Home page
Γίνετε Συνδρομητής - Subscribe
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
Συνοπτική Παρουσίαση
Διάφορα Θέματα - Επίκαιρα Σχόλια
Ευχαριστήριο μήνυμα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


      Την ψήφο σας στην παράταξη της Ελεύθερης Πατρίδας προσωπικά την εκλαμβάνω ως ομολογία Χριστού! Είναι καιρός οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να κατανοήσουμε την ανάγκη επιστροφής μας στις ευαγγελικές αξίες. Είναι καιρός να εμπιστευτούμε το πηδάλιο της χώρας στον Ιησού Χριστό κατά το παράδειγμα του Αγίου Κωνσταντίνου. Καλοί μου Χριστιανοί Έλληνες και Ελληνίδες αξίζει να θυσιαστούμε για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία. ... (Περισσότερα)

 

 

 
Η Βαβυλωνία των σύγχρονων ανθρώπων γρήγορα θα πάρει τέλος...
(8/10/09 17:37)

Μην αποθαρρύνεσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί μου. Περιμένετε να δείτε πάλι την ανανεωμένη ουράνια θαλπωρή που πολλοί λαοί στερήθηκαν. Οι αλλαγές που γίνονται στον πλανήτη και νοούνται από πολλούς ως δοκιμασίες φέρουν την ευλογία του Κυρίου μας. Τα δέντρα πλέον θα κάνουν γερές ρίζες... Έτσι και οι Χριστιανοί θα αποκτήσουν τη ριζική τους δύναμη γιατί έχουν τώρα περισσότερο από ποτέ τον ουρανό σύμμαχο τους. Και είναι ηλίου φαεινότερο πως ο ουρανός είναι πάντα το σκέπαστρο του ανθρώπου. Κρατηθείτε λοιπόν και μην αποθαρρύνεσθε. Θα δείτε πολύ γρήγορα ότι η Βαβυλωνία των σύγχρονων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν επιλέξει συνειδητά την αποστασία, νοούμενη και ως ανόρθωση του αναστήματός τους και εξίσωση τους με τον Θεό, να παίρνει τέλος. Οι αλλαγές που γίνονται και θα γίνουν όπως σύγχρονος γέροντας ασκητής έχει επανειλημμένως επισημάνει εντάσσονται στο πλαίσιο της επανίδρυσης του πλανήτη. Μέσα λοιπόν στο νέο πλαίσιο που διαγράφεται οφείλεις και εσύ καλέ μου Χριστιανέ να κατανοήσεις και να συνειδητοποιήσεις πως σύμφωνα με τον Δημιουργό Πατέρα του Σύμπαντος κόσμου πρέπει ο κάθε άνθρωπος να στέκεται στα πόδια του σταθερά και όχι με δεκανίκια.

 
Η τρίχα, η τριχιά, η τηλεοπτική δικτατορία και η διέξοδος από την κρίση
(14/11/08 15:06)
«Κάνουν την τρίχα τριχιά» όπως λέει η λαϊκή ρήση τρομοκρατώντας τον κοσμάκη, λεηλατώντας χωρίς αιδώ συνειδήσεις, καταπατώντας ανθρώπινες αξίες και κατακρημνίζοντας τις μηδαμινές σήμερα ελπίδες και τα ελάχιστα οράματα. Έχουν πάντα ως βασικό στόχο το κέρδος που απορρέει από την αύξηση της τηλεθέασης, η οποία ερμηνεύεται με πιέσεις ενίσχυσης της διαφήμισης. Έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών που δουλικά υπηρετούν με γνώμονα το χρήμα και τη δόξα. Έχουν ταυτισθεί με τη δαιμονική κατάθλιψη. Σκορπούν απογοήτευση τσαλαπατώντας αθώες ανθρώπινες ψυχές. Πορεύονται με σύντροφό τους την όξυνση, την αντιπαράθεση, τον ξεπεσμό ιδανικών και αξιών. Υπό το κενόδοξο πρίσμα του σκληρόκαρδου κριτού εξετάζουν ακόμη μέσα από την ψευδαίσθηση μίας τελειότητας που δήθεν εκπροσωπούν θέματα και υποκύπτουν στις κάθε λογής άνωθεν πιέσεις διαστρέβλωσης των πάντων.
Μιλώ για την τηλεοπτική ειδησεογραφία και τους υπηρετούντες αυτήν απατηλούς τυφλοπόντικες που ως πιόνια μίας άγνωστης εξουσίας παίζουν στο σκάκι της ανομίας. Παρουσιάζονται ως κυνηγοί της διαφθοράς και του σκανδάλου. Ενδύονται τον μανδύα του ιεροεξεταστή για να σπιλώσουν, να καταδικάσουν, να λεηλατήσουν ιερά και όσια μέσα από τεχνητές συγκρούσεις και τηλεοπτικά υπερθεάματα.  
Έλληνες δεθείτε στο άρμα του Χριστού και μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά
(9/10/08 14:54)
Είναι φυσικό και εύλογο η παγκόσμια οικονομική κρίση που παρατηρείται να προκαλεί μία ανησυχία και να ταράσσει την ηρεμία των κατά κοινή ομολογία εκπεσόντων πολιτικών αρχόντων σε πολλές χώρες μεταξύ αυτών και στη χώρα μας. Οι καημένοι άρχοντες κατά το παράδειγμα του σκληρόκαρδου Φαραώ επιστρατεύουν τα επιτελεία τους και τους επιφανείς επιστημονικούς συνεργάτες τους και απεγνωσμένα επιχειρούν να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους και να προστατεύσουν το οικοδόμημά τους. Λησμονούν ωστόσο, ότι «εάν μη Κύριος οικοδομήση οίκον εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες αυτόν’ εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων» (ψαλμ. 127,1).
Και τον οίκο της αδικίας που οι πολιτικοί και όχι μόνο άρχοντες ύψωσαν δεν τον ανέχεται ο Κύριος που μισεί την αδικίαν και αγαπά την δικαιοσύνην. Και είναι οίκος αδικίας γιατί στηρίζει τον πλούσιο και δίδει τα ψίχουλα στον φτωχό Λάζαρο, διανέμει άνισα τους καρπούς του αγρού του Κυρίου στους λίγους και αφήνει τη μιζέρια και τη δυστυχία να βασανίζουν την φτωχολογιά. Είναι οίκος αδικίας γιατί έχει ως κεντρικό άξονα στήριξης τη διαφθορά και ως μοχλό κίνησης τη σήψη και την παρανομία. Είναι οίκος αδικίας γιατί μέσα του κυριαρχεί η ιδεολογία της καταστροφής όλων αυτών των ευλογιών που απλόχερα πρόσφερε ο Παντοκράτωρ Πατέρας μας στον άνθρωπο. Είναι οίκος αδικίας γιατί μέσα του κρύβει την ακαθαρσία και τη βρωμιά.  
Οι κανόνες λειτουργίας στην «επιχείρηση» σωτηρίας του ανθρώπου
(23/9/08 16:51)
Η εντολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού προς τους μαθητές του ήταν συγκεκριμένη και σαφής, «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν καί ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος, Αμήν» (Ματθ. 28, 19-20). Έκτοτε η ισχύς της συγκεκριμένης τούτης βασικής εντολής, όχι μόνο δεν έπαψε να υφίσταται αλλά ιδιαίτερα σήμερα προβάλλει το ίδιο επιτακτικά, όπως και τότε στην εποχή των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Και την ανάγκη τούτη καθορίζει η μη αμφισβητούμενη πλέον έλλειψη κατηχήσεως καθώς και η ιεραποστολική χαλαρότητα που συμβάλει στη σταδιακή αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μας, στην επικρατούσα ανηθικότητα, στην επιχειρούμενη «νομιμοποίηση» της ανομίας...
Η ακριβής μάλιστα τήρηση της συγκεκριμένης εντολής του Κυρίου εμπεριέχει εξ ανάγκης την ομολογία, ως έκφραση βιωματικής εμπειρίας που απορρέει από την εν Χριστώ ζωή. Εμπεριέχει επίσης, τη μαρτυρία και κατ’ επέκταση το μαρτύριο και τη θυσία ως βασικούς μοχλούς της σωτηρίας του ανθρώπου.  
Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και η πίστη των Ελλήνων αληθινή
(7/4/08 14:46)
Οι Έλληνες είναι και θα είναι παλικάρια για την πατρίδα τους και για την πίστη τους. Ως εκ τούτου, όσοι νομίζουν ότι δύνανται με πονηριές και παράλογες πιέσεις να τους εξουθενώσουν και να οικειοποιηθούν τα ιερά και όσια της φυλής τους πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι καλύτερα να εξαφανισθείς από προσώπου γης, ακόμη και αν λογίζεσαι υπερδύναμη σήμερα, παρά να θίξεις το φιλότιμο και την πίστη του Έλληνα. Για του λόγου το αληθές αρκεί μία ματιά στην μακραίωνη ιστορία του ευλογημένου από τον Παντοκράτορα αυτού Έθνους.
Όταν πληγωθεί το φιλότιμο των Ελλήνων τότε αυτομάτως αυτοί ομονοούν και ενώνονται. Παραμερίζουν διχόνοιες, μικρότητες και μίση. Γίνονται μία γροθιά. Μία γροθιά που εξολοθρεύει αυτούς που επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της φυλής τους.
Για του Χριστού την πίστη την Αγία πολεμούσαν πρωτίστως τα παλικάρια του εικοσιένα, τροφοδοτούμενοι με θάρρος και γενναιότητα από ουράνιες αόρατες δεξαμενές...  
Ασφαλιστικό: Το άδικο δεν ευλογείται...
(20/3/08 15:35)
Για άλλη μία φορά γινόμαστε τραγικοί μάρτυρες μίας λεηλασίας του μόχθου των φτωχών βιοπαλαιστών από τους γνωστούς πλέον βαρείς λύκους, τους έξυπνους τεχνοκράτες που νυχθημερόν εργάζονται προκειμένου να αυγατίσουν τα πλούτη των ολίγων μεγιστάνων της γης. Αφού επί τρεις σχεδόν δεκαετίες κατασπατάλησαν προς ίδιον όφελος τους κόπους μίας ζωής των εργαζομένων κατασπαράζοντας στην κυριολεξία ως λέοντες ωρυόμενοι τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων τώρα επιχειρούν δήθεν να βάλουν τάξη.
Επιδιώκουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα επιρρίπτοντας όμως, και πάλι τις ευθύνες στον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο, αρνούμενοι να υποστούν οι ίδιοι το κακό που προξένησαν. Εντέχνως μάλιστα μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον... νίπτοντας τας χείρας τους και αποκρύπτοντας τα δικά τους σκάνδαλα. Κλείνουν μυστικές συμφωνίες κάλυψης εξαγοράζοντας αφειδώς και χωρίς την παραμικρή ντροπή συνειδήσεις των γνωστών και φιλόδοξων εργατοπατέρων, οι οποίοι «πάτησαν» στην εξουσία του συνδικαλιστή για να πετύχουν προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη, αλλά και άλλων φιλοχρήματων κακόβουλων μεσολαβητών.  
Τηλεοπτικές «μοιρολογίστρες»
(29/1/08 19:58)
Παλιότερα υπήρχε η συνήθεια πρόσληψης ειδικών «μοιρολογίστρων» που έκλαιαν δήθεν γοερώς δίπλα στο νεκρό και δημιουργούσαν ατμόσφαιρα πένθους. Μάλιστα όλοι θα ενθυμούμαστε από τις ελληνικές παλαιές καλές ταινίες πως ενίοτε παρατηρείτο και ένας ανταγωνισμός μεταξύ των μοιρολογίστρων για το ποιά θα πει και θα συνθέσει το καλύτερο μοιρολόι και θα κλάψει πιο πολύ, ώστε να πείσει η και να παρασύρει με τα δάκρυά της και τους υπολοίπους παριστάμενους. Ο ανταγωνισμός αυτός δημιουργούσε και οξύνσεις και αντιπαραθέσεις που ορισμένες φορές μετέτρεπαν τα «κλάματα» από ψεύτικα σε αληθινά, αφού δεν έλειπαν τα μαλλιοτραβήγματα, οι απειλές και οι κατάρες που ως θεματογραφία είχαν τον Χάροντα και το μοιρολόι! Το σκηνικό αυτό δεν αργούσε να προκαλέσει την έκδηλη οργή των συγγενών.  
Όχι διαζύγια, όχι πορνεία αλλά σεβασμό στον Θεό
(30/7/07 17:49)
Η σταδιακή απομάκρυνση του σύγχρονου ανθρώπου από το Θεό της Ορθοδοξίας, το Θεό της ανιδιοτελούς και μη περιγραφόμενης με λόγια απέραντης αγάπης έχει προκαλέσει πολλά δεινά. Οι επιπτώσεις αυτής της τραγικής για την όλη πορεία της ανθρωπότητας διαπίστωσης φάνηκαν κυρίως στις παντός τύπου ανθρώπινες σχέσεις. Κλυδωνίστηκαν, δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι συζυγικές σχέσεις, οι σχέσεις γονέων και παιδιών, δασκάλων και μαθητών κ.ο.κ.
Είναι αλήθεια ότι οι παντός τύπου απολαύσεις έκαναν τους ανθρώπους εγωιστές, περήφανους και σκληρόκαρδους. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν μεταξύ των άλλων η πατροπαράδοτη ευλογημένη από τον Παντοκράτορα οικογένεια να υποστεί τεράστια πλήγματα.  
Κάτω τα χέρια από τον ιδρώτα του βιοπαλαιστή, υπάρχει Θεός
(8/6/07 17:46)
Η απάτη του Χρηματιστηρίου, τα δομημένα ομόλογα, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η συνεχής εξαπάτηση και δημόσια κοροϊδία, ο εμπαιγμός του λαού, η αμετανοησία των σκληρόκαρδων αρχόντων της πολιτικής και όχι μόνο σκηνής του τόπου μας δεν εξοργίζουν μόνο τους φτωχούς βιοπαλαιστές αλλά και τον ίδιο τον Παντοκράτορα. Δείχνουν δε τη σήψη που δημιουργεί η αλαζονεία στον άνθρωπο. Γιατί αλαζόνες και εγωιστές είναι όλοι αυτοί οι απατεώνες που τους βλέπουμε να περιφέρονται στην κοινωνία μας με ένα χαρτοφύλακα παραμάσχαλα, να κάνουν τους σπουδαίους και να κοκορεύονται χωρίς αιδώ παριστάνοντας τους τρανούς. Και ταυτόχρονα να πίνουν το αίμα των φτωχών ανθρώπων που με αγώνα ζωής έχουν το αναφαίρετο και θεάρεστο δικαίωμα να λαμβάνουν το δικό τους χρήμα.  
Φρίττουν τα δαιμόνια με την Ελλάδα και τους Έλληνες
Ως επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων θεωρείται πλέον η Ελλάδα ανά την οικουμένη. Οι Έλληνες μετά την Ανάσταση του Χριστού μας καλούνται και προσκαλούνται ανοικτά να τεθούν επικεφαλής μίας παγκόσμιας ιεραποστολικής εκστρατείας. Μίας εκστρατείας που θα αποβλέπει στην ενημέρωση και το συντονισμό των Εθνών με τη λυτρωτική συχνότητα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Καλούνται να ηγηθούν των θυσιών του Νέου Ισραήλ κατά το ρηθέν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όταν συνάντησε τους Έλληνες «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου».
Προσκαλούνται και πάλι να επιβεβαιώσουν πως το θησαυροφυλάκιο που κρύβει το θησαυρό του κάθε ανθρώπου βρίσκεται στην ορθή σύνδεση με την Αγία Τριάδα. Το θησαυροφυλάκιο αυτό ανοίγουν δυό μόνο κλειδιά. Είναι τα κλειδιά της άκρας ταπείνωσης και της αγάπης, στη θυσιαστική όμως μορφή και εκδήλωση της προς τον Θεό και τον πλησίον.
 
»www.vimaorthodoxias.gr»
Πιστεύετε ότι η "έξυπνη Κάρτα του Πολίτη" σχετίζεται με τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας (αυτεξούσιο);
1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ
3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 169
Σύνολο Χρηστών 169
Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη - Οδηγός Ορθόδοξων Πηγών στο Διαδίκτυο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Λαγουμιτζή 42, 117 45 - Αθήνα
Τηλ: 30 210 9212315, 9212 574
Fax: 30 210 9226970, Email: info@orthodoxia.gr