Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Φόρμα αποστολής άρθρου
Ονοματεπώνυμο

e-mail αποστολέα

e-mail παραλήπτηΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).


Σχόλιο που θα συνοδεύει την είδηση (προαιρετικό)


Κείμενο προς αποστολή:
(09/10/2007 17:26)

Γράφει ο Διονύσης Μακρής

Η προσήλωση του σύγχρονου ανθρώπου στην ανομία έχει εξαγριώσει τον Παντοκράτορα. Τώρα ο Κύριος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει αυτά τα καρκινώματα που διεσπάρησαν στη γη και αποσκοπούν να μετατρέψουν αυτή από έναν ωραίο κύκνο που ήταν σε σκαντζόχοιρο. Καρκινώματα που εγκλωβίζουν τη σκέψη μας στο πώς να αποκτήσουμε χρήματα και να κάνουμε ανομίες. Τα καρκινώματα αυτά αλλοιώνουν τον χαρακτήρα μας. Καθιστούν τις καρδιές μας παγερές, σκληρές σαν του Φαραώ, απάνθρωπες και ελεεινές απομακρυσμένες από τον Θεό.
Την σκληρότητα αυτή και την ασχήμια του σύγχρονου ανθρώπου ακολουθεί κατά πόδας και η φύση. Και αυτή με τη σειρά της αλλοιώθηκε, χάλασε... Γι’ αυτή την αλλοίωση φρόντισαν και φροντίζουν ιδιαίτερα οι επιστήμονες μας, οι οποίοι έκαναν την ασυδοσία τρόπο ζωής και επίκεντρο της έρευνας τους. Έφεραν τα χημικά, όχι ως βοήθεια για τους ανθρώπους και διευκόλυνση της ζωής τους αλλά για να αυγατίσουν τα πλούτη των πολυεθνικών εταιριών και των αρχόντων της ανομίας... Εργάζονται νυχθημερόν για να καταστρέψουν το ωραίο σχέδιο που ο Παντοκράτωρ έκανε.
Έχουν βαλθεί υπό την καθοδήγηση του Βελζεβούλ να ξηλώσουν το όμορφο κέντημα του Κυρίου. Έχουν προσανατολίσει τη σκέψη τους στο πως να καταστρέψουν τη μάννα γη, που σαν αιώνια γυναίκα μας τροφοδοτεί από τα σπλάχνα της για να ζούμε. Επιδιώκουν σήμερα οι υπερόπτες να διασπάσουν το άβατο του Θεού μέσα από ασύνετους πειραματισμούς. Παίζουν με τη φωτιά, δηλαδή το πυρ που είναι ο ήλιος που μας φωτίζει. Μολύνουν το ύδωρ που συμπληρώνει το έργο του σοφού Θεού. Λησμονούν οι αθεόφοβοι ότι ο Παντοκράτωρ δεν έκανε τίποτε χωρίς σκέψη. Η ασέβεια που επιδεικνύουν έναντι του Δημιουργού του Σύμπαντος κόσμου θυμίζει την παλαιά Βαβέλ. Θυμίζει τα Σόδομα και τα Γόμορρα.
Αλλά μήπως την ασυδοσία τους την τροφοδοτούμε και εμείς; Μήπως βαραίνει και εμάς η ευθύνη της αδιάλειπτης όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια προσήλωσης τους στην ανομία; Μήπως και εμείς με την προκλητική έναντι του Θεού συμπεριφορά μας συνηγορούμε στο συνεχές έγκλημα που διαπράττουν; Γιατί Χριστιανοί μου όλα όσα βλέπουμε και δεν βλέπουμε συνθέτουν την εικόνα της δημιουργίας του Σύμπαντος κόσμου. Έτσι, όταν εμείς παραβαίνουμε τις εντολές του Θεού, όταν πορνεύουμε, μοιχεύουμε κλέβουμε και ασελγούμε χωρίς αιδώ στην πιο τέλεια εικόνα του Θεού με κάθε τρόπο και μέσο στον άνθρωπο, τότε στην ουσία γινόμαστε εργάτες της ανομίας. Τότε γινόμαστε συνοδοιπόροι των αποστατών του ουρανού, δηλαδή των δαιμόνων. Κατά κυριολεξία γινόμαστε τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου και ματώνουμε τον όμορφο κύκνο που δημιούργησε ο Παντοκράτωρ.
Καλοί μου Χριστιανοί, δυστυχώς καταντήσαμε τη ζωή μας κολαστήριο. Χάσαμε το νόημα της αληθινής ζωής. Λησμονήσαμε ότι είμαστε πάροικοι σε τούτο τον κόσμο. Πάψαμε να επιζητούμε τα της άνω αιώνιας ζωής. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πως οι πόλεις μας και τα χωριά μας ταυτίστηκαν με τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Δεν νοιαζόμαστε για την αιώνια ζωή, γιατί αν πραγματικά νοιαζόμαστε τότε οι πράξεις μας θα ήταν πιο καλές. Καταστήσαμε το εγώ μας κέντρο του κόσμου. Ντυθήκαμε με το ένδυμα της κενοδοξίας. Βαδίζουμε σε χωράφια πλεονεξίας. Μετατρέψαμε τον πλησίον μας, που είναι ζωντανή εικόνα του Τριαδικού μας Θεού σε παντοτινό εχθρό. Βάλαμε στη θέση της πίστης την ασύνετη δαιμονική λογική. Επιχειρούμε με τις πράξεις μας να εκδιώξουμε το Θεό από τη ζωή που Εκείνος δημιούργησε. Στην ουσία δηλαδή χτυπάμε μαχαιριές στον ίδιο μας τον εαυτό και στο τέλος αν επιμείνουμε στην τακτική αυτή γινόμαστε αυτόχειρες, φονιάδες της ίδιας μας της ζωής.
Χριστιανοί μου ας μην ξεχνάμε πρωτίστως να προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας. Να ζητάμε και να ικετεύουμε μετά δακρύων να τύχουν του ελέους του Τριαδικού μας Θεού, έτσι ώστε να τύχουν στην ποθητή πατρίδα όλων μας τον Παράδεισο. Να προσευχόμαστε για να κάνουμε πιο φωτεινό το δρόμο μας. Θα μου πείτε πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει όταν εμπιστευθούμε και πάλι τον Κύριο. Τότε θα γευτούμε και θα ζήσουμε την ευημερία. Θα γίνει όταν ακούμε κάθε δειλινό τα βήματα του Κυρίου μας, που έρχεται καθημερινά να επικοινωνήσει με τα παιδιά του, όπως τότε με τον Αδάμ. Να προσευχόμαστε και να μην βαρυγκωμάμε. Ένας σοφός γέροντας των Αγράφων με παρρησία Χριστού αναφέρει πως όταν το ενδιαφέρον μας στραφεί με την έννοια της θυσίας και της αγάπης προς τους άλλους, τότε τραβούμε την προσοχή του Χριστού της Παναγίας μας, του Τιμίου Προδρόμου των Αγίων και των Ασωμάτων δυνάμεων. Τότε μας μιλά ο ουρανός και τότε Άγγελος Κυρίου μας ταξιδεύει στον έβδομο ουρανό.
Αλλά πως άραγε θα φθάσουμε σε τέτοιους ευλογημένους δρόμους; Αρκεί από εμάς ένα βήμα, ένα νεύμα προς τον Χριστό για να αρχίσει το θαύμα να εξελίσσεται μπροστά μας.
Θα σας αποκαλύψω ένα μεγάλο μυστικό, που μου ψιθύρισε ένας σοφός ιερωμένος. «Ο Χριστός μας, είπε, φόρεσε την πανοπλία του. Έχει βάλει πάλι το Χέρι Του να προστατέψει τον πλανήτη γη και να κάψει τα δηλητηριώδη μικρόβια του καρκινώματος. Έχετε εμπιστοσύνη. Να μην νομίζετε ότι τα ακραία φαινόμενα της φύσης, οι καύσωνες, οι πλημμύρες κ.τ.λ. είναι για κακό σας. Κάθε άλλο. Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της επαναφοράς της ισορροπίας στον πλανήτη. Προσεύχεσθε και ο Χριστός να θυμόσαστε πως δεν σταυρώθηκε τσάμπα. Σας αγαπάει και θα κάνει και πάλι τη γη κύκνο και με τη ρομφαία Του θα εκδιώξει τους σκαντζόχοιρους. Προσεύχεσθε νύχτα και ημέρα για να μπορέσετε να πάρετε το εισιτήριο και να ανεβείτε στο τρένο του Θεού που οδηγεί στη Βασιλεία των ουρανών. Να βοηθάτε τους πονεμένους, γιατί σ’ αυτούς θα γνωρίσετε και τον Κύριο, αφού βρίσκεται πάντα κοντά στον πονεμένο. Να μην κρίνετε τους ιερείς, ο Κύριος ξέρει γι’ αυτούς. Να ελέγχετε καθημερινά τις πράξεις σας.
Να είστε πιστοί και δημιουργικοί. Να μην χαλάτε αυτά που ο ουράνιος Πατέρας μας δημιούργησε. Να κτίσετε πάλι τα θεμέλια. Διορθωθείτε και μην κάνετε ανομίες. Χαλάσατε τα πάντα. Μην ακούτε τις σειρήνες, βροντοφωνάζει ο Κύριος. Οι έχιδνες και ο δράκος Βελζεβούλ σας παρασύρουν με τις αλλόθρησκες δοξασίες που σας σερβίρουν ακόμη και μέσα στα σπίτια σας».
Χριστιανοί μου, οι άνθρωποι σήμερα γίναμε σκουλήκια γυμνά. Ωστόσο εάν πραγματικά θέλουμε να ανέβουμε πνευματικά τότε ο Κύριος μας ντύνει, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον μεταξοσκώληκα. Ντύνεται με υπομονή και σιγά –σιγά και τελειώνει με το καλύτερο μετάξι. Τότε πετά στον έβδομο ουρανό. Ακολουθείστε την οδό του μεταξοσκώληκα και αποκτήστε το ένδυμα του νυμφώνος για να λάβετε μέρος στο μεγάλο δείπνο που ο Τριαδικός Θεός έχει ετοιμάσει για τα παιδιά του. Γένοιτο.

Συντάκτης: Διονύσης Μακρής
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας τεύχος 83


ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr