Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Φόρμα αποστολής άρθρου
Ονοματεπώνυμο

e-mail αποστολέα

e-mail παραλήπτηΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).


Σχόλιο που θα συνοδεύει την είδηση (προαιρετικό)


Κείμενο προς αποστολή:
Τα νοσοκομεία μας θα έπρεπε να αποτελούν τη φυσική επέκταση των Εκκλησιών μας, αφού και τούτα είναι οίκοι και αναρρωτήρια ιάσεων
(06/05/2008 17:10)

Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός χορού δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από την παροχή της περίθαλψης και της στυγνής εκμετάλλευσης των φτωχών

Η γη είναι αλήθεια ότι περνά μία μεγάλη κρίση, την οποία προκάλεσαν οι ασυνείδητοι μεγιστάνες του χρήματος. Δυστυχώς αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων ότι πολλοί άνθρωποι γίνανε απατεώνες και εκμεταλλεύονται τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για του λόγου το αληθές αρκεί να ρίξετε μία ματιά στα νοσοκομεία μας.
Εκεί δηλαδή που ο ανθρώπινος πόνος ραγίζει ακόμη και τις πιο σκληρές καρδιές. Εκεί όπου το έλεος και η φιλευσπλαχνία του Κυρίου έπρεπε να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία, γύρω από τα οποία θα περιστρέφονταν ιατροί και ασθενείς, ώστε να ανακαλύψουν μαζί με τη σωματική και την ψυχική ίαση. Εκεί όπου η μαρτυρία και η ομολογία, θεραπευτών και ασθενών θα έπρεπε να λειτουργούν ως διαρκές λιβανωτό δοξολογίας και ευχαριστίας προς τον Ύψιστο, και μόνο αληθινό τριαδικό Θεό μας.
Τα νοσοκομεία μας, καλοί μου Χριστιανοί, θα έπρεπε να αποτελούν την φυσική επέκταση των Εκκλησιών μας, αφού και τούτα δεν είναι παρά οίκοι και αναρρωτήρια ιάσεων. Στις Εκκλησίες μας λοιπόν κέντρο της Ευχαριστίας είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο ιατρός ψυχών και σωμάτων, ο παρέχων δωρεάν τη θεραπεία της σωτηρίας σε κάθε άνθρωπο. Οι Εκκλησίες μας δηλαδή είναι κατ’ ουσία θεραπευτικά κέντρα αφού εξ αυτών αναδύονται λυτρωτικοί για τον άνθρωπο δοξολογικοί, ευχαριστιακοί και ικετευτικοί ύμνοι προς τον Θεό, που αποβλέπουν στην ίαση και σωτηρία του. Στις Εκκλησίες παρέχεται ως δωρεά του Δημιουργού Θεού Παντοκράτορα δια του μονογενούς Του Υιού, ως πλούσιο έλεος και ευλογία ουράνια η χάρις του Αγίου Πνεύματος.
Ως εκ τούτου και τα νοσοκομεία μας θα έπρεπε να λειτουργούν σήμερα ως σταυροαναστάσιμα κέντρα, τα οποία παρέχουν θεραπεία στη βάση του τρόπου ίασης που ακολουθούσαν οι Άγιοι ιατροί Ανάργυροι, δηλαδή του «δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε...». Θα έπρεπε μαζί με την ίαση των σωμάτων και την αποκατάσταση των πληγών να πορεύονται στην οδό του καλού Σαμαρείτη, ώστε στην παρέχουσα περίθαλψη να διαφαίνεται εμφανώς η ανιδιοτέλεια στην προσφορά προς τον πάσχοντα και πονεμένο άνθρωπο.
«Μα που ζεις άνθρωπέ μου; Δεν βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί; Δεν έχεις ακούσει για τα «φακελάκια» της ίασης; Δεν μαθαίνεις για τα απαράδεκτα πειράματα με σκευάσματα και κοκτέιλ επικίνδυνων ουσιών που γίνονται σε ανήμπορους ψυχικά ασθενείς; Ούτε πληροφορήθηκες για την επικρατούσα ιδιοτέλεια της πλειονότητας των ιατρών;» Τα ερωτήματα της αγανάκτησης που εύλογα και δίκαια εκφράζετε, είναι η αιτία της ενασχόλησής μου αυτής. Άλλωστε όλοι λίγο πολύ έχουμε γίνει μάρτυρες ενός χορού δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από την παροχή της περίθαλψης.
Είναι αλήθεια Χριστιανοί μου, ότι δυστυχώς αυξάνει γεωμετρικά ο αριθμός των ιατρών που έχουν αποδεχθεί συνειδητά να υπηρετούν δουλικά στο ιδιότυπο δαιμονικό σκλαβοπάζαρο του χρήματος, που τους προσδίδει εφήμερες δαιμονικές απολαύσεις. Ηθελημένα αγνοούν οι ταλαίπωροι αυτοί γιατροί πως η δόξα και το χρήμα δεν ευημερούν αν δεν κοιτάξεις τους ανήμπορους βιοπαλαιστές με την ανιδιοτέλεια του Σαμαρείτη της γνωστής παραβολής του Κυρίου μας. Συνεπαρμένοι και υπνωτισμένοι από την καλοστημένη τεκτονική φιλοσοφία της απατεωνιάς και της ξύλινης ψεύτικης συμπεριφοράς έχουν προσηλωθεί στο πως θα εκταμιεύσουν χρήμα και δόξα με διάφορους τρόπους.
Αυτή λοιπόν η μασωνική φιλοσοφία που πίσω της κρύβει το μιαρό Βελζεβούλ μετέτρεψε σταδιακά, ειδικά τα τελευταία χρόνια τα νοσοκομεία μας σε απαράδεκτους «χρηματιστηριακούς οίκους». Οι γιατροί έγιναν αδίστακτοι μέτοχοι, στυγνοί σκληρόκαρδοι και άθεοι επενδυτές στο ανίερο παιχνίδι της ζωής και του θανάτου. Δεν λογαριάζουν τίποτε και κανένα μπροστά στην δαιμονική επιθυμία να αποκτήσουν χρήμα. Έφθασαν στο σημείο οι άμοιροι να πιστεύουν πως μέσω της ιατρικής επιστήμης έχουν αποκτήσει και την ικανότητα να ανταγωνίζονται τον ίδιο τον Θεό. Δεν τους αρκεί ένας μισθός. Τους φαίνεται λίγος!!! Και γι’ αυτό συνήθισαν πλέον να απλώνουν το χέρι και να απαιτούν φακελάκια ακόμη και από φτωχούς βιοπαλαιστές.
Αναιρούν τους όρκους τους και γίνονται αδίστακτοι πληρωμένοι φονιάδες που κυκλοφορούν χωρίς ίχνος ντροπής ανάμεσά μας. Ανελέητοι φονιάδες που σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες ζωές με τις εκτρώσεις. Μετέτρεψαν πολλοί από δαύτους τα χειρουργεία σε χασάπικα. Μένουν μάλιστα στο απυρόβλητο αφού έχουν εξασφαλίσει την ένοχη ανοχή της Πολιτείας και την κοινωνική «επιβεβλημένη» ατιμωρησία στο όνομα της ασύδοτης σύγχρονης ελευθερίας σύμφωνα με τους δήθεν προοδευτικούς στη δημοκρατία. Μόνο στον ευλογημένο τόπο μας, την Ελλάδα γίνονται 400.000 φόνοι ετησίως, ίσως και περισσότεροι από αιμοβόρους εγκληματίες επιστήμονες που κυκλοφορούν ως πεινασμένοι λύκοι με προβιά προβάτου και επενδύουν στη διαφήμιση του αχαλίνωτου πανσεξουαλισμού, που τους αποφέρει μυθικά κέρδη!!! Για μία χούφτα ευρώ σκοτώνουν. Ταυτόχρονα όμως γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη τους σ’ αυτούς που αδυνατούν να δώσουν το απαραίτητο «φακελάκι» για να τύχουν υποτυπώδους περίθαλψης .
Εμπαίζουν το Θεό με τα τερτίπια τους λογιζόμενοι οι άμοιροι ως αυτόβουλοι ρυθμιστές της ζωής και του θανάτου! Και καλά, όσοι έχουν γερό εισόδημα και μπορούν να δώσουν φακελάκι δύνανται να τύχουν καλής περίθαλψης. Όσοι όμως, είναι φτωχοί και αδυνατούν να προσφέρουν φακελάκι; Ε! τότε παρεμβαίνει ο ίδιος ο Κύριος και κάνει το θαύμα του. Και για του λόγου το αληθές θα σας μεταφέρω την αφήγηση ενός σοφού ασκητή γέροντα των σπηλαίων του Παγγαίου Όρους, που αφορά έναν καρκινοπαθή αξιοπρεπή όμως βιοπαλαιστή από την πόλη της Καρδίτσας.
Η ιατρική διάγνωση της σοβαρής ασθένειας από τους ιατρούς πριν από ένα σχεδόν μήνα δεν άφηνε κανένα περιθώριο καθυστέρησης. Έπρεπε να γίνει τάχιστα μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και απαιτούνταν πολλά χρήματα που οι γιατροί αξίωναν να δοθούν εκ των προτέρων ως «φακελάκι»!... Οι γνωστοί του φτωχοί και αυτοί βιοπαλαιστές διεξήγαγαν μεταξύ τους έρανο για να εξασφαλίσουν το υπέρογκο ποσό των αρκετών χιλιάδων ευρώ που απαιτούσε ο χειρούργος ιατρός.
Μάλιστα ο γιατρός έδωσε μόλις λίγες ημέρες ζωής (!) στον φτωχό βιοπαλαιστή, συνιστώντας του να επισπεύσει τις διαδικασίες. Οι πόρτες ορισμένων γνωστών πλουσίων που χτύπησαν φίλοι και συγγενείς ήταν ερμητικά κλειστές και οι απαντήσεις που ελάμβαναν ήταν αρνητικές. Οι δύσκολες καταστάσεις επιβίωσης που παρατηρούνται σήμερα χειροτερεύουν κατά πολύ όταν δεν υπάρχει πίστη.
Και ενώ όλα μαρτυρούσαν πως αναπόφευκτα θα φθάναμε στο μοιραίο δυό καλοί Χριστιανοί ο πολύτεκνος Νικόλαος και ο ταπεινός Ιωάννης πλησίασαν τον ασθενή και του συνέστησαν να μεταβεί στο Παγγαίο Όρος και να βρει τον ασκητή γέροντα.
«Οι προσευχές του ακούγονται από τον ουρανό, γιατί έχει καθαρή καρδιά και δεν έχει δόλο»είπε ο Νίκος, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του. Πράγματι μετά λίγες ώρες ο ίδιος αφήνοντας την καθημερινή ενασχόλησή του που του εξασφάλιζε τα προς το ζην οδηγούσε τον ασθενή στον καλό ασκητή. Γνώριζε άλλωστε πως στον πόνο του άλλου δοκιμαζόμαστε και κρινόμαστε εκ των πραγμάτων και εμείς από τον Κύριο. Κατά τη διαδρομή η συζήτηση ως ήταν φυσικό περιεστράφηκε γύρω από τον Χριστό. Ο ταπεινός Νίκος τον περιέβαλε με αγάπη και καλοσύνη και του έδωσε να καταλάβει πως δεν έπρεπε να απογοητεύεται γιατί ο Ιησούς Χριστός ουδέποτε έπαψε να είναι ο ιατρός ψυχών και σωμάτων.
Μετά σχεδόν πέντε ώρες δρόμο πέρασαν το κατώφλι του ασκητηρίου. Ο γέροντας ασκητής σαν να γνώριζε το σκοπό της επίσκεψης και είπε στρεφόμενος προς τον ασθενή : «Να δώσει καλέ μου άνθρωπε ο Χριστός και η Παναγία ευλογία ώστε να γιατρευθούν οι πληγές σου. Άντε γύρνα τώρα στην οικογένειά σου και θα δεις πως όλα θα πάνε καλά». Εν συνέχεια τον σταύρωσε στο κεφάλι και του έδωσε να πιεί λίγο αγιασμό.
Εντύπωση προκαλούσε το σιγομουρμητό του γέροντα καθ’ όλη τη διάρκεια της ολιγόλεπτης παραμονής μας. Βλέποντας τη σκηνή κάποιος τρίτος κάλλιστα θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι «είναι τρελός» ο γέροντας ασκητής. Ο έμπειρος στα πνευματικά όμως Νικόλαος θέλοντας να προλάβει τέτοιες σκέψεις είπε προς τον ασθενή ότι επρόκειτο για προσευχές και δεήσεις.
Αργά το βράδυ γύρισαν στην Καρδίτσα. Κατά το χρόνο της επιστροφής γινόταν ολοένα και πιο εμφανές ότι κάτι άλλαζε στη διάθεση του ασθενούς. Η απελπισία και η κατήφεια είχαν μετατραπεί σε έκδηλη χαρά και αισιοδοξία. Μάλιστα η αισιοδοξία μετατράπηκε ξαφνικά σε βεβαιότητα ιάσεως. Έτσι την επόμενη ημέρα ο ασθενής πήρε την απόφαση να μεταβεί στο νοσοκομείο και να προβεί εκ νέου σε εξετάσεις γιατί όπως έλεγε ένιωθε πως κάτι άλλαξε. Ο γιατρός που τον παρακολουθούσε μετά βίας συμφώνησε να γίνουν νέα αξονική και βιοψία.
Ο ίδιος δεν πίστεψε στα μάτια του όταν διαπίστωσε πως ο τεράστιος όγκος που προσωπικά είχε διαγνώσει ως αποτέλεσμα εξετάσεων είχε εντελώς εξαφανισθεί. Ανεξήγητο θαύμα, μονολογούσε. Έδειχνε αμήχανα σε συναδέλφους του τις παλιές και τις νέες εξετάσεις του ασθενούς αναζητώντας λογική –επιστημονική εξήγηση. Αλλά εκεί που επεμβαίνει ο Χριστός, καλοί μου άνθρωποι, δεν χωρά καμιά λογική εξήγηση.
Ο ασθενής τότε του είπε για το γέροντα ασκητή και τις δυνατές ιαματικές προσευχές του. Του εκμυστηρεύτηκε ακόμη ότι χέρι χριστιανικό τον οδήγησε σ’ αυτόν λόγω της αδυναμίας του να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτούσε για την εγχείρηση! Ο γιατρός τότε ντροπιασμένος έσκυψε το κεφάλι και ψέλλισε «Θεέ μου πως καταντήσαμε»...
Εσείς λοιπόν οι μεγιστάνες και οι άνθρωποι του χρήματος δεν θα αποφύγετε την ρομφαία του Θεού με τις ανορθόδοξες πράξεις σας, την αδικία, την απιστία, τα φακελάκια, τα πειραματικά κοκτέϊλ του θανάτου και τα κάθε λογής σκευάσματα, με τα οποία επιχειρείτε να αυξήσετε τον πλούτο σας. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ήδη εξ ουρανού σας φωνάζει: «Αφήστε όλα αυτά και μην κυλιέστε σαν τα σκουλήκια. Για να βγάλετε χρήματα δώσατε την ψυχή σας στον δαίμονα. Και τώρα θα υποστείτε την οδύνη... Και εσείς μεγάλοι ηγέτες συμμορφωθείτε. Ο κόσμος πεθαίνει χωρίς περίθαλψη και εσείς παίζετε με τα όπλα. Σταματήστε μην γίνετε πυροτέχνημα. Βελτιώστε τις περίμετρες χημικές ουσίες. Η καινούργια γενιά θα δεινοπαθήσει όταν εσείς κάνετε τερατουργήματα».
Ω! άνθρωποι, αναλογισθείτε το μαρτύριο του Χριστού στον Γολγοθά για να μην βαρυγκωμάτε όταν μία συμφορά χτυπά την πόρτα σας. Να έχετε πάντα τον Κύριο στην καρδιά σας και Αυτός ξέρει πως θα δώσει τη λύση. Αμήν

Ένας δούλος Κυρίου

Η εφημερίδα Στύλος Ορθοδοξίας κυκλοφορεί σε επιλεγμένα περίπτερα σ' όλη την Ελλάδα

Συντάκτης: Ένας δούλος Κυρίου
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας Τεύχος 89 Απρίλιος 2008


ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr