Home page
Εκδόσεις ΑΚΤΕ - AKTE Publications
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
Συνοπτική Παρουσίαση
Έρευνα
Τώρα ήταν η ψίχα... ύστερα θα είναι η τρίχα
(12/11/09 14:05)

Ένα κομματάκι ψωμιού τύπου μπαγκέτας, που σύμφωνα με τους επιστήμονες έπεσε από διερχόμενο πουλί ήταν η αιτία για να υπερθερμάνει και να σταματήσει ξανά τον επιταχυντή του CERN, τη στιγμή που οι επιστήμονες είχαν ξεκινήσει τη σταδιακή επαναλειτουργία του. Το περιστατικό αυτό έγινε στις 3 Νοεμβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών προκαλώντας βραχυκύκλωμα σε μια εξωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση που εξυπηρετεί τους τομείς 7-8 του επιταχυντή μ’ αποτέλεσμα την εκ νέου διακοπή του!!! Υπενθυμίζουμε ότι ο πολυδιαφημιζόμενος επιταχυντής –πρόκληση για ολάκερη την ανθρωπότητα που επιχειρεί πειράματα παρόμοια μ’ αυτά της πάλαι ποτέ Ατλαντίδας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας πέρυσι τον Σεπτέμβριο λόγω σοβαρής τεχνικής βλάβης από διαρροή υγρού ηλίου. Καλέ μου επιστήμονα γιατί δεν θέλεις να παραδεχθείς ότι με την πολύπλευρη αυτή διαδικασία του διαπλανητικού οργάνου τα έχετε κάνει μπάχαλο. Τώρα ήταν η ψίχα, ύστερα θα είναι η τρίχα...

 
Οι δήθεν ανεξάρτητες Αρχές και Εξουσίες και το μάθημα των θρησκευτικών
(14/12/08 14:53)
Ως κέντρα κατευθυνόμενης παραεξουσίας και ως παραλογικά «άλλοθι» της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας λειτουργούν στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού παραλογισμού οι λεγόμενες «ανεξάρτητες» Αρχές. Ο ρόλος του ελέγχου των εξουσιών που τους αποδίδεται μέσω της ψευδεπίγραφης στήριξης πολιτών τις καθιστά πανίσχυρα κέντρα μίας παράλογης εξουσίας. Οι αποφάσεις τους υποκρύπτουν σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τον «ευρωπαϊκό» παράλογο τρόπο διοίκησης και αποσκοπούν στην ισοπέδωση πανανθρώπινων αξιών, κυρίως χριστιανικών. Οι εκφραστές αυτών των περιβόητων αρχών εξουσίας διυλίζουν συνειδητά τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον προκειμένου να επιβάλλουν στο όνομα δήθεν διεθνών συνθηκών και ευρωπαϊκών νόμων νέους κανόνες στη ζωή των πολιτών.
Δια του τρόπου αυτού προκαλούν, διχάζουν και εξυπηρετούν είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα άσπονδους «φίλους» και παρασκηνιακά κέντρα εξουσίας. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η εισήγηση μίας τέτοιας Αρχής για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων πριν από λίγα χρόνια.  
Εραστές της καταστροφής και της αποτυχίας οι επιστήμονες του CERN
(10/9/08 16:41)
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Τελεσίδικη και μη αναστρέψιμη σύμβαση με την αποτυχία έχουν συνάψει οι ασύνετοι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), οι οποίοι επιχείρησαν να πολυδιαφημίσουν το θεομίσητο και επικίνδυνο πείραμά τους προκειμένου να δικαιολογήσουν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων ευρώ που ξόδεψαν για τo ανόητο σχέδιο τους να φθάσουν δηλαδή στο άβατο του ουρανού και να εξισώσουν τον άνθρωπο με τον Θεό.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύεται και η πρόσφατη αλόγιστη εξωστρέφεια των επιστημόνων, οι οποίοι ενόψει των επισήμων εγκαινίων του CERN τον προσεχή Οκτώβριο θέλησαν να προετοιμάσουν τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών χωρών για το νέο αίτημα οικονομικής ενίσχυσης τους. Ήδη άρχισε ως ψίθυρος να διατυπώνεται αίτημα χρηματοδότησης της τάξης του 1% του ΑΕΠ ολοκλήρου του πλανήτη! Μιλάμε δηλαδή για δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε μια έρευνα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να τιτλοφορήσουμε λαϊκά πως αποσκοπεί στην αναζήτηση μιας «τρύπας στο νερό». Η ευρεία λοιπόν δημοσιότητα που εδόθη σε μια συνηθισμένη για το CERN δοκιμή αποσκοπούσε στην πειθώ των ηγετών όλου του πλανήτη για δήθεν ανακάλυψη νέων δεδομένων σε πηγές ενέργειας... ώστε να εγκρίνουν νέα κονδύλια.  
Δυναμώστε την πίστη και σηκώστε το λάβαρο του Θεού
(9/9/08 12:00)
Η σκληροκαρδία του ανθρώπου έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λυπάται που όλοι βάλθηκαν να χαλάσουν ότι ωραίο τους έδωσε ο Πατέρας μας Παντοκράτωρ. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δοκιμασίες του ουρανού που αποβλέπουν στο συνετισμό και στην αλλαγή προσανατολισμού του ανθρώπου αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο Φαραώ αντιμετώπιζε τις πληγές... Σεισμοί, λιμοί, πόλεμοι, χαλάζι, πλημμύρες, πείνα και το πυρ που κατακαίει τον πλανήτη ερμηνεύονται και εξηγούνται ως φυσικά φαινόμενα τα οποία οφείλονται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου!!! Επ’ ουδενί συσχετίζονται με την παγκόσμια αθλιότητα που κάνει τον Θεό να μας σιχένετε, όπως αναφέρει η κυρά Κατερίνα μια σοφή γιαγιά από την Κεφαλλονιά.
Έτσι οι φωτιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και οι ανεμοστρόβιλοι δεν είχαν καμιά σχέση με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πολιτείας να επιτρέψει το γάμο των ανωμάλων (ομοφυλοφίλων). Ούτε σχετίζονται με την ανθρώπινη ασυδοσία που αποβλέπει στην διαφήμιση του άσκοπου πλούτου και της αχαλίνωτης στα πάθη και τα ναρκωτικά ζωής! Ασφαλώς και δεν δύνανται οι καταστροφές να συσχετισθούν με τα ζωώδη απάνθρωπα πρότυπα που πλασάρει το Χόλιγουντ.  
Φρένο στους ασύνετους επιστήμονες του CERN
(27/6/08 18:20)
Σε νέα αναβολή προχώρησαν οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών του φοβερού και επικίνδυνου και προκλητικού έναντι του Θεού πειράματος που προγραμματίζουν να κάνουν. Ο χρόνος του πειράματος και λειτουργίας του επιταχυντή που φέρει την ονομασία «Άτλας» μετατέθηκε σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα τον Αύγουστο ενώ σύμφωνα με άλλα το προσεχές Φθινόπωρο.
Μάλιστα οι επικεφαλής του από πάσης απόψεως επικίνδυνου πειράματος θεώρησαν σκόπιμο να καθησυχάσουν τον κόσμο αλλά και την πλειάδα των συνετών επιστημόνων και συναδέλφων τους που αντιδρούν ότι τάχα δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος. Δυστυχώς οι ασύνετοι αυτοί επιστήμονες δεν κατανοούν ούτε θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι τα αλλεπάλληλα εμπόδια ανάφλεξης του «οχήματος» που επιχειρούν να θέσουν σε λειτουργία είναι εκ του Θεού. Αρνούνται να καταλάβουν πως το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή όλο και κάτι συμβαίνει δεν είναι τυχαίο.
Συμβαίνει αυτό καλοί μου επιστήμονες γιατί ο Θεός δεν το επιτρέπει. Αλλοίμονο λοιπόν στα μυαλά που το σκέφθηκαν. Αλλοίμονο, όταν θα πέσει η ρομφαία του Κυρίου στους ασυνείδητους αυτούς επιστήμονες. Οι νοσηροί αυτοί εγκέφαλοι πίστευαν, όπως κάποιοι άλλοι όμοιοι τους ίσως και λίγο πιο προχωρημένοι παλαιότερα, στην «μυθική» αλλά αληθινή Ατλαντίδα για την οποία μιλά σε λίγες μόνο αράδες ο Πλάτων πως δύναται να διασπάσουν το άβατο του Παντοκράτορα!  
Ανθρώπινο δικαίωμα ...και η ανωμαλία!
(17/6/08 12:34)

Ποιός θα περίμενε πως στην όμορφη Ελλάδα, η ανωμαλία και η κραιπάλη θα γινόταν το βασικό θέμα συζήτησης στα τηλεοπτικά παράθυρα σε μία εμφανή προσπάθεια αποδοχής τους από τον ελληνικό λαό! Ποιός θα περίμενε από έναν Ορθόδοξο Χριστιανό και μάλιστα υπουργό να ακούσει ότι η μη νομιμοποίηση της ανωμαλίας οφείλεται στην μη ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας!!! Και ποιός θα περίμενε πως θα υπήρχε ένας άρχων μίας επαρχιακής κοινότητας που ακολουθώντας τα χνάρια του Ιούδα Ισκαριώτη θα πρόδιδε αξίες και ιδανικά που εξασφάλισαν οι προπάτορές μας με αγώνες και θυσίες... Γιατί ως προδοσία νοείται η αλόγιστη πράξη του τελευταίου να ενδύσει την ανωμαλία, με νομικές διατάξεις και να υποστηρίζει χωρίς ίχνος ντροπής πως τούτο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα!!! Ως μεγαλύτερη όμως προδοσία εκλαμβάνεται η άμεση συνηγορία δυό αρχηγών ελληνικών κομμάτων στην απαράδεκτη πράξη του δημοτικού άρχοντα, οι οποίοι στη μέθη της πολιτικής εξουσίας και της παρασκηνιακής τεκτονικής συνδιαλλαγής που αυτή υποκρύπτει λησμόνησαν ότι η ψήφος του λαού εμπεριέχει και την ηθική υποχρέωση σεβασμού προς τις αξίες και ιδανικά της φυλής μας.

 
Επικίνδυνα πειράματα στην καρδιά της Ευρώπης
(23/4/08 15:47)

Του Διονύση Μακρή


Όταν τον Φεβρουάριο του 2007 αναφερθήκαμε στους κινδύνους που προκαλεί η ασέβεια συγχρόνων επιστημόνων προς τον τριαδικό Θεό κάποιοι μας ειρωνεύθηκαν, κάποιοι άλλοι μας κατηγόρησαν ότι εκφράζουμε μεσαιωνικές αντιλήψεις περί της επιστήμης ενώ υπήρχαν και ορισμένοι που μας εξύβρισαν και μας χλεύασαν. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε οι επιστήμονες των διακοσίων και πλέον χωρών που εργάζονται στο CERN, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών παρά τα εμπόδια και τα εμφανή μηνύματα του ουρανού συνέχιζαν ακάθεκτοι να χτίζουν τη νέα Βαβέλ, δίχως να λογαριάζουν ούτε τις προειδοποιήσεις που ελάμβαναν μέσα από μία σειρά δυσκολιών που δεν είχαν υπολογίσει. Βέβαια παραμένει μέχρι τώρα άγνωστος και ζητούμενος ο μεγάλος κίνδυνος στον οποίο θα βάλουν ολόκληρο τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Μετά λοιπόν από αλλεπάλληλες αναβολές, αποτυχημένες απόπειρες και σοβαρότατα προβλήματα αντί να συνετισθούν και να διορθωθούν, όρισαν νέες ημερομηνίες και σχεδιάζουν να κάνουν το ελεεινό και τρισάθλιο και φοβερό και λίαν επικίνδυνο πείραμα τους προς το τέλος Μαΐου. Είναι αλήθεια όμως πως η ζημιά που έχουν υποστεί από θεία παρέμβαση είναι πολύ μεγάλη και ευτυχώς παραμένει στους ιδίους ακόμη άγνωστη. Αναμένεται να την διαπιστώσουν εφόσον δεν τα παρατήσουν και επιμείνουν να λειτουργήσουν το «όχημα» τους για να ανακαλύψουν το λεγόμενο σωματίδιο του Θεού.

 
Τα καρκινώματα, ο κύκνος και ο σκαντζόχοιρος
(9/10/07 17:26)
Γράφει ο Διονύσης Μακρής

Η προσήλωση του σύγχρονου ανθρώπου στην ανομία έχει εξαγριώσει τον Παντοκράτορα. Τώρα ο Κύριος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει αυτά τα καρκινώματα που διεσπάρησαν στη γη και αποσκοπούν να μετατρέψουν αυτή από έναν ωραίο κύκνο που ήταν σε σκαντζόχοιρο. Καρκινώματα που εγκλωβίζουν τη σκέψη μας στο πώς να αποκτήσουμε χρήματα και να κάνουμε ανομίες. Τα καρκινώματα αυτά αλλοιώνουν τον χαρακτήρα μας. Καθιστούν τις καρδιές μας παγερές, σκληρές σαν του Φαραώ, απάνθρωπες και ελεεινές απομακρυσμένες από τον Θεό.
Την σκληρότητα αυτή και την ασχήμια του σύγχρονου ανθρώπου ακολουθεί κατά πόδας και η φύση. Και αυτή με τη σειρά της αλλοιώθηκε, χάλασε...  
Μη μαδάτε το τριαντάφυλλο...
(14/2/07 15:23)
Επικίνδυνα πειράματα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στόχο το άβατο του Παντοκράτορα

Του Διονύση Μακρή

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται εδώ και λίγες δεκαετίες γη και ουρανός. Οι άνθρωποι μεθυσμένοι από τις επιστημονικές αποκαλύψεις επιχειρούν διακαώς να κατακτήσουν το άβατο του Παντοκράτορα. Αποσκοπούν να διαπεράσουν το απόρθητο κέλυφος της δημιουργίας του Σύμπαντος κόσμου και να δημιουργήσουν ολοταχώς μια νέα Βαβέλ στο όνομα της ανεξέλεγκτης πλέον και ασεβούς επιστημονικής έρευνας, η οποία αποτελεί και το βασικό προμήνυμα της εποχής που θα ακολουθήσει. Εποχής μεγάλης θλίψης και πείνας σύμφωνα με τα λεγόμενα σοφών γερόντων της Ορθοδοξίας.
Στην ουσία ως οι κλέπτες και οι ληστές της ανάλογης περιγραφής του Ευαγγελίου οι ανόητοι αυτοί «διαφωτιστές» επιδιώκουν να εισέλθουν στον απόρθητο οίκο του Θεού από τη μάνδρα και τα παράθυρα και όχι από την είσοδο και μέσω του Ποιμένα Ιησού Χριστού. Αποτέλεσμα αυτής της φοβερής ανθρώπινης ματαιοδοξίας θα είναι να βυθιστούν στο σκότος τόσο όλοι αυτοί που επιχειρούν να βεβηλώσουν και να λεηλατήσουν τον οίκο του Κυρίου όσο και εκατομμύρια αθώες ανθρώπινες ψυχές που θα «γευτούν» τις επιπτώσεις των αλλόκοτων πειραμάτων μέσα από μια πιθανή σειρά νέων ασθενειών που ως επιδημία θα εξαπλωθούν στον πλανήτη.
Τη στιγμή λοιπόν που οι περισσότερες κοιμισμένες, ως αποδεικνύονται, κυβερνήσεις του πλανήτη ασχολούνται με το πως θα πιέσουν τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν να μην προβούν σε πυρηνικές δοκιμές που θα μολύνουν ακόμη περαιτέρω τη γη. Την στιγμή που οι αποβλακωμένες κυβερνήσεις ασχολούνται με προϋπολογισμούς και απολογισμούς και με την ευημερία των αριθμών, κάποιοι ανεγκέφαλοι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας, νεο-διαφωτιστές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Έρευνας (CERN) με τη χρηματοδότηση των 19 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ετοιμάζουν να βυθίσουν την ανθρωπότητα σε βαθύ σκότος.  
Πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες στα δίκτυα μάγων και μέντιουμ
Σαν δηλητηριώδη μανιτάρια ξεφυτρώνουν και αναπτύσσονται και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν, ακόμη και μέσα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι διάφορες παραχριστιανικές, ορθολογικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις, οι οποίες λειτουργώντας σε αποτυχημένες και αναθεωρημένες βάσεις του παλαιόθεν θρησκευτικού συγκρητισμού παρασύρουν αθώες ανθρώπινες ψυχές στον όλεθρο.
Καλλιεργούν μια δαιμονική μελλοντολογία που δυστυχώς συναρπάζει ακόμη και πλειάδα σύγχρονων πολιτικών ηγετών του πλανήτη, οι οποίοι μιμούμενοι τον Ιουλιανό τον Παραβάτη και κινούμενοι από το αίσθημα ανασφάλειας που τους διακατέχει, λόγω της αμαρτίας και των αδικιών που διαπράττουν στο λαό επιχειρούν να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Για το λόγο αυτό συμβουλεύονται Γκουρού και μάγους που τους στεγάζουν σε πολυτελείς βίλες των βορείων προαστίων και τους πληρώνουν αδρά, τρέχουν μέντιουμ και χαρτορίχτρες και αναλίσκονται σε δαιμονικές δοξασίες επίκλησης πνευμάτων που δήθεν τους βοηθούν ακόμη και στο να ... κυβερνήσουν!!!  
Η Ορθόδοξη πίστη και η Μασωνία
(1/11/06 10:50)
Την μαγική μέθοδο της Καμπάλας και αποκρυφιστικές μεθόδους ομολογούν επισήμως πως ακολουθούν οι τέκτονες!

Γράφει ο Πρωτ. Βασίλειος Α.Γεωργόπουλος . Δρ.Θ

Βασική τακτική διαφόρων ομάδων, κινήσεων, οργανώσεων κ. α όπου ο χαρακτήρας τους, οι διδασκαλίες και οι πρακτικές είναι απολύτως ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη μας, είναι η προσπάθεια χειραγώγησης των ανθρώπων μέσω της παραπληροφόρησης. Τακτική η οποία κατ’ εξοχήν χρησιμοποιείται από τον Τεκτονισμό η Μασωνία.
Μόνιμη επωδός των διαφόρων Τεκτόνων αποτελεί ο ισχυρισμός, ότι αποτελούν απλώς φιλοσοφική οργάνωση που αποβλέπει στην αναζήτηση της αλήθειας, στην κοινωνική και ατομική πρόοδο χωρίς να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Άποψη που προσπαθούν να τη διαδώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε ευκαιρία. Θεωρούν μάλιστα ότι μπορεί κάποιος να είναι ταυτοχρόνως και χριστιανός και Τέκτονας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν κάποιος να είναι χριστιανός ορθόδοξος και ταυτοχρόνως να είναι και Μασώνος ;  
Τα πετρέλαια του Αιγαίου και ο π. Πορφύριος
(21/7/06 09:56)
Σχέδια πονηρά σε βάρος της Ελλάδας επεξεργάζονται κύκλοι ανομίας που εδρεύουν στις ΗΠΑ και ήδη εδώ και λίγα χρόνια κόπτονται να εφαρμόσουν ή έχουν ήδη υλοποιήσει σε ένα μεγάλο μέρος. Το επίκεντρο των σχεδίων αυτών είναι το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει πριν από μερικές δεκαετίες ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης κρύβει τεράστιο πλούτο σε πετρέλαιο και πετρώματα. Την αποκάλυψη του Αγίου επιβεβαίωσαν αργότερα και οι δορυφόροι των ΗΠΑ, που κατέγραψαν αναλυτικά με ειδική φωτογράφιση τις περιοχές που εμπεριέχεται αυτός ο απροσδόκητος-ανέλπιστος πλούτος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη τη γη.
Έκτοτε στήθηκε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο από τους γνωστούς σιωνιστικούς κύκλους της ανομίας της Ουάσιγκτον, το οποίο αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ευρύτερης περιοχής κατά τρόπο τέτοιο που θα ευνοήσει ποικιλοτρόπως τα συμφέροντα των ΗΠΑ και θα αποφευχθούν προβλήματα σαν και αυτά που παρατηρήθηκαν στο Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν.
 
Οι πραγματικές αιτίες της αντιπαράθεσης Χριστοδούλου και Βαρθολομαίου
(30/6/06 13:23)
Ο πιστός Ορθόδοξος λαός επιχειρεί εδώ και χρόνια να κατανοήσει το γιατί προκαλούνται αντιπαραθέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τι άραγε έχουν να χωρίσουν οι δύο Ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες; Είναι τόσο σπουδαίες οι διαφορές που δεν διστάζουν να ανταλλάζουν βαριές κουβέντες και σκληρές επιστολές; Πως είναι δυνατόν δύο άνθρωποι και μάλιστα ιερωμένοι να αγκαλιάζονται, να φιλιούνται, να ανταλλάσσουν εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και εν συνεχεία να τσακώνονται;
Είναι αλήθεια ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες και όχι μόνο βασανίζονται από τα ανωτέρω ερωτήματα αλλά οι απαντήσεις που λαμβάνουν δεν τους ικανοποιούν. Το αλάνθαστο αισθητήριο του λαού κατανοεί πως παρά τις εκατέρωθεν επιθέσεις φιλίας υπάρχει σημαντικό ζήτημα που ταλάνισε και θα συνεχίζει να ταλανίζει τις σχέσεις Αθηνών και Φαναρίου. Και ο λαός δεν πείθεται από τις φαρισαϊκές αγκαλιές και τα υποκριτικά φιλιά. Κατανοεί πως η χριστιανική αγάπη που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των δύο εκκλησιαστικών ταγών έχει παραμερισθεί από μικροσυμφέροντα δικαιοδοσιών και τις απαράδεκτες αξιώσεις που προκαλεί η άμετρη κενοδοξία. Έτσι αναμένει απλώς να γίνει μάρτυρας μιας ακόμη αντιπαράθεσης...
 
Οι Ρωσικοί βυζαντινισμοί και οι πονηρές επιδιώξεις του Βατικανού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
(30/6/06 13:19)
Ο ιεραποστολικός χαρακτήρας των Αγίων Τόπων και η διεθνής ακτινοβολία των Παναγίων Προσκυνημάτων που φέρουν από τους πρώτους ακόμη αιώνες μετά Χριστόν αποτελούσε την αιτία εκδήλωσης φθόνου και προκαλούσε ποικίλα προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι τα αγιασμένα χώματα, όπου έζησε, δίδαξε και σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν και είναι μέχρι σήμερα μήλον της έριδος. Δόθηκαν και δίνονται πολλές μάχες μέχρι σήμερα για να κρατηθούν και να διατηρηθούν στα χέρια που τα εμπιστεύθηκε η Αγία Ελένη, στα χέρια των Ελλήνων Αγιοταφιτών. Η Δύση με τις Σταυροφορίες προέβη σε λεηλασίες και επιχείρησε αλλαγή του θρησκευτικού καθεστώτος. Η Ανατολή με τους Κόπτες και τους Αρμένιους εποφθαλμιούσαν και συνεχίζουν να εποφθαλμιούν το πνευματικό θείο δώρο που πρόσφερε στο Τάγμα των Σπουδαίων η Αγία Ελένη.
Ο φθόνος όμως δεν λειτουργούσε μόνο για τους μη Ορθοδόξους, τους αιρετικούς αλλά ενίοτε ταλαιπωρούσε και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, προκαλώντας γεγονότα και πράξεις που λειτουργούσαν διαβρωτικά και αλλοίωναν τον ιεραποστολικό και πνευματικό χαρακτήρα της θεάρεστης αποστολής τους. Σε τέτοιες χρονικές περιόδους διχονοιών και φοβερών ερίδων υπήρξαν απώλειες και αλλαγές και σημειώθηκαν λεηλασίες και αρπαγές.  
Σύγχρονοι επώνυμοι Έλληνες Χριστομάχοι και υβριστές της Εκκλησίας
(22/5/06 10:40)
Η αμφισβήτηση της θεότητος του Ιησού Χριστού αποτελούσε για 20 αιώνες σ’ όλο τον κόσμο και συνεχίζει να αποτελεί και τώρα και θα αποτελεί και στο μέλλον το επίκεντρο του μυστηρίου της ανομίας, επαληθεύοντας τα λεγόμενα του Αποστόλου Παύλου στην Β’ προς Θεσσαλονικείς επιστολής του.
Στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι οι εκφραστές των κύκλων της ανομίας δραστηριοποιούνται με μεγάλη ευχέρεια σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Αναβαθμίζονται σε καίριες θέσεις, εξελίσσονται σε ποδηγέτες της νεολαίας. Στην ουσία όμως το μόνο που κατορθώνουν είναι να αμαυρώνουν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. Εν γνώσει ή αγνοία τους προετοιμάζουν το έδαφος για μια πολτοποιημένη και μακράν του Θεού κοινωνία και αναδεικνύονται σε κτίστες της κακώς νοούμενης παγκοσμιοποίησης. Δηλαδή της παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών άθεων συμφερόντων, του φθηνού και καταδικαστέου ακόμη και από τους Αμερικανούς, αμερικανικού μοντέλου ζωής, που έχει ως αφετηρία την δημιουργία ζαλισμένων κοπαδιών. Εκ της συμπεριφοράς αυτής συνειδητά ή ασυνείδητα ταυτίζονται με τους σατανολάτρες αρχηγούς του τάγματος των Ναϊτών, οι οποίοι παρά την πάνδημη κατακραυγή τους συνεχίζουν να εμπνέουν σκοτεινές στοές του τεκτονισμού και να καθίστανται πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση σε βαριά αρρωστημένες ψυχές.
Στους υβριστές του Χριστού και έμμεσους ή άμεσους, εν γνώσει ή αγνοία οπαδούς του Αντίχριστου περιλαμβάνονται πολιτικοί, εκδότες, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δημοσιογράφοι κ.ά.  
Ποια μυστική οργάνωση «όπλισε» τον συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι
Αποτελεί αυτό το χρονικό διάστημα η Εκκλησία στόχο μεθοδευμένων, μελετημένων και σχεδιασμένων επιθέσεων; Τα βέλη της αμφισβήτησης της χριστιανικής πίστεως και η συστηματική προσπάθεια περιθωριοποίησής της αφορούν μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ή όλη τη χριστιανοσύνη; Ποια συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετούν οι αστείες δηλώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών που ευρέως μεταδίδονται από παγκόσμια δίκτυα επικοινωνίας περί δήθεν λογικής εξήγησης των θαυμάτων του Ιησού και περί μεταβολής των όσων μέχρι τώρα γνωρίζαμε περί του Σατανά; Υπάρχει συγκεκριμένη οργάνωση που αποσκοπεί στη διάδοση των μυθιστορηματικών και φανταστικών αντιχριστιανικών θεωριών και ιστοριών έτσι ώστε να κλονίσει ανθρώπινες συνειδήσεις;
Συνδέεται με όλα αυτά το εγχείρημα της παγκοσμιοποίησης που όπως λέγεται και δεν κρύβεται από τους ιδρυτές της έχει απόμακρο στόχο να εγκαθιδρύσει ενιαία κυβέρνηση στον πλανήτη; Η ενίσχυση και προώθηση παντός τύπου αντιχριστιανικής σκουπιδογραφίας, όπως τα βιβλία Κώδικας Ντα Βίντσι, το ευαγγέλιο του Ιούδα, ο Χάρι Πότερ κ.α αποτελεί δεκανίκι στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται από κύκλους της ανομίας για αλλαγή ηθικών αξιών, ιδανικών και αρχών που ισχύουν μέχρι σήμερα;  
Τι λένε τα απόκρυφα ευαγγέλια για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη
(11/4/06 18:00)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Είναι πλέον αποδεδειγμένο και ισχύει για κάθε εποχή εδώ και αιώνες πως όποιος βρίσει τον Χριστό αποκτά πλούτη και μεγάλα κοσμικά αξιώματα. Γιατί είναι αλήθεια πως ο συγγραφέας του Κώδικα Ντα Βίντσι, διάφορες πολιτικές προσωπικότητες κρατών ακόμη και της χώρας μας αλλά και χιλιάδες «πνευματικοί» αγύρτες της παγκόσμιας σκηνής έχουν καταφέρει να πλουτίσουν εκμεταλλευόμενοι την περιέργεια των ανθρώπων και την ροπή προς τη σκανδαλοθηρία αλλά και την άγνοια περί του Ιησού Χριστού. Πρόκειται στην ουσία για τις μεθόδους κύκλων της ανομίας που κύριο στόχο και σκοπό έχουν να απομακρύνουν ακόμη περαιτέρω τον άνθρωπο από τον Θεό να σπείρουν και να ενισχύσουν την αμφιβολία και την αμφισβήτηση προς την Εκκλησία, καλλιεργώντας και επαναφέροντας μυθεύματα και φαντασιώσεις που κυκλοφορούσαν τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες από ανάλογους κύκλους και αποσκοπούσαν να αποδυναμώσουν τις κατά τόπους χριστιανικές κοινότητες.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δύναται να συμπεριληφθεί και το περιβόητο ευαγγέλιο του Ιούδα, μια αναμασημένη ανοησία για την οποία έχει γράψει αναλυτικά ο γνωστός ιστορικός των πρώτων χρόνων μ.Χ. Ειρηναίος.  
Πως η Αγία Μαρίνα έσωσε τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου από τη Λεμεσό της Κύπρου
(23/1/06 18:58)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γράφει η Θεοπούλα Παναγιώτου

Η άμεση επικοινωνία μεταξύ στρατευομένης και θριαμβεύουσας Εκκλησίας αποτελεί σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο για το συνειδητοποιημένο πιστό, ο οποίος είθισται να επικαλείται τους Αγίους ως πρεσβευτές επίλυσης των προβλημάτων προς το Θεό. Αυτό λοιπόν έπραξε μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευκαιμία. Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.
 
Οι μάρτυρες του Ιεχωβά και το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων
(12/1/06 14:40)
Συνηθισμένη πρακτική της μετοχικής εταιρείας «Σκοπιά» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά (Watchtower Bible and Trast Society of New York, Inc ) ,που αυτοδιαφημίζεται ως "ο ορατός εκπρόσωπος του Ιεχωβά στη γη " ,αποτελεί η τακτική της, να χρησιμοποιεί ανακριβείς και αναληθείς ισχυρισμούς σχετικά με γεγονότα που αναφέρονται σ’ αυτή . Πρακτική που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά στο τεύχος της « Σκοπιάς » της 15-12-2005.
Στο εν λόγω τεύχος η εταιρεία «Σκοπιά», αφού επιτίθεται με τη χαρακτηριστική της μισαλλοδοξία και φανατισμό εναντίον όσων χαρακτηρίζουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως επικίνδυνη αίρεση , ταυτοχρόνως αναφέρει ότι: «Το γεγονός είναι ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αναγνωρίσει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως θρησκεία, όχι ως αίρεση. Οι εναντιούμενοι ασφαλώς το γνωρίζουν αυτό. Εν τούτοις, επιμένουν να συκοφαντούν τους Μάρτυρες» (Σκοπιά 15-12-2005, σ.23).
 
ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
(17/11/05 18:32)
ΜΕΡΟΣ Β΄

Τώρα, για να γίνει κατανοητό -απ’ τον καθένα αναγνώστη, που ΔΕΝ έχει ειδικές ιστορικοθεολογικές γνώσεις- ποια είναι η «μαγιά», η «ζύμη» αυτής της φρατζόλας, ποια, δηλαδή, είναι η «βάση», πάνω στην οποία στηρίζεται αυτό το βιβλίο, ο «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ», είναι ανάγκη να σημειώσουμε, παρενθετικά, τα παρακάτω σχόλια.
Ό,τι και όπως συμβαίνει και σήμερα, ακριβώς το ίδιο, και με τον ίδιο τρόπο, και για τους ίδιους λόγους, συνέβαινε ανέκαθεν και θα συμβαίνει πάντα μεταξύ των ανθρώπων: ΟΤΑΝ ένα βιβλίο (γραπτό κείμενο) γνωρίζει σε πολύ σύντομο διάστημα μεγάλη επιτυχία (διάδοση και προβολή) αποφέροντας στον συγγραφέα του φήμη και θαυμασμό, ή και χρήμα, ΤΟΤΕ, κατ’ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟ κανόνα ανθρώπινης μιμητικής συμπεριφοράς, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί, άγνωστοι και άσημοι συγγραφείς, της κάθε εποχής, να εκδίδουν, κι αυτοί, βιβλία (γραπτά κείμενα) με συναφές περιεχόμενο, και τίτλο, που να περιέχει κάποια από τις λέξεις του τίτλου του πρώτου κι επιτυχημένου βιβλίου, με την οποία (λέξη) προσδοκούν να παραπλανήσουν και να προσελκύσουν, κι αυτοί, ένα μεγάλο αριθμό αναγνωστών, ώστε και το δικό τους βιβλίο ν’ αποφέρει σ’ αυτούς οφέλη, όμοια, ή ανάλογα, μ’ εκείνα του συγγραφέα του πρώτου κι επιτυχημένου βιβλίου.
 
ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
(13/10/05 13:15)
ΜΕΡΟΣ Α΄

Δύο χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από το Ανεπανάληπτο και Λυτρωτικό και Σωτήριο «ΤΟΤΕ», που σαρκώθηκε κι εμφανίσθηκε στη γη, με τη μορφή ανθρώπου, ο Λόγος του Αληθινού Θεού Ιησούς Χριστός, κι οι δυνάμεις του «μυστηρίου της ανομίας», (ΘΕΣ/ΚΕΙΣ Β΄ 2: 6-7), ή, αλλιώς, το πρώτο, επτακέφαλο και δεκακέρατο θηρίο της Αποκάλυψης (Αποκ. 13: 1-10), δηλαδή ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ κουτοπόνηροι και αφελείς, ματαιόδοξοι και φιλάργυροι συνεργάτες κι υπηρέτες των πρώτων, δεν έχουν παύσει ούτε στιγμή, μέσ’ από βιβλία, σαν το παραπάνω, να ξεφορτώνουν στην βιβλιογραφία αμέτρητους τόνους αντίχριστης λυματολάσπης για να καλύψουν και να εξαφανίσουν -όσο μπορούν περισσότερο- κάθε ίχνος του Ιησού Χριστού και των Αποστόλων Του στον ιστορικό χωροχρόνο!
Κι αφού η ΙΣΤΟΡΙΑ ό,τι γράφει το ’γραψε, είναι δυνατό ένα ιστορικό γεγονός -που το έζησαν και το μαρτυρούν αμέτρητα πλήθη -να ξεγραφτεί, να σβηστεί και να ξεχαστεί; ΟΧΙ βέβαια! Από την ΙΣΤΟΡΙΑ ποτέ! Από το ΝΟΥ, όμως, και τη ΜΝΗΜΗ των συνεχώς ανανεούμενων ανθρώπινων γενεών και κοινωνιών ΝΑΙ, πολλά μπορούν να ξεγραφτούν, να σβηστούν και να ξεχαστούν, ακόμη και τα πιο ατράνταχτα και συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα! Πώς; Μα, με τη συστηματική κι επαναλαμβανόμενη νόθευση και παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας και των ιστορικών αποδείξεων με ψεύτικες και πλαστές αποδείξεις,, με φανταστικές διηγήσεις και παραδόσεις (μύθους, θρύλους και «ιστορικά μυθιστορήματα»).
 
Χριστοκεντρική ανάλυση του Ευρωσυντάγματος
(8/7/05 10:24)
ΜΕΡΟΣ Γ΄

Η Ιστορία έγραψε: «ΟΧΙ», οι Γάλλοι, στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, με ποσοστό 54,5%, «ΟΧΙ» και οι Ολλανδοί με ποσοστό 62%.
ΚΡΙΜΑ μεγάλο, που δεν αξιώθηκαν οι Έλληνες να είναι αυτοί ο πρώτος Ευρωπαϊκός Χριστιανικός Λαός, που θα’ χε πει, με δημοψήφισμα, το πρώτο μεγάλο «ΟΧΙ» στο Ευρωσύνταγμα. Ας όψεται η «Κοινοβουλευτική πλειοψηφία» των ψοφοδεών πολιτικών - υπηρετών του «μυστηρίου της ανομίας», που στέρησε, από τον ευσεβή Ελληνικό Λαό, την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΙΜΗ, να είναι αυτός ο πρώτος σκαπανέας του λάκκου της περιφρόνησης και της λήθης, μέσα στον οποίο ΘΑ’ ΠΡΕΠΕ να θαφτεί αυτό το άθεο κι αντιχριστιανικό Ευρωσύνταγμα. ΚΡΙΜΑ!... Μεγάλο ΚΡΙΜΑ!..
Αλλά και ΕΙΡΩΝΕΙΑ μεγάλη, το άθεο, αντιχριστιανικό και φιλομοφυλοφιλικό αυτό Σύνταγμα να πρωταπορριφθεί από εκείνα τα δύο Ευρωπαϊκά κράτη, που έθαλψαν, το μεν πρώτο (οι Γάλλοι) τον αντίχριστο ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ κατά τον 18ο αιώνα, το δε δεύτερο (οι Ολλανδοί) την βδελυρή ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, στους σύγχρονους καιρούς.
 
Σε τι πρέπει να επικεντρώνεται η άμυνα κατά των αιρετικών*
Β΄
Ποια είναι η ουσία της πίστης μας

Κέντρο της πίστεως είναι ο αληθινός Θεός: Εκείνος που φανερώθηκε στον Μωυσή στο Σινά. «Ο ΩΝ», ο Κύριος της Δόξης.
Ουσία της πίστης μας είναι ότι: Ο πάλαι τω Μωσεί συλλαλήσας επί του Όρους Σινά διά συμβόλων, Εγώ ειμι λέγων Ο ΩΝ, κάποια ημέρα, δια σπλάχνα ελέους, κατήλθεν εκ των Ουρανών και εσαρκώθη και ενανθρώπησε δι’ ημάς τους ανθρώπους και διά την ημετέραν σωτηρίαν και εσταυρώθη για μας.
Αυτή ήταν η ουσία της πίστης μας, της πίστης των Αποστόλων και των Πατέρων μας: Ότι οι Ιουδαίοι τον Κύριον της Δόξης εσταύρωσαν ( Α’ Κορ. 2,8).
 
Σε τι πρέπει να επικεντρώνεται η άμυνα κατά των αιρετικών
Β΄
Ποια είναι η ουσία της πίστης μας

Κέντρο της πίστεως είναι ο αληθινός Θεός: Εκείνος που φανερώθηκε στον Μωυσή στο Σινά. «Ο ΩΝ», ο Κύριος της Δόξης.
Ουσία της πίστης μας είναι ότι: Ο πάλαι τω Μωσεί συλλαλήσας επί του Όρους Σινά διά συμβόλων, Εγώ ειμι λέγων Ο ΩΝ, κάποια ημέρα, δια σπλάχνα ελέους, κατήλθεν εκ των Ουρανών και εσαρκώθη και ενανθρώπησε δι’ ημάς τους ανθρώπους και διά την ημετέραν σωτηρίαν και εσταυρώθη για μας.
Αυτή ήταν η ουσία της πίστης μας, της πίστης των Αποστόλων και των Πατέρων μας: Ότι οι Ιουδαίοι τον Κύριον της Δόξης εσταύρωσαν ( Α’ Κορ. 2,8).
 
Καλλιτεχνικά επαγγέλματα και καλλιτέχνες
Η εργασία είναι σχέση και αξιολογείται από το προς τι ή προς τα που απευθύνεται. Εάν προσφέρει καλό τότε είναι άξια, καλή. Καμιά πράξη δεν είναι κακή, γίνεται κακή με τον τρόπο που την διαπράττουμε, ή τη προσφέρουμε. Η καλλιτεχνική εργασία καθ’ εαυτή και αφ’ εαυτή είναι μάταια προσπάθεια προς λύτρωση. Ο καλλιτέχνης είναι μια ψυχικο-πνευματο-σωματική πραγματικότητα, και με την εργασία του δίνει μία ανακούφιση παράλληλη με την ανακούφιση και την ανάπαυση των εορταστικών εκδηλώσεων. Εν τούτοις το επάγγελμα του καλλιτέχνη τότε και μόνον διακονεί το καλό, όταν οι κινήσεις και οι εκφράσεις του σώματός του δημιουργούν δυνατότητες ανάτασης και οδηγούν στο αγαθό. Τότε δημιουργεί στη διαμόρφωση του προσώπου προς την αλήθεια, διαφορετικά γίνεται μέσο διαφθοράς και δημιουργεί διεφθαρμένα πρόσωπα.  
Η Φρίκη του προτεσταντικού Άγους
(10/12/03 14:38)
Ο Προτεσταντισμός, αυτό το μιασματικό εξωμήτριο-εξάμβλωμα των χιλίων και μία αιρέσεων, γέννημα και θρέμμα των αυθαιρεσιών, της φιλαυτίας και του εωσφορικού μοναρχισμού, της συγκεντρωτικής μονοπροσωπικής αρχολατρείας του φραγκολατινικού-παπικού αλαθήτου, συνήγαγε τις έσχατες συνέπειές του, ως κύων λείχων το ξέρασμα του αφέντη του.  
Μασονία και Εκκλησία
"Καταδίκες αλλά και συνεργασίες παρατηρούνται στις σχέσεις Μασονίας- Εκκλησίας."

Είναι γεγονός ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εβραίων, το οποίο κρύβεται πίσω από την απόφαση Σημίτη για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις νέες ταυτότητες ασκεί μέρος της εξουσίας του μέσω των Τεκτονικών Στοών που δυστυχώς υπάρχουν και στην χώρα μας.  
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 78
Σύνολο Χρηστών 78
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr