ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Πάψτε να ακολουθείτε το παράδειγμα των Φαρισαίων-Διώξτε τον ενδοτισμό και την υποτέλεια στην κοσμική εξουσία -Κάντε προτεραιότητα στην κοινωνία μας το Ευαγγέλιο του Χριστού
Η εκλογή νέων βοηθών Επισκόπων, η εκκλησιαστική εκπαίδευση και η χρηματοδότηση από το Δ’ Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης αποτελούν τη θεματογραφία της συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος στις αρχές Οκτωβρίου. Εκ των ανωτέρω θεμάτων συζήτησης εύλογα διαπιστώνεται και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επικεφαλής ρασοφόρων της Εκκλησίας μας, το οποίο όμως είναι μακράν της εντολής που έλαβαν ως διάδοχοι των Αποστόλων.
Γιατί η παντελής απουσία από τις συζητήσεις στην σύναξη της Ιεραρχίας ιεραποστολικού προσανατολισμού, τη στιγμή που η Ευρώπη πιέζει για αλλαγές στη διδασκαλία της ιστορίας μας και διακαώς επιδιώκει κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών δηλοί δυστυχώς τον υφιστάμενο ενδοτισμό και την επικρατούσα δουλικότητα σε «διαταγές» έμμεσες η άμεσες γνωστών σατανοκρατούμενων κοσμικών εξουσιών. Φανερώνει ακόμη ευθαρσώς την αδυναμία αντίδρασης αυτών που επιλέχθηκαν για να καταστούν θεματοφύλακες της πίστης μας και να ομολογούν πρώτοι απ’ όλους τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Ο ορατός ενδοτισμός σε μεγάλο αριθμό ανωτάτων ρασοφόρων μάλιστα παρουσιάζεται μέσα από την φθηνή παρασκηνιακή η μη συναλλαγή οικονομικής κυρίως χροιάς με την εκάστοτε κοσμική εξουσία. Εκδηλώνεται μέσα από μία παρουσίαση δαιμονικής-ίσως και εξαγοράσιμης- ταπεινολογίας, που κατά τον κοινό σκεπτόμενο νου αποτελεί την κρούστα στα λιμνάζοντα ύδατα μίας γενικής απραξίας.
Γιατί καλέ μου Ιεράρχη, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να συνομιλείς και να σφιχταγκαλιάζεσαι μ’ αυτόν που τάχθηκε ανοικτά υπέρ της σύζευξης των ανωμάλων, γνωστή ως «γάμος ομοφυλοφίλων» και μάλιστα μέσα από τον πολιτικό συνδυασμό του επιχειρεί να την επιβάλλει. Δεν δύνασαι σεβαστέ ανώτατε ρασοφόρε μου, να ικανοποιείς, ίσως και με εφήμερα ανταλλάγματα κατά το παράδειγμα των Φαρισαίων, τις επιθυμίες του οιανδήποτε πολιτικού άρχοντος που επιδιώκει να ενδυθεί προβιά προβάτου ενώ στην πραγματικότητα είναι βαρύς λύκος για να μαζέψει ψήφους ανύποπτων πιστών. Δεν μπορείς να αγνοείς το παράδειγμα του αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων. Δεν μπορείς καλέ μου Ιεράρχη να επιδιώκεις στήριξη από το Δ’ Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης για να ενισχύσεις και να ενδυναμώσεις δήθεν τα έργα Φιλανθρωπίας τη στιγμή που γνωρίζεις τις αντεκκλησιαστικές επιδιώξεις αυτών που προσφέρουν τα χρήματα. Δεν μπορείς καλέ μου Ιεράρχη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και διαφορές να επιλέγεις τη σιωπή για να εξασφαλίσεις την ψευτο-ισχύ μίας εφήμερης εξουσίας που σου εδόθη...
Οι επιλογές αυτές δεν ανήκουν στη σφαίρα της δικής σου δικαιοδοσίας. Εσύ επιλέχθηκες ως Επίσκοπος στην Εκκλησία μας. Αναδείχθηκες διάδοχος των Αποστόλων για να εργάζεσαι αποκλειστικά στο κήρυγμα, στη μετάδοση του ευαγγελικού λόγου, στη συνειδητοποίηση από τον άνθρωπο των κανόνων λειτουργίας του αγρού του Κυρίου. Εξελέγης να είσαι ποιμένας και όχι να διακονείς τράπεζες και σαν το Ιούδα τον Ισκαριώτη να κρατάς ταμεία και περιουσίες, στοιχεία που εν δυνάμει εμπεριέχουν και την προδοσία... Δεν είναι καλέ μου ρασοφόρε ο ρόλος σου αυτός. Μοναδικό σου έργο είναι να τηρείς ανόθευτη την εντολή του Κυρίου, να θωρακίζεις το ποίμνιό σου και να εργάζεσαι επίμονα για την σωτηρία του ανθρώπου.

Μην οργίζεσθε

Σας ακούω να διαμαρτύρεστε, να εξοργίζεσθε, να φωνασκείτε να ταυτίζεστε με το σύστημα της ανομίας και να γίνεσθε ενεργά μέλη και μάλιστα πρωτοπόρα του μυστηρίου της ανομίας. Ισχυρίζεσθε πως είναι αβάσιμη η κριτική και επιστρατεύετε το γεγονός λ.χ. πως υπήρξε αντίδραση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και ορισμένων Ιεραρχών στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών και στην απόφαση της κυβέρνησης. Μα αρκεί αυτό καλέ μου Ιεράρχη;
Πρέπει να πάψεις να εθελοτυφλείς στη διαδικασία που επιβάλλουν παρασκηνιακά οι τέκτονες και οι στοές, η οποία αποβλέπει στην υποβάθμιση της κατήχησης των Ελλήνων Ορθοδόξων και στην αλλοίωση μέσω των αιρετικών δοξασιών της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Θεωρείς πως η δρομολογημένη από ξένα και εγχώρια κέντρα ανομίας διαδικασία αυτή θα αλλάξει από μία απλή επιστολή διαμαρτυρίας;
Μην εξαπατάσαι και μην εφησυχάζεις. Έχεις υποχρέωση, καλέ μου Ιεράρχη εκ των όρκων που έδωσες να διαφυλάττεις με κάθε μέσο τα ιερά και όσια της αγίας μας Ορθοδοξίας και να καταστρέφεις τις παγίδες του Βελζεβούλ.
Γι’ αυτό απαιτείται και χρειάζεται εγρήγορση και λήψη άμεσων μέτρων, που θα αναδείξουν και πάλι ως προτεραιότητα το ιεραποστολικό πνεύμα των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Χρειάζεται να αλλάξεις γραμμή και νοοτροπία και να μην γίνεσαι ασυνειδήτως με τη στάση εφησυχασμού και νωχέλειας πιόνι στην σκακιέρα των κάθε λογής τεκτόνων -σατανιστών, που βάλλουν κατά της πατρίδος μας εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την έλλειψη κατήχησης.
Η Εκκλησία μας σήμερα καλέ και σεβαστέ μου ρασοφόρε δεν έχει τόσο ανάγκη για νέα ιδρύματα αλλά για ενίσχυση της κατήχησης. Η Εκκλησία μας δεν έχει ανάγκη από νέους μιτροφόρους ρασοφόρους που η εκλογή τους μάλιστα αντιτίθεται σε βασικούς ιερούς κανόνες, αφού θα είναι Επίσκοποι άνευ ποιμνίου. Έχει όμως, άμεση ανάγκη για νέους δυναμικούς ποιμένες και όχι από ανίκανους βολεψάκηδες και τεμπέληδες που εκμεταλλευόμενοι τις ελλείψεις και ... τις ανίερες σχέσεις ονειρεύονται και εκλαμβάνουν ως πρωτοκαθεδρίες, θέσεις διακονίας. Που ακούστηκε ένας Επίσκοπος να έχει βοηθό έναν άλλο Επίσκοπο; Που ακούστηκε ένας Επίσκοπος να μην αποτελεί μέλος Συνόδου;
Αφήστε λοιπόν τη νωχελική νοοτροπία της φθηνής συνδιαλλαγής με την πολιτική εξουσία, η οποία κατάφερε με οικονομικά ανταλλάγματα και σιμωνίες να σας επιβάλλει ακόμη και ευτελή πρόσωπα που δεν άξιζαν του Επισκοπικού τίτλου που έλαβαν... Μην κρύβεστε, η ευθύνη βαραίνει όλους εσάς που εμμένετε να κλείνετε την πόρτα στην αξιοκρατία και την αγιότητα και εμποδίζετε να εισέλθει το Άγιον Πνεύμα. Εσάς τους ρασοφόρους εραστές εφήμερων πρωτοκαθεδριών, τις οποίες στηλιτεύει ο Άγιος Προφητάναξ Δαυίδ. Εσάς που επιμένετε να προωθείτε με ένδυμα την ιδιοτέλεια ρασοφόρους υποτελείς και αδόκιμους. Σας ικετεύω. Καταστρέψτε καλοί μου Ιεράρχες το μανδύα της ιδιοτέλειας που σας εμποδίζει στην αγνή προσέγγιση σας με τον τριαδικό μας Θεό. Γίνετε πιο ουσιαστικοί, πιο ένθερμοι στην πίστη, πιο δυνατοί και κηρύξτε Ιησού Χριστό. Ακολουθείστε τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και γίνετε μιμητές του Χριστού για να επανέλθει το θαύμα ως απλή καθημερινότητα στους κόλπους της Εκκλησίας μας.
Αφήστε τις διοικητικές ασχολίες σας και τις διαχειριστικές κοσμικές ενασχολήσεις και ταυτισθείτε με την φτωχολογιά. Επισκεφθείτε τόπους που βασιλεύει η απελπισία και ο πόνος και δώστε το μήνυμα της σωτηρίας. Γκρεμίστε τα τείχη της δαιμονικής πολυτέλειας και γίνετε ένα με τη θυσία και την ανιδιοτελή προσφορά. Γιατί έτσι θα προσεγγίσετε τον απλό βιοπαλαιστή, τον Έλληνα οικογενειάρχη, τον δύστυχο αγωνιστή πατέρα και την απελπισμένη μάνα. Έτσι θα συναντήσετε τον απογοητευμένο νέο που αναζητεί να βρει το δρόμο του μέσα από τα σερβιριζόμενα αδιέξοδα της τεκτονικής διαπλοκής, τα ναρκωτικά και τη φιλοσοφία της ευτελούς ηδονής.
Στα στέκια αυτά άλλωστε καλέ μου ρασοφόρε είναι βέβαιο πως θα συναστραφείτε με τον Χριστό μας, την Παναγία μας, τους Αγγέλους, τον Τίμιο Πρόδρομο, τους Αγίους και Οσίους, οι οποίοι αγωνίζονται για να αλλάξουν την πορεία του πλοίου της ανθρωπότητας που οδεύει προς το χείλος του γκρεμού.
Καλοί μου και σεβαστοί Ιεράρχες, συγχωρέστε με. Δεν είναι ο στόχος μου και ο σκοπός μου εγώ ο ευτελής, ο χειρότερος όλων σας, ο άθλιος, ο σκώληξ, ο αναιδής να κάνω υποδείξεις. Γνωρίζω καλώς πως πολλοί από εσάς εργάζονται επιμελώς κάνοντας πράξη την βαριά παρακαταθήκη που έλαβαν. Συμμερίζομαι ακόμη την άποψή σας, ότι δεν μπορεί να μπαίνουν όλα στο όνομα μίας καλοπροαίρετης κριτικής στον ίδιο κουρβανά.
Όμως, ο πόνος της καρδιάς μου για την κατάντιά μας είναι τέτοιος που με παρακινεί και φωνή εξ ουρανού με προστάζει να σας ζητήσω μέσα από την αδόκιμη και ίσως παρεξηγήσιμη γενίκευση του λόγου μου να πρωτοστατήσετε σαν τον Άγιο Κοσμά μας, τον μεγάλο αυτό αγωνιστή του Κυρίου στην αναγκαία αυτή αλλαγή. Να τινάξετε τη σκλαβιά που υπεβλήθη από τον Βελζεβούλ και τα επίγεια όργανά του. Να μετατρέψετε τα σπίτια σας σε σχολεία της Ορθόδοξης πίστης. Να φέρετε και πάλι το κήρυγμα του Χριστού και το Ευαγγέλιο στην πρώτη γραμμή. Να κάνετε την αλήθεια για τον Χριστό βίωμα. Να επιβάλλεται έστω και με θυσίες τους κανόνες λειτουργίας του Παντοκράτορα στη γη για να έχει και πάλι η ανθρωπότητα τις ευλογίες και να βασιλεύει η ειρήνη. Να αναταράξετε όπως οι άγγελοι τα λιμνάζοντα ύδατα της δαιμονικής απραξίας. Να σπάσετε τις αλυσίδες του αιχμάλωτου σήμερα Βελζεβούλ και να εκδιώξετε με την αγιότητα του βίου σας και το παράδειγμά σας τα «ταγκαλάκια» από τις πόλεις και τα χωριά.
Κάντε λοιπόν τόπο στη συνεδρίαση αυτής της Ιεραρχίας στο Άγιο Πνεύμα. Σπάστε τα ερμητικά κλειστά παράθυρα για να εισέλθει ο Παράκλητος και να εγκαινιαστεί δια του τρόπου αυτού η αίθουσα συνεδρίασης, ως αφετηρία επαναφοράς στις δοκιμασμένες οδούς της αγιότητας.
Θυμήσου καλέ μου Ιεράρχη τα λόγια του Κυρίου μας προς τους μαθητές τους πως θα ξεχωρίζετε από την άδολη αγάπη που θα υπάρχει στη σχέση σας. Κάνε πραγματικότητα τα λόγια τούτα κλειδώνοντας την υποκρισία και την υπερηφάνεια έξω από το κτίριο της Ιεράς Συνόδου. Δώστε με μία φωνή προς κάθε κοσμική εξουσία το μήνυμα της ενότητας, το οποίο θα τραντάξει την κατευθυνόμενη από κέντρα ανομίας πολιτική εξουσία.
Σας εγγυώμαι πως ένα τέτοιο ανιδιοτελές μήνυμα ενότητας θα επιφέρει το σεισμό και το φόβο στα θρασύδειλα πιόνια της εξουσίας των Τεκτονικών σατανιστικών Κέντρων της ανομίας εγχώρια και ξένα. Σας εγγυώμαι πως αυτό το μήνυμα της ενότητας που θα συνοδεύει η ελπίδα μόνο προς τον Κύριο και όχι προς τους άρχοντες του κόσμου τούτου θα φέρει μεγάλες ευλογίες στον ποτισμένο με αίμα αγίων τόπο που λέγεται Ελλάδα.
Γιατί τότε και μόνο τότε η εξουσία που σας παραχωρήθηκε από τον Κύριο θα αποκτήσει ουσία. Τότε επίκεντρο και προτεραιότητα του ενδιαφέροντός σας θα γίνει η σωτηρία του ανθρώπου που είναι το πρωτεύον και το ζητούμενο σήμερα.

Ένας δούλος Κυρίου


Συντάκτης: ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Εκτύπωση από orthodoxia.gr - ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ   21/07/2019
http://www.orthodoxia.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~