Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Φόρμα αποστολής άρθρου
Ονοματεπώνυμο

e-mail αποστολέα

e-mail παραλήπτηΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).


Σχόλιο που θα συνοδεύει την είδηση (προαιρετικό)


Κείμενο προς αποστολή:
Αφετηρία σημαντικών εξελίξεων η εφετινή Πασχαλιά για όλον τον κόσμο

Ως επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων θεωρείται πλέον η Ελλάδα ανά την οικουμένη. Οι Έλληνες μετά την Ανάσταση του Χριστού μας καλούνται και προσκαλούνται ανοικτά να τεθούν επικεφαλής μίας παγκόσμιας ιεραποστολικής εκστρατείας. Μίας εκστρατείας που θα αποβλέπει στην ενημέρωση και το συντονισμό των Εθνών με τη λυτρωτική συχνότητα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Καλούνται να ηγηθούν των θυσιών του Νέου Ισραήλ κατά το ρηθέν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όταν συνάντησε τους Έλληνες «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου».
Προσκαλούνται και πάλι να επιβεβαιώσουν πως το θησαυροφυλάκιο που κρύβει το θησαυρό του κάθε ανθρώπου βρίσκεται στην ορθή σύνδεση με την Αγία Τριάδα. Το θησαυροφυλάκιο αυτό ανοίγουν δυό μόνο κλειδιά. Είναι τα κλειδιά της άκρας ταπείνωσης και της αγάπης, στη θυσιαστική όμως μορφή και εκδήλωση της προς τον Θεό και τον πλησίον.
Η Ελλάδα ήταν πάντα το κέντρο της σοφίας. Οι μεγάλοι άνδρες της που φώτιζε ο Θεός αποτέλεσαν την προίκα του ουρανού που πρόσφερε ανιδιοτελώς στην οικουμένη. Και γι’ αυτό το λόγο έχουν γίνει μήλον της έριδος. (βλ. Μέγας Αλέξανδρος). Τώρα η Ελλάδα, το μικρό αυτό κρατίδιο προσκαλείται και πάλι να ηγηθεί νέων αγώνων. Ήδη πολλοί Έλληνες αναμένουν στην αφετηρία το εναρκτήριο λάκτισμα για να φέρουν ως νέοι λαμπαδηδρόμοι το φως Χριστού σ’ όλον τον σκοτεινιασμένο και απελπισμένο πλανήτη. Σύγχρονοι και παλιοί γέροντες ασκητές ήδη φωνάζουν για να ακουστεί παντού πως το «μικρό κρατίδιο θα πάρει πολλές δάφνες από τον Κύριο και ο Όλυμπος θα λάμπει ως πυγολαμπίδα στις καρδιές των πιστών».
Κατά παρόμοιο τρόπο με την περίοδο του 1821, που η φλόγα της λευτεριάς απλωνόταν ασταμάτητα στις καρδιές των Ελλήνων απλώνεται και σήμερα η φλόγα της επιστροφής στην σωτήρια λυτρωτική σχέση μεταξύ ουρανού και γης, στην αγιότητα, που ήδη σιγοκαίει στις καρδιές πολλών Ελλήνων. Αυτοί θα κληθούν σύντομα να αναλάβουν τα ηνία, ως νέοι γέροντες του Μωριά και Μακρυγιάννηδες για να εκδιώξουν το μεγαλύτερο εχθρό της ανθρωπότητας, το μιαρό Σατανά και να εξοντώσουν ολοσχερώς το επί γης αχυρένιο βασίλειό του, στο όνομα του αναστάντος Ιησού Χριστού μας.
Νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδος, είναι έτοιμοι να λάβουν την ευλογία του Αγίου Δημητρίου και ως νέοι Άγιοι Νέστορες να κατατροπώσουν τον Λυαίο που έχει τρομοκρατήσει και έχει επιβάλλει με τη δύναμη του το νόμο των δαιμόνων. Νόμος που νοείται και εκλαμβάνεται ως ασυδοσία, ως κοινωνική σήψη, ως απελπισία και απόγνωση... Στα σύγχρονα λοιπόν στάδια που ήδη έχουν στηθεί σ’ όλον τον πλανήτη οι νέοι Νέστορες θα πολεμήσουν σκληρά με το δαίμονα για του Χριστού την πίστη την Αγία. Και με το φως της Αναστάσεως του Χριστού μας που έλαμψε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα διαλύσουν το σκότος και κάθε δαιμονική σκοτεινή ασύδοτη δύναμη. Θα γκρεμίσουν το αχυρένιο βασίλειο του διαβόλου που εκ πρώτης όψεως φαίνεται απόρθητο αλλά ήδη κλυδωνίζεται από τη νέα νίκη του Ιησού του Ναζωραίου.
Και δια του τρόπου αυτού θα διαλυθεί το βασίλειο του διαβόλου όπως ακριβώς καταστράφηκε ολοσχερώς η ασεβής στον τριαδικό αληθινό Θεό και Δημιουργό του Σύμπαντος κόσμου Ιερουσαλήμ που αμφισβήτησε τον Υιό του Θεού επειδή πίστευε πως με το σταυρικό θάνατό Του θα κυριαρχήσει στους αγρούς του Κυρίου, όπως αναφέρει η αντίστοιχη παραβολή του Ευαγγελίου.
Το ελληνικό Έθνος λοιπόν προικισμένο και οπλισμένο με την περίσσεια χάρη και τις ευλογίες που πρόσφερε ο Θεός ως αντίδωρο -επιβράβευση των αγώνων παλαιών και συγχρόνων αγίων θα κληθεί να επιβεβαιώσει σύντομα τη ρήση του καλού γέροντα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού αλλά και τα λεγόμενα συγχρόνων αγίων μορφών, όπως των Αγιορειτών γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου.
Και αυτό ήδη το γνωρίζουν τα δαιμόνια που φρίττουν ακόμη και στο άκουσμα του ευλογημένου από τον Θεό εθνικού μας ύμνου. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ανοικτά και απροκάλυπτα τα δαιμόνια υβρίζουν το Έθνος μας, ως το καταραμένο Έθνος, το οποίο επιθυμούν διακαώς να εξαφανίσουν από προσώπου γης. Διαισθάνονται, ως λέγει ένας σοφός σύγχρονος γέροντας τη συντριβή τους και ενοχλούνται.
Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί μην πτοείστε. Σηκώστε τα χέρια στον αναστημένο Ιησού μας και ζητήστε Του να ανάψει μέσα στην καρδιά σας το φως της Ανάστασης. Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι μπείτε στο πλοίο της δόξης του Τριαδικού Θεού και συντονιστείτε με τους λυτρωτικούς ήχους του ουρανού. Ήχοι που εκπέμπονται από τη συχνότητα της αγάπης προς το Θεό και το πλησίον... Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κλείστε τα αυτιά σας στις εκκωφαντικές δαιμονικές σύγχρονες σειρήνες. Αναζητήστε κατά το παράδειγμα του Οδυσσέα την χαμένη Ιθάκη, δηλαδή τον Παράδεισο που αποτελεί την μόνη αληθινή και αιώνια πατρίδα του ανθρώπου. Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θυμηθείτε πως είσαστε συνεχιστές ηρώων. Μην δειλιάζετε αλλά με τόλμη και πίστη αρματωθείτε με τα όπλα του Χριστού. Αγωνιστείτε να αποτινάξετε τη σκλαβιά που επέφερε ο μιαρός σατανάς στην ανθρωπότητα. Και μη λησμονείτε ότι ως Έθνος έχουμε προικισθεί με το σθένος του νικητή, το οποίο ανανεώνεται πάντοτε από τη γερή και ακλόνητη πίστη που έχει ως θεμέλιο τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού μας.
Το ποθούμενο που προαναγγέλλει ο Άγιος Κοσμάς είναι κοντά. Ο νέος Μέγας Αλέξανδρος ήδη ετοιμάζεται για το χρίσμα. Ετοιμάζεται να ανοίξει δρόμους σε Δύση και Ανατολή με το ανίκητο σπαθί του. Να ετοιμάσει το έδαφος ώστε η Ορθοδοξία, η μόνη αληθινή πίστη και το ευαγγέλιο του Χριστού να φωτίσουν την εγκλωβισμένη σε ψεύτικους θεούς και είδωλα ανθρωπότητα.
Γι’ αυτό Χριστιανοί μου πάψτε να είστε διστακτικοί. Πάψτε να εγκλωβίζεστε στα εφήμερα. Απλώστε το χέρι σας με ειλικρινή και αγνή διάθεση στον Χριστό μας. Ζητήστε Του να σας βοηθήσει να απεγκλωβιστείτε από το θέλημά σας και να ακολουθήσετε το θέλημά Του. Γιατί μόνο έτσι θα δείτε στην καρδιά σας τη λάμψη του αναστάσιμου φωτός. Γιατί μόνο έτσι θα γίνετε αυτόπτες μάρτυρες της κατά κράτος ήττας των δυνάμεων της διαβολικής νέας τάξης.
Χριστός Ανέστη, αδελφοί.

Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007


ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr