα πρόβατα από τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, το χρονικό διάστημα που διεξάγεται ένας σκληρός πνευματικός πόλεμος στο σύμπαν κατά των δυνάμεων της ανομίας οι οποίες είναι εμφανές πως έχουν αποθρασυνθεί παρασύροντας τις ψυχές στον όλεθρο και μεταφέροντας την ανηθικότητα της κοινωνίας των Σοδόμων και Γομόρρων ως βασική αρχή στην σύγχρονη κοινωνία. Σ’ αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα η χλιαρότητα σε θέματα πίστης που εκδηλώνεται με ταυτόχρονο σεβασμό των υποτιθεμένων πιστών σε Θεό και Μαμμωνά και εφαρμόζεται μέσω της στυγνής θεομίσητης διπλωματίας αποτελεί ότι το χειρότερο και στηλιτεύεται από τον ίδιο το Θεό.
Το πρέπον στην παρούσα χρονική περίοδο για την Ιερά Κοινότητα ήταν και είναι να διακόψει το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και όλων αυτών των Αρχιεπισκόπων και επισκόπων που υπεραμύνθηκαν αυτών των ανοιγμάτων τα οποία κατά κοινή ομολογία ξεπερνούν τα όρια της απλής συμπροσευχής. Ακόμη να τους απαγορεύσει την είσοδο τους στο Άγιο Όρος. Αυτά άλλωστε ζητούσαν με την επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα οι Αγιορείτες Πατέρες, οι οποίοι όχι μόνο έμειναν έκπληκτοι από το επίσημο κείμενο αλλά εμφανώς μιλούν περί προβοκάτσιας που μειώνει το κύρος που εκπέμπει η Αγιώνυμη Πολιτεία στον Ορθόδοξο και όχι μόνο κόσμο.

Πηγή: ΑΚΤΕ-ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή  

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Ειδήσεις - Θέματ...

  Φλερτάρει μὲ τὸ χάος ο Τσίπρας

  Μετρᾶ ἀντίστροφα ὁ χρόνος γιὰ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο!

  Σέ «πρυτανεῖο» τεμπέληδων μετατρέπει τήν Ἑλλάδα ὁ Τσίπρας

  Να γιατί είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής

  Ὁ «ΑΝΘΥΠΑΤΟΣ» κ. Πάϊατ

  ΤΑ ΔΥΟ ΘΗΡΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ

  Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ 'ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ' 11/12/2016

  Το MEGA στο εδώλιο, οι Χριστιανοί στο πόδι

  MEGA...ΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ

  Όχι, διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας

  Αναίσθητοι, σκληροί και αδιάλλακτοι τραπεζίτες

  Έχει βαθιές ρίζες το δέντρο της πίστεως στην Ελλάδα

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

  Η αρχιερατική ασυδοσία ξεπερνά τα όρια ανοχής του Θεού

  Το «καλό το φάρμακο», η ευλογία και το μέλι

  Σε καιρούς ακρίβειας «μία χούφτα μάλαμα μία χούφτα αλεύρι»

  Οι ελληνορωσικοί αγωγοί και ο αγωγός του Θεού

  Τα «φακελάκια» της ντροπής και η σύγχρονη «χρηματιστηριακή» περίθαλψη

  Απαράδεκτη «εισπήδηση» του Φαναρίου σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

  Με την ανωμαλία και την προστυχιά βάλλουν κατά της Μ. Σαρακοστής
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 101
Σύνολο Χρηστών 101
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr